شناخت دقیقی از زندگی بازنشستگان دارم / بازنشستگان همچون آفتاب می درخشند
به گزارش گروه جامعه خبرگزای میزان در این نشست که با حضور روسای کانونهای بازنشستگان آموزش و پرورش سراسر کشور برگزار شد"محمد شریعتمداری " با ابراز خرسندی از میزبانی بازنشستگان آموزش و پرورش گفت:: بازنشستگان از یک طبقه مهم و قشری فرهیخته، دانشمند و ارزشمند و از فرهنگیان هستند که همواره در طول تاریخ زمینه ساز اتفاقهای خوب در کشور بوده اند و حضورشان در پایگاه و جایگاه تعلیم و تعلم در کشور مغتنم است.
وی ادامه داد: با دستان پر برکت، فکر و اندیشه ارزشمند این قشر فرهیخته، فرزندان این مرز و بوم آموزش و پرورش دیده اند که هر کدام از آنها منشاء خدمات گستردهای در ایران، جهان، اسلام و بشریت هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: امروز حضور در این جلسه افتخار بزرگی برای من است چرا که شما عمری را در راه تعلیم و تعلم سپری کرده اید و فرزندان این مرز و بوم را پرورش داده اید.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: شما عزیزان هم از لحاظ دانش و تربیت منشا خدمات موثر هستید و همچون آفتاب میدرخشید و کشور را بهره مند میکنید و مفتخرم که از حضور ارزشمند شما سروران، بهرهمند شوم.
وی تصریح کرد: همه ما به نوعی علاوه بر این که پرورده دست شما عزیزان هستیم به نوعی در کنار خودمان نیز افراد بازنشستهای حضور دارند و شناخت دقیقی از زندگی بازنشستگان دارم و به خوبی میدانم که سفره بازنشستگان با همان متاع اندک، سراسر خیر و برکت است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه نشست گفت و شنود با کانون بازنشستگان آموزش و پرورش سراسر کشور و پس از شنیدن سخنان افراد حاضر گفت: اگر در سالهایی نرخ تورم بالاتر از افزایش حقوق بود، اما اکنون افتخار داریم بگوییم در دولت تدبیر و امید حقوق را متناسب با نرخ تورم افزایش دادیم تا فاصله ناچیزی را جبران کنیم و هنوز میدانیم وضعیت مطلوب نیست.
شریعتمداری افزود: اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری را تکلیف دولت میدانیم و تا کامل اجرا نشود مشکلات به تمامی حل نمیشود. عدم اجرای ماده ۸۶ به شرایط اقتصادی و تحریمها و محدودیت در منابع مالی و نفتی باز میگردد. دولت باید تلاش کند حداقل فشار به واحدهای تولیدی در دوران تحریم وارد شود، ولی با همه این احوال نمیتوان از این حق مسلم عدول کرد.
وی با بیان اینکه برای عبور از گردنه تاریخی تحریمها باید از کمک همه اقشار بویژه بازنشستگان بهرهمند شویم، تصریح کرد: اکنون بازنشستگان باید از سودآوری اندوخته ۳۰ سال گذشته خود بهرهمند شوند و تلاش میکنیم این معنا را تا جایی که مسجل است در بودجه ۹۸ نیز بگنجانیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: فعالیت شرکتهای زیان ده یعنی از جیب بازنشستهها هزینه ناکارآمدی شرکتهای تحمیل شده را بپردازیم. شرکتهای دارای بازدهی پایین را ظرف زمان بندی معینی از صندوق خارج خواهیم کرد.
شریعتمداری با بیان اینکه تلاش داریم با شایسته سالاری روندهای غلط موجود را در شرکتها اصلاح کنیم، بیان کرد: روسای کانونها به عنوان مشاوران، همفکر ما در ادارات بازنشستگی خواهند بود و در هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کشوری نیز نمایندهای از بازنشستگان منصوب خواهیم کرد.
وی ادامه داد: اگر مدیر شرکت لایقی داریم و حقوق و پاداش خوبی به او میدهیم باید بازنشستگان در جریان باشند و باید از حقوق شما پاسداری کنیم. شفافیت در بخشهای اقتصادی، انضباط مالی، پیشگیری از فساد در دستورکار ماست و عهد اخوتی با هیچ کس نبستیم و اگر کسی تخلف کند دستش را کوتاه میکنیم. اموال بازنشستهها را امانتداری میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه نباید وعدهای بدهیم که از عهده آن برنمی آییم، تصریح کرد: در سالی که گذشت خدماتی نسبی ارائه کردیم، اما باز هم شرمنده ایم. ۸۳۲ هزار و ۳۳۶ نفر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته ما از خانواده آموزش و پرورش هستند و بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان را شامل میشوند.
وی ادامه داد: تا کنون بیش از یک میلیون بازنشسته از صندوق وام گرفته اند که البته رقم بسیار پایینی است. ۸۲۸ هزار نفر از بازنشستگان نیز از تورهای سیاحتی و زیارتی بهرهمند شده اند و رئیس صندوق بازنشستگی قول داد تعداد سفرها را به ۲۰۰ هزار مورد برساند و ۵۰ هزار مورد دیگر هم به آنها در سال جاری اضافه کند.
شریعتمداری با بیان اینکه در زمینه بیمه تکمیلی گامهایی برداشته شده، اما چندان پر و پیمان نیست گفت: قرار شد ۳۰ درصد سهم صندوق در حق بیمههای تکمیلی افزایش یابد و شرایط مطلوب تری را دنبال کنیم.
وی با اشاره به ضرورت جلب خیرین مهارت افزا و برنامهای که از سوی سازمان فنی و حرفهای دنبال میشود، افزود: کانونهای بازنشستگی آموزش و پرورش نیز میتوانند وارد این طرح شوند و به گسترش این کار خیر و مفید کمک کنند.
شریعتمداری با بیان اینکه مقرر شده طی شش ماهه دوم ۹۸، وام پنج میلیونی به ۲۰۰ هزار نفر اعطا شود به ایجاد تعاونیهای چندمنظوره نیز اشاره کرد و گفت: نتایج عملیاتی این نشست تا دو هفته دیگر به بازنشستگان اعلام میشود.
وی با اشاره به اینکه از بازنشستگان آموزش و پرورش به عنوان مشاور و هیأت مدیره صندوق بازنشستگی بهرهمند خواهیم بود، گفت: هزینه کردن اموال شما بازنشستگان در صندوق، بیتالمال نیست، ما وکیل شما در اداره این منابع هستیم، اگر از این اموال حتی چای اضافه میخوریم، نباید خوابمان ببرد چه برسد به دادن حقوقهای میلیاردی و پاداشهای غیرقابل قبول؛ پنهانکاری هم نداریم، اگر پاداش آخر سال به مدیری لایق داده میشود ایرادی ندارد، اما اگر مدیر لایق نیست، جلویش را میگیریم.
افزایش تعداد بازنشستگان نسبت به شاغلان آموزش و پرورش تا ۴ سال دیگر
احمد صافی مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان در ادامه این نشست با اشاره به وجود ۳۰۵ کانون و ۸۵۰ هزار بازنشسته آموزش و پرورش در کشور گفت: تا چهار سال دیگر تعداد بازنشستگان بیشتر از شاغلان خواهد شد.
وی در ادامه با بیان این که اتاق فکر ما در آموزش و پرورش، شورای عالی آموزش و پرورش است و بنده در گذشته مسئول شورای عالی بودم و اکنون نماینده بازنشستگان هستم، افزود: ۳۰۵ کانون و ۸۵۰ هزار بازنشسته داریم که ۱۰۵ هزار نفر آنها از استان تهراناند. تا چهار سال دیگر تعداد بازنشستگان بیشتر از شاغلان خواهد شد. اکنون برخی استانها مانند اصفهان و یزد هم اینطورند.
به گفته وی، بازنشستگان سرمایه اجتماعی و فرصتی برای انتقال تجارب هستند.
بازنشستگان بازوهای خوبی برای صندوق بازنشستگی کشوری هستند
حبیب الله کردونی، رئیس کانون بازنشستگان استان خوزستان نیز با اشاره به همدلی مجلس، دولت و مردم گفت: از یک سو از ناتوانی خود سخن میگوییم، اما از توانمندیهای خود نیز سخن میگوییم. هرکدام از بازنشستگان میتوانند بازوهای خوبی برای صندوق بازنشستگی کشوری باشند.
وی افزود: امکانات در کشور جزیرهای شده، چطور میتوان اینها را یکی کرد؟ نگوییم یک بیمارستان خصوصی است یکی دولتی است و یکی تامین اجتماعی است.
وی با بیان این که امروز میتوانیم برای استانداران و سایر مسئولان مشاوران خوبی باشیم، گفت: به آگاهی بخشی و آموزش نیاز داریم و اگر درباره بیماریهایی، چون آلزایمر به خانوادهها آموزش بدهیم میتوان آن را عقب انداخت. دید هم افزایی و همگرایی را در بین بازنشستگان، دولت و مجلس طوری ایجاد کنیم که از مشکلات عبور کنیم.
خدمات را بهینه کنید
حمزه رستمی، رئیس کانون بازنشستگان استان فارس نیز با اشاره به ضرورت اشتغال فرزندان در شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی گفت: کارتی به نام منزلت داریم، ولی بازنشستهها به آن کارت مذلت میگویند؛ یا خدمات را بهینه کنید یا لغوش کنید.
وی افزود: پرداخت حقوقهای ما قبلا تاخیر داشت، ولی اکنون با تلاشهای انجام شده ۲۵ و ۲۶ هرماه پرداخت میشود، اما بیش از یکسوم حقوق بازنشستهها کسورات و اضافه کاری است که دیر پرداخت میشود و در آذر و آبان جاری نیز شیب کندی داشته است که درخواست میکنیم این روند تسهیل شود.
وی به بیمه جانبازان و آزادگان اشاره کرد و گفت: بیمه اینها را بنیاد شهید قطع کرده است. بیمه جانبازان شاغل را دستگاهها تقبل کردهاند، ولی جانبازان بازنشسته را کسی تقبل نکرده است.
قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق اجرا شود
حسین شعبانی از کانون بازنشستگان استان مازندران نیز در این دیدار با بیان اینکه همواره کار معلم خدمت و تدریس و آموزش بوده است، گفت: بتدریج همینطور که پا به سن گذاشتیم متوجه شدیم هرکس زورش بیشتر است بهرهاش بیشتر است. در جامعه حق ضعیف باید بدون لکنت از قوی گرفته شود. انتظار داریم قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق اجرا شود.
وی افزود: از وزیر رفاه و نمایندگان مجلس میخواهیم کمک کنند تا این قانون اجرا شود.
فقط میشنویم و کاری از دستمان برنمیآید
محمدحسین شفاعی، رئیس کانون بازنشستگان استان قزوین نیز با اشاره به وضعیت بازنشستگان و نابسامانیهای موجود گفت: اینها مدیران کانونها را رنج میدهد. وقتی بازنشستهها به ما مراجعه میکنند فقط میشنویم و کاری از دستمان برنمیآید.
وی افزود: از منابع اقتصادی به نفع بازنشستگان کمک بگیرید. بودجه ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای سال آینده بخشی از مطالبات بازنشستگان را تامین میکند. هنوز زیر خط فقر هستیم. هدفمندی یارانهها غیر هدفمند بود.
شفاعی گفت: بازنشستگان صادقترین و شفافترین افراد هستند و باید کمک کنیم آبروی آنها حفظ شود.
بازنشستگان باید رفاه داشته باشند
"اعظم رضا چائی" از استان آذربایجان شرقی نیز گفت:: بازنشستگان باید رفاه داشته باشند و برای آنها امکانات رفاهی فراهم شود و در تبریز حتی یک استخر مختص بازنشستگان وجود ندارد و ما از شما تقاضا داریم در تبریز یک استخر ویژه استفاده بازنشستگان بسازید.
بهبود وضعیت بیمه بازنشستگان
" ابراهیم بصیرنیا " از کانون بازنشستگان کرمان نیز در این نشست گفت:: همانطور که مستحضر هستید علاوه بر مباحث مربوط به حقوق و معیشت که از حقوق اساسی است، وضعیت بیمه بازنشستگان نیز مناسب نیست. تاکنون اقداماتی در راستای بهبود وضعیت بیمه انجام شده، اما کافی نبوده است. ما پیشنهاد میکنیم دستگاههای اجرایی و بیمهای با توان بیشتری به حل مشکلات بیمهای بازنشستگان بپردازند.