صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«مونو/شورایی و گفت وگو با مردم» کتابی درباره شیوه تئاتری آگوستو بوال و تجربیات اجرایی است

۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۵۷۸۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب «مونو/شورایی و گفت وگو با مردم» گفت: در این کتاب با بیان شیوه تئاتری آگوستو بوال به تالیف تجربیات اجرایی پرداخته‌ام.

آریان رضایی نویسنده کتاب «مونو/شورایی و گفت وگو با مردم» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: این کتاب در شش فصل به تجربه‌های اجرایی و نگاه ما به شیوه‌های تئاتری آگوستوبوآل اشاره دارد. 

وی در معرفی این کتاب اظهار کرد: فصل اول آن درباره آگوستو بوال است نگاهی به فعالیت‌های وی و شیوه‌های تئاتری‌اش دارد. فصل بعدی درباره تئوری تئاتر مونو/شورایی و فصل سوم تجربه‌های اجرایی که درباره فرآیند‌های مشارکت تماشاگر در اجرا‌های ماست. فصل چهارم نیز کتاب به تاسیس کانون تئاتر شورایی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری در سال ۱۳۹۴ اشاره دارد. این فصل با عنوان گسترش مراکز و یک موردپژوهی به فرآیند تاسیس این کانون و فعالیت‎ها و تاثیراتی که گذاشته می‌پردازد.

وی افزود: فصل پنجم کتاب «مونو/شورایی و گفت وگو با مردم» هم به سه مقاله از داوود کیانیان، حسام حسین‌زاده و حسین فدایی حسین اختصاص دارد که سه نگاه متفاوت نسبت به شیوه‌های تئاتر مشارکتی و تعاملی را مطرح می‌کند. فصل آخر این کتاب مربوط به مستندات است و شامل یادداشت‌ها، مصاحبه‌ها و انتقادات می‌شود.

این نویسنده درباره ضررورت نگارش این کتاب بیان کرد: ایده نگارش این بود که این کتاب را با دو رویکرد به نگارش در آورم اول آنکه شیوه تئاتری آگوستو بوال در ایران از اواخر دهه ۷۰ و اوایل ۸۰ با فعالیت مرحوم جواد ذوالفقاری و ترجمه‌های ایشان شروع شد و من سعی کردم تا نگاه خود را نسبت به این شیوه تئاتری مطرح کنم و پرسش‌های تازه‌ای برای کسانی که علاقه‌مند به آشنایی با این شیوه هستند، بوجود آورم.

وی افزود: رویکرد دیگر در نگارش این کتاب به تالیف تجربیات اجرایی برمی گردد چراکه آنچه در این کتاب نوشته شده نکاتی است که پیش از نگارش تجربه شده و کتاب صرفا مبنای تئوریک ندارد بلکه در یک دهه اخیر آن را با آزمون و خطا تجربه کردیم.

رضایی تاکید کرد: تالیف تجربیات اجرایی در دنیا مرسوم است و به گفتگو میان تجربه‌های مختلف کمک می‌کند. این تجربه‌ها می‌تواند به ادبیات این شیوه تئاتری که شاید عمر کمی دارد کمک کند تا نسل‌های بعد بتوانند به عنوان تجربیات یک گروه از آن استفاده کنند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *