صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رسانه پاکستانی: "دولت پاکستان" در اجرای خط لوله گاز وارداتی تسریع کند

۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۶:۰۱
کد خبر: ۴۸۴۶۵۵
تارنمای خبری «دیلی تایمز» پاکستان با اشاره به بحران کمبود انرژی در این کشور به ویژه فصول سرد سال، سرعت بخشی اجرای پروژه های واردات گاز نظیر خط لوله گاز تاپی و پروژه خط لوله گاز ایران - پاکستان را خواستار شد.

به گزارش گروه بین الملل ، مردم پاکستان که از گاز برای پخت و پز و گرمایش استفاده می کنند و نیز کارخانه ها و نیروگاه های این کشور که بر سوخت اتکا دارند به خاطر فشار اندک گاز یا قطع گاز دچار دردسر شده اند.
کارخانه ها و مغازه های کراچی نیز که مرکز تجاری پاکستان محسوب می شود شدیدا از این مساله ضربه خورده اند و این مساله موجب خطر اخراج کارگران و تهدید زندگی آنها شده است.

اخیرا نیز، نخست وزیر پاکستان روسای شرکت های گاز مصرفی را بر سر قطعی گاز برکنار کرد.
عمران خان نخست وزیر پاکستان هفته گذشته در اقدامی روسای شرکت های خط لوله گاز مصرفی این کشور را به خاطر بحران شدید انرژی در زمستان که موجب قطع مکرر گاز شده است برکنار کرد.

فواد چودری وزیر اطلاعات پاکستان که سخنگوی اصلی دولت این کشور است گفت عمران خان این تصمیم را بعد از آن اتخاذ کرد که یک کمیته تحقیق دریافت این دو شرکت مسوول این بحران هستند.

به باور کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی پاکستان، تکمیل خط لوله گاز ایران می تواند به پاکستان کمک کند تا تقاضای انرژی رو به رشد خود را به پایان رسانده و بحران کمبود گاز در این کشور را متوقف کند.

روزنامه  دیلی تایمز پاکستان نیز در سرمقاله خود آورده است:دولت حزب تحریک انصاف با بحران های متعددی مواجه است که آخرین مورد آن بحران گاز است.

بر اساس سرمقاله این روزنامه، مصرف کنندگان خانگی و همچنین صنایع فعال در ایالتهای پنجاب و سند از دسامبر 2018 با بحران شدید گاز مواجهند و در همین ارتباط روسای شرکت های گاز دو ایالت از سوی نخست وزیر اخراج شده اند.

این رسانه می افزاید:انجام این اقدامات به هیچ وجه راه حل اساسی مشکل نیست و دلیل اصلی همه این بحران ها، مشکل مدیریت است که از بحران عدم اعتماد ناشی می شود.

در بخش دیگری از سرمقاله این روزنامه پاکستانی آمده است:پاکستان که برای مدت های طولانی با کمبود شدید گاز مواجه بوده است، هر سال در فصل زمستان به دلیل تفاوت زیاد بین عرضه و تقاضا، با کمبود شدید گاز مواجه می شود. دولت بایستی با بررسی دقیق و کاشناسانه مکانیزمی ایجاد کند که بتواند از این کمبودها پیشگیری کند.

یکی از این راه حل ها سرعت بخشی اجرای پروژه های واردات گاز نظیر خط لوله گاز تاپی و پروژه خط لوله گاز ایران - پاکستان است.

در بخش پایانی این سرمقاله آمده است:در شرایط کنونی که آمریکا برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان تلاش می کند، امیدواریم با برقراری صلح در این کشور، راه برای اجرای پروژه خط لوله گاز تاپی هموار شود و نخست وزیر پاکستان نیز باید در خصوص اجرایی شدن پروژه خط لوله گاز ایران- پاکستان با ترامپ مذاکره کند.

 ایده احداث خط لوله صلح در سال 1990 مطرح شد و قرار بود که این خط لوله که گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل می کرد، پیام آور صلح و دوستی در شبه قاره باشد.

با توجه به اینکه توافق شده بود هند و پاکستان برای تامین امنیت این خط لوله، اختلافات خود را کاهش دهند، این خط لوله انتقال گاز به خط لوله صلح موسوم شد.

براساس توافق اولیه، قرار بود این خط لوله دو هزار و 700 کیلومتری گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند.

پیش بینی شده بود که در صورت توافق نهایی، یکهزار و 100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، یکهزار کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.
طبق طرح اولیه قرار شده بود که روزانه 150 میلیون مترمکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر شود که 90 میلیون مترمکعب آن برای هند و 60 میلیون مترمکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده بود.

پاکستان که به بهانه تحریم ها و فشارهای خارجی، تاکنون به تعهدات خود در قبال قرارداد خاتمه یافته اش با ایران برای تکمیل خط لوله آی-پی در خاک خود عمل نکرده است، عنوان می کند که سخت در تلاش است تا با احداث خط لوله مربوط به طرح آی-پی در خاک خود (بیش از 700 کیلومتر)، هر چه سریع تر زمینه واردات گاز طبیعی از ایران را فراهم کند.

طبق گفته مقامات رسمی پاکستان، این کشور قراردادهایی برای احداث خط لوله گاز از بندر 'گوادر'(در 70 کیلومتری مرز ایران) تا 'نوابشاه'(مقصد نهایی خط لوله آی-پی) امضا کرده و براساس آنچه عالی ترین مقامات پاکستان عنوان کرده اند، این خط لوله، در صورت احداث، در واقع قرار است بخش اصلی خط لوله آی-پی باشد.

ضرب الاجل تعیین شده در قرارداد گازی آی - پی، همزمان با پایان سال 2014 میلادی به پایان رسید و جمهوری اسلامی ایران مدت ها قبل از سررسیدن این ضرب الاجل، به تعهد خود عمل کرد و خط لوله گاز را در خاک خود از میدان های گازی جنوب تا نزدیک مرز پاکستان احداث کرد.

طبق قراردادی که در سال 2010 میلادی میان ایران و پاکستان امضا شد و به خط لوله صلح میان دو کشور معروف شد، گاز طبیعی ایران از میدان گازی پارس جنوبی در استان بوشهر به بندر ˈنواب شاهˈ در جنوب پاکستان منتقل می شود.
همچنین بر اساس این قرارداد، قرار شد که ایران از فروردین ماه 1393 (2014 میلادی) روزانه 21 میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز و سالانه 8.7 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *