صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگرانی "هند و آمریکا" از ایجاد پایگاه نظامی چین در جیبوتی

۲۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۸۵۰۰۸
ساخت پایگاه نظامی چین در جیبوتی باعث ایجاد نگرنی هایی برای هند و آمریکا شده است، پکن نیز با انتشار مقاله ای، نیاز به چنین پایگاه های نظامی در جیبوتی را توضیح داد و به تمام ترس ها و اضطراب ها ناشی از ساخت این پایگاه پایان داد.

به گزارش گروه بین الملل به نقل از تارنمای اوراسیا تایمز، این مقاله با اشاره به چهلمین سالگرد آغاز روابط دیپلماتیک چین و جیبوتی، بهبود روابط این دو کشور را نتیجه پیوستن پکن به جامعه جهانی دانست.

بر اساس این مقاله که توسط چین منتشر شده است، همکاری های چین و جیبوتی در طول 40 سال گذشته به خوبی ادامه داشته است؛ اعتماد سیاسی تشدید شده و روابط دو جانبه مکررا گسترش یافته است. این دو کشور موافقت کردند تا در راستای تقویت همکاری دو جانبه در زمینه های مختلف در سال 2017 شراکتی استراتژیک ایجاد کنند که این موضوع منجر به یک دوره جدید در روابط چین و جیبوتی شد.

این مقاله افزود، شاخ آفریقا، پس از تاسیس یک پایگاه پشتیبانی توسط جمهوری خلق چین در این مناطق، توجه کشورهای غربی را به خود جلب کرد. این کشورها ایجاد چنین پایگاه هایی را جاه طلبی چین در خارج از مرزها دانستند و این موضوع را به عنوان راهکاری برای نفوذ هرچه بیشتر چین در اقیانوس هند خواندند. اما تنها با گذشت یک سال از تاسیس این پایگاه ثابت شد که این پایگاه به طور عمده برای تأمین منابع لجستیکی نیروهای عملیاتی ویژه اسکورت چین در خلیج عدن استفاده می شود.

به نوشته این مقاله، به دلیل اهمیت استراتژیکی جیبوتی، این کشور به محل مناسبی برای برخی از کشورهای غربی نظیر آمریکا و فرانسه شده است. هرچند ساخت چنین پایگاه هایی در این مناطق زندگی خوبی برای مردم جیبوتی به ارمغان نیاورده است. کشورهای غربی بیش از توسعه این مناطق به تاثیرات نظامی آنها چشم دوخته اند.
اما چین رویکرد متفاوت تری دارد، افزایش حضور چین در قاره آفریقا به دلیل گستردگی منابع طبیعی و یافتن بازار برای فروش محصولات تولید چین است. اما ساخت این پایگاه در جیبوتی که منابع طبیعی اندکی دارد، گویای داستانی دیگر است.

بر اساس این مقاله، سرمایه گذاری و کمک چین، تغییرات بزرگی در کشور توسعه نیافته ایجاد کرده است. رشد اقتصادی جهانی در سالهای اخیر بیش از 5 درصد بوده است و در سال 2017 به حدود 6.8 درصد رسیده است. بنا به گزارش صندوق بین المللی پول، افزایش سرمایه گذاری در پروژه های زیربنایی در سال 2015 آغاز شد که بیشتر از وام های مالی موسسات مالی چین تامین شده بود از محرک های اصلی رشد اقتصاد جهانی بوده است.

چین ماه جولای سال گذشته میلادی اولین مرحله از ساخت منطقه تجارت آزاد بین المللی را با سرمایه گذاری 3.5 میلیارد دلار در جیبوتی آغاز کرد؛ این بزرگترین منطقه تجارت آزاد در آفریقا خواهد بود و موقعیت اقتصادی جیبوتی را به صورت چشمگیری ارتقا خواهد داد و انتظار می رود تا سال 2025 میلادی بیش از 50 هزار شغل برای بومی های این کشور ایجاد کند که طبق برآورها تا سال 2045 به 100 هزار شغل افزایش خواهد یافت.

از طرفی پکن در صدد افزایش سرمایه گذاری در آفریقا به وسیله پروژه « یک کمربند- یک جاده» است؛ بسیاری از مقامات جیبوتی می گویند ابتکار « یک کمربند- یک جاده» بهترین فرصت برای دو کشور در راستای تقویت همکاری است که به پیشرفت کشورهای آفریقایی کمک خواهد کرد.

طرح «یک کمربند- یک جاده» یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از 60 کشور جهان و توسعهٔ دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال 2013 ارائه شده ‌است. پشتوانه این طرح قدرت صنعتی اقتصاد چین و توان سرمایه‌گذاری آن است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *