استفاده از مصالح نوین جهت افزایش بهره وری معابر
به گزارش گروه جامعه همزمان با برگزاری نشست تخصصی بازنگری روشهای به کارگیری ژئوسنتتیکها در روسازی معابر شهر تهران که به همت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، انجمن ژئوسنتتیک ایران و سازمان مهندسی و عمران شهر تهران برگزار شد، ضمن تشریح چالشهای پیش روی استفاده از ژئوسنتتیکها در پروژههای احداث و مرمت معابر، بر لزوم افزایش بهره گیری از این مصالح نوین تاکید شد.
اصطلاح ژئوسنتتیک برای آن دسته از مصالح عمرانی به کار میرود که عموماً جهت بر طرفسازی مشکلات ژئوتکنیکی به کار میروند. طبیعت پلیمری این دسته از مصالح به گونهای است که میتوانند در زمین و جایی که دوام قابل توجهی مورد نیاز است، استفاده شوند. ژئوسنتتیکها در اشکال و با مواد مختلفی تولید شده و گستره وسیعی از کاربردها شامل فعالیتهای عمرانی، ژئوتکنیک، حمل و نقل، زیستمحیطی، هیدرولیک و کاربردهای توسعهای مانند احداث جاده ها، فرودگاهها، خطوط راه آهن، سدهای خاکی، دیوارهای حائل، استخرهای ذخیره آب، سدها و کانالها را شامل میشوند.
در این نشست فریدون مقدس نژاد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو موسس انجمن ژئوسنتتیک ایران، علیرضا نوری مدیر مطالعات و برنامه ریزی امور فنی و عمرانی، استاندارد سازی و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، سعید طولابی عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام، حمید صباغ مدیرعامل شرکت مهندسان مشاور کیمیا فرازاندیش راسا و یحیی رضایت از کارشناسان ارشد سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران طی سخنرانیهای جداگانهای ضمن تشریح ظرفیت بالای محصولات ژئوسنتتیکی به خصوص ژئوگریدها و ژئوتکستایلها در ساخت و ترمیم روسازی معابر شهری، به ذکر دلایل عمده استفاده محدود از این مصالح در کشور پرداختند.