صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسئولیت‌های اجرایی را به زنان واگذار کنیم

۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۴۵۳۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سرپرست اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه در هر حوزه‌ای که زنان امکان مشارکت داشته اند، درخشیده اند، گفت: می‌توانیم کار‌های اجرایی را به زنان واگذار کنیم.

به گزارش گروه جامعه فاطمه راکعی در «اولین نشست تجارب موفق حوزه زنان در مدیریت شهری»، اظهار کرد: مسئله ساختار حوزه زنان بسیار حائز اهمیت است. مسئله زنان در کشور، شهرداری تهران و در بسیاری از کلان شهر‌ها ساختار هماهنگی ندارد، ساختار باید به گونه‌ای باشد که بتواند به کمک مدیرانش سیاست گذاری، برنامه ریزی، اجرا، نظارت و پیگیری را اجرا کند. من در زمان ورودم به شهرداری تهران چنین تجمیعی را در نظر داشتم که هنوز محقق نشده است.

وی یکی از پیگیری‌های اداره کل امور بانوان در حوزه زنان را اختصاص ۳۰ درصدی پست‌های مدیریتی به زنان در شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: عوامل بسیاری مخالف این مسئله هستند و هنوز هم به نتیجه نرسیده است، اما ما تلاش خودمان را ادامه می‌دهیم و شما هم باید این مسئله را مطالبه کنید.

سرپرست اداره کل امور بانوان شهرداری تهران خشونت زدایی، تامین محیط امن و تلاش برای ارتقای موارد بهداشتی و ورزشی را از مهم‌ترین موضوعات مربوط به زنان در شهر دانست و افزود: این موارد در نظر سنجی از بیش از ۵ هزار همکار خانم در شهرداری تهران مشخص شده است. ما باید برای رسیدن به این موارد برنامه داشته باشیم. بخشی از این برنامه‌ها درون بخشی است. برنامه‌های درون بخشی هم باید دو بخش شوند؛ یکی برنامه‌هایی که وظیفه شماست و دیگری برنامه‌هایی با رویکرد توانمندسازی، گردشگری، فرهنگی، هنری، تبلیغات و جشنواره‌های بزرگ در سطح کلان شهر‌ها است که باید با هدف به نمایش گذاشتن فعالیت‌های زنان باشد.

راکعی عنوان کرد: نیمی از جمعیت تهران و بسیاری از کلان شهر‌ها زن هستند. حوزه زنان تداخل مفرط با حوزه‌های دیگر دارد. تامین امنیت زنان در فضا‌های شهری، مناسب سازی، سلامت فیزیکی و احداث سالن‌های ورزشی چند منظوره از جمله مواردی هستند که برای بهبود شرایط بانوان باید در هر شهری به آن پرداخته شود.

وی ادامه داد: همچنین گسترش خانه‌های مادر و کودک در تمام مراکز خرید، فروشگاه‌ها و اماکن عمومی مورد نیاز است. در تهران برای بانوان شهربانو و شهردخت داریم که با ضوابط و شیوه نامه‌های شهرداری فعالیت می‌کنند، اما این‌ها هم باید افزایش پیدا کنند.

سرپرست اداره کل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به اینکه به زنان ظلم مضاعف شده و نمی‌توانیم نسبت به آن‌ها بی تفاوت باشیم، گفت: در حوزه زنان معتاد، آسیب دیده، متکدی و ... در تهران سازمان خدمات اجتماعی داریم که تاکنون عملکرد خوبی نداشته است. در این زمینه ارگان‌های زیادی متولی هستند و تداخل کار باعث شده شاهد عملکرد خوبی نباشیم.

راکعی همکاری شهرداری‌ها با سازمان‌های مردم نهاد را یکی از راه‌های بهبود شرایط بانوان دانست و عنوان کرد: ایجاد ارتباط مستمر با سازمان‌های مردم نهاد، پژوهشگران زن، زنان توانمند و ... به جای واگذاری کار به پیمانکار می‌تواند در ارتقای شرایط زنان در شهر و جامعه کمک کند.

وی با بیان اینکه از ابتدا برنامه هایم دو بعدی و با شعار شهر برای زنان و زنان برای شهر بوده است، گفت: در واقع شهر به کمک زنان مدیریت می‌شود. زنان سال هاست که در حوزه‌هایی که به آن‌ها امکان مشارکت داده شده است درخشیده اند و این نشان می‌دهد می‌توانیم زنان را به کار‌های اجرایی وارد کنیم. برای اینکه کار پایه علمی داشته باشد باید از زنان مشاور استفاده کنیم و کارگروه‌های تخصصی بیشترین کمک را می‌کند.

مشاور شهردار تهران با بیان اینکه نخستین جشنواره دختران را در شهر تهران داشته ایم، گفت: این مسائل در شهر مغفول مانده اند و هر جای این کشور که هستیم باید به آن بپردازیم.

راکعی با اشاره به اینکه در تهران ۶۷ مراکز مهارت آموزی زنان، ۲۲ مجموعه شهربانو، یک شهردخت و بیش از ۳۰۰ سرای محله داریم، تصریح کرد: آموزش اخلاق و حقوق شهروندی، فرهنگ آپارتمان نشینی، تفکیک پسماند از مبدا و ... مواردی مربوط به شهر هستند که می‌توانیم زنان را در آن محور قرار دهیم.

حق شناس: اختصاص ۳۰ درصدی مدیریت موجب رشد بانوان نمی‌شود

 در ادامه این برنامه محمد جواد حق شناس اظهار کرد: این روز‌ها برای جشن چهلمین سال انقلاب آماده می‌شوم. در دوران انقلاب شاهد بودیم بخش عمده‌ای از نیرو‌ها و حاضران در تظاهرات به نحوه حاکمیت رژیم سابق، زنان بودند. با توجه به اینکه رهبر انقلاب از حوزه مرجعیت و اداره امور دینی مردم برخاسته بودند این مسئله مطرح بود که نگاه ایشان به ورود زنان به عرصه این مسائل چیست؟

وی ادامه داد: این حوزه و نگاه در اوج انقلاب و رویکردی که امام خمینی (ره) به عرصه و جایگاه زنان داشت توانست به این موقعیت برسد و ما شاهد تقویت نگاه حاکم به زنان شدیم.

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شاید در فضای ابتدای دهه ۴۰ که با پدیده انقلاب سفید مواجه شدیم، یکی از محور‌هایی که در بحث اصلاحات نظام شاهنشاهی مطرح شد، برای حق رای به بانوان بود و بانوان حق رای را برای اولین بار در دهه ۴۰ به دست آوردند.

حق شناس ادامه داد: در انتخابات مجلس خبرگان «منیره گرجی» که کارشناس مسائل دینی بود توسط مردم تهران انتخاب شد و اولین حضور زنان در عرصه تصمیم سازی پس از انقلاب را رقم زد. اگر مطالبه گری زنان از همان مقطع ادامه پیدا می‌کرد امروز شاهد چنین شرایطی نبودیم.

وی با بیان اینکه این مطالبه در سال‌های بعد در شکل گیری مجلس شورای اسلامی دیده شد، تصریح کرد: از مجلس ششم به بعد شاهد حضور جدی زنان در کرسی‌های انتخاباتی هستیم. در شهرستان‌هایی که فقط یک کرسی وجود داشت شاهدیم که زنان توانستند اعتماد جامعه رای دهندگان را کسب کنند و به مجلس راه پیدا کنند و سهم زنان را ارتقا دهند. اما در رویکرد بعدی به جای اینکه شاهد یک نمودار صعودی باشیم در مجلس پیشین به حداقل‌ها رسیدیم.

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در مجلس کنونی شاهد بهترین قانونگذاری‌ها برای زنان هستیم، گفت: سهم زنان به حداکثر خود رسیده است که به عنوان یک نکته ارزشمند قابل تقدیر است و من این مسئله را تا حد زیادی به مطالبه زنان اختصاص می‌دهم که به یک خواست عمومی تبدیل شده است.

حق شناس ادامه داد: زمانی می‌توانیم از یک جامعه پیشرفته صحبت کنیم که این شاخص‌ها رو به رشد برود و برای اینکه این شاخص‌ها رو به رشد برود باید مدیران توانمند داشته باشیم. زنان ما باید تلاش کنند تا بتوانند نقش بیشتری را از منظر مدیریتی ایفا کنند.

وی عنوان کرد: یکی از رویکرد‌های ساده برای رسیدن به مدیریت زنان می‌تواند ایده سهمیه جنسیتی باشد که من با این سهمیه‌ها موافق نیستم. فکر می‌کنم زنان باید تلاش بیشتری کنند که توانمندی‌ها و استعداد‌های آن‌ها زمینه بروز پیدا کند و این توانمندی‌ها خودش را به ساختار مدیریتی کشور تحمیل کند. با نگاه‌های سهمیه‌ای به خصوص در حوزه‌های علمی و پژوهشی مخالف هستم. جامعه اگر طبیعی رشد کند جامعه پایدارتری خواهیم داشت.

رییس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه عدد گذاشتن موجب رشد بانوان نمی‌شود، تاکید کرد: ما می‌توانیم ۳۰ درصد را به مدیریت بانوان اختصاص دهیم، اما این کار زمینه رشد بانوان را به وجود نمی‌آورد. باید استعداد‌ها بروز پیدا کند تا به یک ایده آل برسیم.

حق شناس خاطر نشان کرد: باید کمک کنیم زنان بیشتر و بیشتر پیشرفت کنند و به مرور مجموعه‌ای از زنان توانمند را به جامعه تقدیم کنیم و این زنان به مرور می‌توانند حق خودشان را به مدیریت کشور تحمیل کنند.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *