صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازگشایی سفارتخانه‌ها در دمشق، نوعی اذعان به پیروزی نظام سیاسی سوریه و مقاومت در منطقه

۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۳
کد خبر: ۴۸۳۴۷۰
دسته بندی‌: سیاست
میزان برنامه‌ریزی، طراحی، سرمایه گذاری ایران در بازسازی سوریه موثر است، اما جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران در نزد دولت و ملت سوریه به‌گونه‌ای است که هیچ کشوری نمی‌تواند این جایگاه را خدشه‌دار کند و یا میزان حضور ایران در بازسازی در ابعاد مختلف را نادیده بگیرد یا جای ایران را در بازسازی سوریه تنگ کند.
گروه سیاسی ؛ سید رضا صدرالحسینی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل منطقه در یادداشتی با عنوان « بازگشایی سفارتخانه کشورهای مختلف در دمشق، نوعی اذعان به پیروزی نظام سیاسی سوریه و مقاومت در منطقه» که در اختیار قرار داد، نوشت: بازگشایی سفارتخانه کشور‌های متعدد در سوریه از ابعاد مختلف قابل تحلیل است.
 
اعلام آمادگی کشورهای مختلف یرای بازگشایی سفارتخانه‌های خود در سوریه در وهله اول، اذعان به پیروزی نظامی و سیاسی سوریه با حمایت مقاومت و نیز حضور همه جانبه مردم برای تحکیم اقتدار آقای بشاراسد محسوب می‌شود.
 
در وهله دوم اینکه، برخی تحلیلگران با یک نگاه محتاطانه به این مسئله نگاه می‌کنند و معتقدند بازگشایی سفارتخانه‌های کشور‌های دیگر در دمشق به‌خصوص از طرف امارات، عربستان و سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس و نیز دعوت از سوریه برای حضور در شورای کشور‌های عربی، برای این است که آن‌ها بتوانند شکست‌های میدانی خود را در ناامن‌سازی سوریه از داخل این کشور پیگیری کنند.

 به دور از همه این اما و اگرها، اقدام برای بازگشایی سفارتخانه کشورهای مختلف در دمشق، نوعی اذعان به پیروزی نظام سیاسی سوریه و مقاومت در منطقه است. نظام سیاسی سوریه وقتی با این امر موافقت می‌کند، تمهیدات لازم را در خصوص حمایت از تعداد افرادی که در قالب آن سفارتخانه‌ها وارد دمشق می‌شوند و نیز همه موضوعات امنیتی را در چارچوب پروتکل‌های دیپلماتیک رعایت خواهد کرد. بعید است، اشخاص رسمی در داخل سفارتخانه‌ها بتوانند اقداماتی ضد امنیت نظام سیاسی و مردم سوریه انجام دهند.
 
امروزه کشور‌هایی که سفارتخانه‌های خود را از سوریه خارج و اعلام کردند، نظام سیاسی سوریه باید منهدم شود، با پذیرش رسمی پیروزی سوریه و برخی از آن‌ها با قدری رودرواسی در حال بازگشت هستند. البته این بازگشت تنها مختص به سفرای کشور‌های عربی نیست بلکه کشور‌های اروپایی از جمله انگلستان نیز به‌طور رسمی برای بازگشایی سفارت خود در سوریه اعلام آمادگی کرده‌اند.البته برخی از کشور‌های اروپایی دیگر نیز در این رابطه اقداماتی را انجام داده‌اند.

 تمام این اقدامات نشان دهنده این است که مقاومت در سوریه به هدف خود رسیده است. همچنین حضور روحانیت و حمایت همه جانبه مردم سوریه از ارتش و نظام سیاسی کاملا پاسخ داده است. در حقیقت نقش سوریه پس از پیروزی در جنگ، با سرافرازی بالاتری در حوزه اقدامات منطقه‌ای و بین‌المللی قابل تحلیل است.

در ماه‌های آینده که مردم سوریه پیروزی رسمی خود را جشن خواهند گرفت، برخی کشور‌ها برای اینکه در سازندگی و توسعه آینده سوریه عقب نمانند، هرچه سریع‌تر خود را به این کشور نردیک خواهند کرد. این نکته نیز اخیرا مطرح می‌شود  که حضور دیگر کشور‌ها در سوریه ممکن است جای جمهوری اسلامی را در بازسازی سوریه بگیرددر پاسخ به این سوال باید اعلام کرد که نظام سیاسی سوریه در نوبت‌های مختلف به تاثیر حضور جمهوری اسلامی ایران در پیروزی این کشور، اذعان کرده و جایگاه ویژه‌ای برای ایران در بازسازی سوریه اعلام کرده است.

میزان برنامه‌ریزی، طراحی، سرمایه گذاری ایران در بازسازی سوریه موثر است، اما جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران در نزد دولت و ملت سوریه به‌گونه‌ای است که هیچ کشوری نمی‌تواند این جایگاه را خدشه‌دار کند و یا میزان حضور ایران در بازسازی در ابعاد مختلف را نادیده بگیرد یا جای ایران را در بازسازی سوریه تنگ کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *