لزوم همراهی تشکلهای مردم نهاد فعال برای صیانت از منابع آبی/ برخورد با متخلفان حوزه آب در دستو کار
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضای خبرگزاری مزان؛ بابک محبوب علیلو در دومین جلسه کمیته صیانت از منابع آب استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه نسبت به پیگیری مسایل و مشکلات و مصوبات این کمیته بسیار حساس و پیگیر هستیم، گفت: صیانت از منابع آب، جزو برنامههای مستمر معاونت پیشگیری از جرم دادگستری کل استان است و از همکاران قضایی در سطح شهرستانها و بخشهای تابعه استان خواسته شده در یاریرسانی به مسایل صیانت از آب و حمایت و پشتیبانی قضایی از عوامل مرتبط برخورد با متخلفان حوزه آب از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
علیلو تأکید کرد: بدون مشارکت و همراهی مردم قادر نخواهیم بود به طور شایسته بحث صیانت از آب را پیش ببریم و برای موفقیت در این زمینه نیاز به همراهی تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه آب، منابع طبیعی و زیستمحیطی داریم و همکاری شوراهای شهر و روستا و دهیاران، بخشداران و فرمانداران بشدت حس میشود.
وی، دهیاران و شوراهای شهر و روستا را ظرفیت بزرگی برای انتقال خواستها و نیازهای مدیران و مردم دانست و افزود: آموزش این جامعه، میتواند گام بزرگی در مسیر اطلاعرسانی به روستاییان و کشاورزان بردارد و صداوسیما نیز باید بیش از پیش از طریق تولید و پخش برنامههای آموزشی، نقش خود را در اطلاعرسانی و فرهنگسازی اقشار مختلف مردم در راستای صیانت و حفاظت از منابع آب بردارد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی نیز با تشریح مصوبات قبلی، به اقدامات این شرکت در این راستا پرداخت و هفت هزار و هفتصد کیلومتر عملیات نقشهبرداری از رودخانهها و سواحل، هفت هزار و صد کیلومتر مطالعات تعیین حریم بستر رودخانه و مسیل، ۹۵۰ کیلومتر عملیات بازگشایی، آزادسازی و لایروبی رودخانه و مسیل را از جمله اقدامات این شرکت تا پایان سال ۹۶ ذکر کرد.
مهندس مجتبی جلیلزاده ادامه داد: در سال جاری نیز بیش از ۱۲۶ ویلا و خانهباغ متخلف تخریب شده و ۲۱۲ هکتار از اراضی حریم بستر آزادسازی شدهاند.
وی همچنین شناسایی ۱۱۹۹ دستگاه و توقیف ۸۲۲ دستگاه موتور پمپ در حاشیهی رودخانهها را از دیگر اقدامات شرکت آب منطقهای در راستای اجرای مصوبات کمیته و با هدف صیانت و حفاظت از منابع آب عنوان کرد و گفت: نصب ۲۳۴۹ دستگاه کنتور هوشمند و پلمپ ۱۱۳۷ چاه مجاز دارای اضافه برداشت از مهمترین گامهای صورت گرفته برای احیا و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی بوده است.
مهندس جلیلزاده در پایان خواستار نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای موجود در صنایع و کارخانهها شد تا از این طریق آمار مصرف اینچاهها نیز به دقت رصد و مدیریت شود.
گفتنی است: دومین جلسه کمیته صیانت از منابع آب استان با حضور معاون قضایی رییس کل و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، مدیر بحران و رئیس ستاد احیاء دریاچهی ارومیه، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای و نمایندگان مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری، شهرداری تبریز، صداو سیما، فرماندهی انتظامی استان، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل محیطزیست استان در سالن شهید غفاری شرکت آب منطقهای آذربایجانشرقی برگزار شد.