حضرت زینب(س) نقش بسیار مهمی در ارتباط با سعادت و هدایت جامعه ایفا کردند
وی افزود: نام آن حضرت بنا بر برخی از اقوال مانند نام مقدس برادران عظیم الشأنش از آسمان آمد و به پیغمبر اکرم (ص) وحی شد که آن حضرت را زینب بنامند.
این استاد دانشگاه امام حسین (ع) در ادامه سخنانش گفت: وجود مقدس حضرت زینب کبری (س) دارای ویژگیهای خاصی است، از جمله میتوان گفت: تنها شخصیتی است که هفت معصوم را درک کرده اند، یعنی وجود مقدس رسول اکرم (ص)، امیرمومنان (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س)، امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و دوره کودکی امام باقر (ع) را و از محضر شش معصوم کسب فیض و معرفت کرده است.
رجبی دوانی تأکید کرد: حضرت زینب (س) به خوبی در دامان مادر عظیم الشأنش وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) سرور بانوان دو عالم پرورش یافت و از آن حضرت درس بزرگ ولایت و ولایتمداری و دفاع از ولایت را آموخت.
وی با بیان اینکه موقع شهادت مادر، حضرت زینب (س) پنج سال بیشتر ندارد، اما چنان از نظر معرفت و فهم و کمال در اوج است که راوی حدیث و خطبه مهم فدکیه حضرت فاطمه زهرا (س) است و ابن عباس و دیگران، خطبه فدکیه را از وجود مقدس حضرت زینب (س) روایت کرده اند.
استاد تاریخ اسلام اظهارکرد: آن حضرت به عنوان پیام رسان واقعه کربلا و تداوم بخش راه امام حسین (ع) شناخته میشود. به جرأت میتوان گفت: حضرت زینب (س) اگر نبود و اگر اقدامات کوبنده حضرت زینب (س) وجود نداشت، واقعه کربلا در حادثه روز عاشورا محو و دفن میشد و انعکاسی در سطح تاریخ و سرنوشت ملتها پیدا نمیکرد. از این حیث حضرت زینب (س) نقشی بسیار مهم در ارتباط با سعادت و هدایت جامعه اسلامی ایفا فرموده است.