صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فناوری فضایی در خدمت صنایع/استفاده از توان بخش خصوصی برای توسعه فناوری

۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۵:۰۱
کد خبر: ۴۸۴۲۳۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
استفاده از فناوری ماهواره‌ای به عنوان خدمات زیرساختی در میان صنایع مختلف کاربرد فراوانی دارد که از نمونه‌های آن می‌توان به پایش روزانه هواشناسی، جنگل‌ها، دریا‌ها و شیلات، حوزه نفت، گاز، نیرو و در زمان بلایای طبیعی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، استفاده از فناوری ماهواره‌ای در توسعه صنایع مختلف همواره به عنوان یکی از راهکار‌های موجود برای کشور‌های برخوردار از صنعت هوایی به شمار می‌رود، صنعتی که در ایران به همت دانشمندان و صنعتگران داخلی توانسته به جایگاه قابل قبولی دست یابد به گونه‌ای که زنجیره فرایند ساخت ماهواره سنجشی شامل طراحی، ساخت، پرتاب، کنترل و دریافت تصاویر ماهواره‌ای و در نهایت پردازش و توسعه کاربرد آن به طور کامل به صورت بومی در کشور انجام می‌شود.

بنا بر اظهارات مسئولین این حوزه برای گسترش استفاده از فناوری فضایی در ایران در نخستین گام باید اقدام به معرفی کاربرد فناوری فضایی در شاخه‌های مختلف اقتصادی کرد تا اطلاعات مورد نیاز آن‌ها به صورت دقیق‌تر در اختیار افراد قرار گیرد که از آن به عنوان توسعه کسب و کار‌های فضاپایه یاد می‌شود.

طبق دسته بندی‌های صورت گرفته فناوری فضایی در ۴ بخش، ماهواره‌های مخابراتی، ناوبری، سنجش از دور و نجوم و اکتشافات فضایی تقسیم بندی می‌شود.

در بخش ماهواره‌های مخابراتی وظیفه انتقال داده و ارسال و پخش تلویزیونی صورت می‌گیرد که کاربران عمده این شبکه، شبکه شتاب بانک ها، شبکه سوخت و شبکه ارتباطات روستایی است.

همچنین ارتباطات سکو‌های نفتی داخل خلیج فارس و ایستگاه‌های لرزه نگاری به وسیله ارتباطات ماهواره‌ای تامین می‌شود.

از دیگر کاربرد‌های مهم فناوری فضایی در پایش روزانه هواشناسی، جنگل‌ها، دریا‌ها و شیلات، حوزه نفت، گاز، نیرو و در زمان بلایای طبیعی است.

علاوه بر مسائل یاد شده، طبق اعلام عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان فضایی ایران درباره پایش دریاچه ارومیه و پدیده گردو غبار با سازمان حفاظت محیط همکاری سیستمی دارد، همچنین توافق‌هایی در زمینه حفاظت از جنگل گلستان میان این دو نهاد در دستور کار است تا در صورت آتش سوزی به کمک این تکنولوژی به سرعت مطلع و وارد عمل شوند.

استفاده از تکنولوژی فضایی بدون شک آثار مثبتی بر روی صنایع مختلف می‌گذارد که در صورت توسعه هر چه بیشتر آن می‌توان از توان بخش خصوصی استفاده کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *