صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازداشت گسترده زنان در عربستان؛ موضوعی که در دستور کار پمپئو نیست

۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹:۵۸
کد خبر: ۴۸۴۸۸۶
خواهر «لجین الهذلول»، فعالی که در عربستان زندانی و تحت شکنجه قرار گرفته بود طی یادداشتی در روزنامه «نیویورک تایمز» به سفر اخیر وزیر خارجه آمریکا به عربستان سعودی پرداخته و می‌نویسد موضوعی که در دستور کار وزیر خارجه آمریکا در این سفر به چشم نمی‌خورد بازداشت فعالان زن در زندان‌های عربستان است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، «علیاء الهذلول» در یادداشتی برای نیویورک تایمز می‌نویسد: روز یکشنبه «مایک پمپئو از عربستان سعودی دیدار می‌کند و انتظار می‌رود که در این دیدار درباره یمن، ایران، سوریه و یافتن راه‌هایی برای به روز رسانی تحقیقات درباره قتل خاشقجی با مقامات عربستان رایزنی کند.

 

 

در ادامه این یادداشت آمده است: من به موضوعی پرداخته‌ام که در برنامه سفر مایک پمپئو وجود ندارد؛ فعالان زن شجاع در عربستان سعودی که برای احیای حقوق و شأن زنان مبارزه کرده‌اند و اکنون در زندان‌های پادشاهی عربستان هستند. بی‌تفاوتی پمپئو در این خصوص برای من شخصی است، زیرا «لجین الهذلول»، یکی از این فعالان بازداشت شده خواهر من است و برای حق رانندگی زنان در عربستان بی‌وقفه تلاش کرد.

علیاء الهذلول در ادامه اشاره به بازداشت خواهرش در روز ۱۵ می‌ سال گذشته نوشت: از بازداشت او شوکه شدم و نتوانستم دلیل این بازداشت را پیدا کنم و در روز ۱۹ می‌ عربستان سعودی لجین و ۵ نفر دیگر را متهم به ایجاد آشوب کرده و روزنامه دولتی عربستان نیز به نقل از منابعی اعلام کرد که این ۶ نفر احتمالا به ۲۰ سال حبس و یا اعدام محکوم خواهند شد.

 

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: من امیدوار بودم که در پی آزاد شدن رانندگی زنان و در روز ۲۴ ژوئن لجین آزاد شود، اما این اتفاق روی نداد و او از زندان آزاد نشد و من سکوت کردم و امیدوار بودم که سکوتم از او حمایت کند. هرکسی که از عربستان سعودی انتقاد کرد و یا درباره موضوعی مربوط به عربستان مطلبی گفت: متهم به خیانتکاری شد. حکومت عربستان دولت پلیسی است.

 

 

الهذلول در ادامه ضمن اشاره به انتقال خواهرش از هتل ریتز کارلتون به زندان مخوف «ذهبان» در جده می‌نویسد: در پی انتقال لجین به زندان ذهبان زمانی که پدر و مادرم برای دیدار او رفته بودند متوجه شدند که او بهطور غیر قابل کنترلی دچار لرزش شده و توان کنترلخود راندارد.

در ادامه این یادداشت آمده است: ماه اکتبر و در پی قتل خاشقجی مطالبی خواندم مبنی بر اینکه تعدادی از افراد بازداشت شده در هتل ریتز کارلتون مورد شکنجه قرار گرفتند. علاوه بر این تماس‌ها و پیام‌هایی از دوستان و آشنایان دریافت می‌کردم که از من درباره شکنجه شدن لجین می‌پرسیدند، که از این موضوع نیز شوکه شده بودم و برایم شکنجه زنان غیرقابل باور بود.

علیاء الهذلول در پایان می‌نویسد: اواخر ماه نوامبر تعدادی از روزنامه‌ها، گروه‌های حقوق بشری و عفو بین‌الملل گزارش دادند که زنان و مردان بازداشت شده در ریتز کارلتون بازداشت شده بودند مورد شکنجه واقع شده‌اند. برخی از گزارش‌ها به موضوع آزار جنسی نیز اشاره کرده بودند.

بر اساس این گزارش ماه دسامبر پدر و مادر لجین وی را ملاقات می‌کنند. آنها درباره شکنجه شدن لجین از وی می‌پرسند. لجین در پاسخ می‌گوید بین ماه می و آگوست که از ملاقات ممنوع شده مورد شکنجه قرار گرفته است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *