مرغداران بی انصاف عامل گرانی مرغ
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی در پاسخ به سوالی درباره علل نوسانات قیمت مرغ گفت: بازار را عرضه و تقاضا تعیین میکند. در هفته گذشته عرضه زیاد بود، اما از پنج شنبه شاهد کاهش عرضه بودیم و این کاهش موجب افزایش ۸۰۰ تومانی قیمت مرغ شد. همکاری جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران میتواند روند جوجه ریزی و تولید را کنترل کند تا اینگونه شاهد عرضه زیاد یا کم مرغ در بازار نباشیم.
برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی هم گفت: امروز یکشنبه ۲۳ دی ماه ۹۷ قیمت مرغ در پایتخت حدود ۱۴ هزار تومان تا ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان بود.
او افزود: مصرف ماهیانه گوشت مرغ در کشور حدود ۱۸۰ هزار تن است و روزانه حدود ۵۶۰۰ تا ۵۸۰۰ تن مصرف گوشت مرغ در کشور داریم. گاهی به دلایل مختلف با کمبودهای مقطعی روبرو میشویم که نوسانات در قیمت را میبینیم.
او درباره علل نوسانات قیمت گوشت مرغ گفت: نکته اصلی این است که تولید کننده در کشور خیلی مورد حمایت جدی نیست مخصوصا کسی که در بخش کشاورزی در حال تولید است. در بخش کشاروزی مخصوصا صنعت طیور گوشتی ریسکهای زیادی مثل بیماریهای نوپدید، بازپدید و تلفات وجود دارد که در کشور ما این تلفات معادل ۲ برابر استانداردهای دنیاست. تلفات نیز موجب کمبود مقطعی میشود که افزایش قیمت را در پی دارد.
به گفته وی، یکی از عوامل اصلی بالارفتن قیمت نهاده هاست که ذرت اکنون ۱۲۰ درصد و سویا بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش قیمت داشته است که این افزایش قیمت تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت فروش مرغ دارد.
عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: سیاستهای دولت در اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی درست بوده است، ولی به درستی اجرا نشده است. با این ارز وقتی کنجالههای سویا وارد کشور میشود برای سویا ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ تومان تمام میشود با اضافه کردن هزینههای حمل و ترخیص سویا ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان، ولی هرکیلو سویا حدود ۳۰۰۰ تومان به دست تولید کننده میرسد. ذرت نیز با همین ارز ۸۵۰ تا ۹۰۰ تومان تمام میشود که با هزینههای حمل و نقل ۱۱۰۰ تومان باید باشد که وقتی به دست تولید کننده میرسد ۱۷۰۰ تومان میشود. ریزمغذیها و واکسنها نیز افزایش یافته است.
او افزود: اکنون قیمت یک کیلومرغ زنده درب واحدهای مرغداری حدود ۹ هزار تومان تا ۹۲۰۰ تومان است که بعد از تبدیل شدن به لاشه به ۱۳ هزار تا ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان میرسد.
چهارآیین گفت: کارگروه تنظیم بازار تصمیماتی را ارائه کرده است. تولید کننده باید مورد حمایت جدی قرار گیرد تا استمرار تولید داشته باشد. دلگرمی تولیدکننده زمانی است که نهادههای تولید همیشه در اخیتارش باشد و قیمتها نیز مناسب باشد. خروج تولید کنندهها از چرخه تولید سبب کاهش عرضه میشود.
عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت:: نهادهای نظارتی مثل سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در تنظیم قیمت نهادهها نظارت کافی ندارد.
او گفت: مرغهای ۳۵ روزه به طور متوسط روزانه ۱۸۵ گرم غذا میشوند و در فاصله کمتر از ۱۰ روز هر مرغ ۱۸۵۰ گرم نهاده خورده تا یک کیلوگرم گوشت تولید کند بنابراین باید گفت: افزایش قیمتهای نهادهها نیز روزانه است.
منبع:تسنیم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.