صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر؛ اولین محفل بانوان

۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۸:۳۸
کد خبر: ۴۸۵۳۰۴
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
محفل شعر بانوان با هدف ارج نهادن به شعر زنان، به همت دبیر محفل، فریبا یوسفی و با حضور استاد محمد سلمانی، به نمایندگی از طرف هیئت علمی جشنواره در حال برگزاریست.

گروه فرهنگی ،چند روزی است که سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر رسماً آغاز به کار کرده است. این جشنواره مثل هر سال در دو بخش رقابتی و محافل برگزار می‌شود. امسال آثاری که در سال ۹۶ به زبان فارسی و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشند، در بخش‌های "شعر بزرگسال"، "شعر کودک و نوجوان" و "درباره شعر" مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. کتاب‌هایی هم که برای اولین بار سال ۹۶ داخل کشور چاپ شدند و در یکی از این سه دسته باشند، می‌توانند در بخش رقابتی شرکت کنند؛ به شرطی که تألیفی، به زبان فارسی و مجموعه مستقل باشند. شایان ذکر اسن امسال پنجمین سالی‌است که به‌جای داوری از بین آثار رسیده به جشنواره، از بین تمام کتاب‌های منتشرشده در این حوزه‌ها گزینش صورت می‌پذیرد.

همه ساله در ایام برگزاری جشنواره شعر فجر، چندین محفل در شهر‌های مختلف برگزار می‌شود. محفل جوانان، محفل شاعران رسانه و محفل طنزپردازان از جمله این محافل هستند. البته امسال به خاطر انقباض بودجه و زمان کوتاه بین تعیین دبیر و اختتامیه آن در بهمن ماه، تعداد این محافل تقلیل پیدا کرده است.

یکی از این محافل شعری، محفل شعر بانوان است که با هدف ارج نهادن به شعر زنان، به همت دبیر محفل، فریبا یوسفی و با حضور استاد محمد سلمانی، به نمایندگی از طرف هیئت علمی جشنواره، در حالی اولین دوره خود را به عنوان یکی از محافل جشنواره شعر فجر تجربه کرد که بانوی شاعر پیشکسوت، "غزل تاج‌بخش" مهمان ویژه آن بود.

اهالی ادبیات، غزل تاجبخش را با انجمن ادبی "غزل" می‌شناسند. محفلی صمیمی که یکشنبه آخر هر ماه شمسی، با گردهمایی شاعران در منزل شخصی بانو تاج‌بخش فعالیت می‌کند و امسال ۳۷ ساله شد. غزل تاج‌بخش هم دوره و دوست سیمین بهبهانی بوده و سینه‌اش مملو از خاطرات خوش سیمین است. وی در بخشی از این محفل، خطاب به زنان شاعر، یکی از جملات معروفش را که پیش‌تر در کتابی هم آن را آورده است، بیان‌کرد:" زن، این انسان والا، باید بالنده باشد، نه نالنده! " و در ادامه حضرت زینب سلام الله علی‌ها را از بهترین نمونه‌های این شکوه بالندگی دانست.

از حق نگذریم، شهرستان رباط کریم که میزبانی این محفل را عهده‌دار شده بود هم در برپایی تمام و کمال آن سنگ تمام گذاشت. سخنرانی مدیر فرهنگسرا و تنی چند از مسئولین ارشاد شهرستان و متولیان جشنواره زینت‌بخش قسمت ابتدایی آن بود و شعر خوانی شاعران مهمان و شاعران میزبان مجلس‌آرای بقیه مدت‌زمان محفل.

از نکات جالب و البته عجیب این محفل زنانه، دعوت و حضور و شعرخوانی شاعران آقا در آن بود. امید می‌رود که با تداوم برگزاری محفل بانوان در دوره‌های آینده جشنواره، شعر زنان و زنان شاعر به جایگاه واقعی خود در دنیای ادبیات برسند و ما و تمام جامعه ادبی فارسی زبانان، شاهد شکوفایی و رشد روزافزون آن‌ها باشیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *