از «گوادالوپ» تا «ورشو»
ورشو پایتخت لهستان قرار است در روزهای پایانی بهمن ماه امسال شاهد برگزاری نشست ضد ایرانی باشد.
جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا، جیمز کالاهان نخست وزیر وقت انگلیس، هلموت اشمیت صدر اعظم وقت آلمان غربی و ژیسکار دستن رئیس جمهور وقت فرانسه در این نشست حضور داشتند.
محور اصلی این نشست ایران بود، رژیم شاه متزلزل شده بود و میرفت تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد. امروز روزی است که شاه از ایران فرار کرد و چندی پس از فرار شاه، حکومت نظامی که تشکیل داده بود هم نتوانست پابرجا بماند.
تصمیم سران چهار کشور شرکت کننده در این نشست اینگونه بود که شاه باید کشور را ترک کند چرا که با دیدن خروش انقلابی مردم ایران چارهای جز خروج شاه از کشور و استقرار یک دولت نظامی در ایران نیست.
به واقع آمریکا و دیگر کشورهای غربی از رژیم شاه قطع امید کرده بودند به همین خاطر در ۲۶ دی ماه سال ۱۳۵۷ شاه از ایران مجبور به فرار شد. قطعاً ماندن شاه و پیروزی انقلاب با بازداشت و محاکمه او همراه میشد که در این محاکمه، محرمانههایی هم گفته میشد که قطعاً به زیان آمریکا و غرب بود.
نشست گوادلوپ برگزار میشد یا نه، سران چهار کشور حاضر در باره ایران تصمیم میگرفتند یا نه، رژیم شاه سرنگون میشد. تصمیم آنها باعث پایان دوران رژیم شاهنشاهی نبود بلکه دنیا درک کرده بود که مردم ایران علیه حضور و وجود دیکتاتوری که از سوی همان ۴ کشور حمایت میشد قیام کرده اند.
چهل سال دشمنی رو در روی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران، هم اکنون وارد فاز تازهای شده است، آمریکاییها از شکست ایران درمانده اند و دست به دامن برگزاری اجلاسی در ورشو شده اند تا شاید بتوانند ائتلافی را علیه جمهوری اسلامی شکل دهند.
قرار است در این نشستی که آمریکا و رژیم اسرائیل تدارک دیده اند، برخی وزرای خارجه کشورهای عربی همچون عربستان سعودی، بحرین، امارات کویت و برخی کشورهای دیگر نیز حضور داشته باشند.
البته از سران رژیم صهیونیستی نیز دعوت شده است تا در ورشو حضور یابند گرچه هنوز مشخص نشده کدام یک از مسئولین این رژیم راهی لهستان خواهد شد، اما به نظر میرسد که برای شرکت در این دلقک بازی سیاسی شخص نتانیاهو حضور پیدا کند. سران منافقین نیز در این نشست حاضر خواهند بود.
مقایسه نشست کنونی با اجلاس و نشستهایی که پیش از سرنگونی رژیم شاه برپا میشد، نشان میدهد در آن زمان همه تلاشها بر این اساس بود که از شاه حمایت شود، تا حکومت رژیم باقی بماند، اما با وجود همه آن حمایتها و حامیان، رژیم شاه به خواست مردم سرنگون شد و اکنون نیز ۴۰ سال است که همه تلاشهای دشمنان با محوریت آمریکا و رژیم اسرائیل انجام میشود تا جمهوری اسلامی ایران سرنگون شود، اما هیچ موفقیتی برای آنها به دست نیامده است.
محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان هم در پیام توئیتری به این اقدام ضد ایرانی دولت لهستان واکنش نشان داد؛ «کسانی که در آخرین نمایش ضد ایرانی توسط آمریکا شرکت کرده بودند، یا مردهاند، یا بیآبرو شدهاند. در حالی که ایران لهستانیها را در جنگ جهانی دوم نجات داد، این کشور اکنون میزبان یک نمایش مضحک ضد ایرانی میشود.»
اشاره ظریف وزیر خارجه به همان نشست گوادلوپ میخورد که اکنون پس از ۴۰ سال، آن چهار مقامی که در نشست شرکت کرده بودند شاید دو نفر از آنها باقی مانده باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *