صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید ۱۶ درصد زباله کشور در تهران/ طرح جامع پسماند شهرداری تدوین می‌شود

۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹:۲۰
کد خبر: ۴۸۳۰۳۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه ۱۶ درصد از پسماند کشور در تهران تولید می‌شود، گفت: در یک سال گذشته برای تهیه طرح جامع پسماند شهرداری اقدام شد و قرار است این طرح که دو هفته پیش قرارداد آن بسته شد در ۱۶ ماه آماده شود.

به گزارش گروه جامعه رضا عبدلی در نشست با اعضای کمیته اجتماعی مجمع نمایندگان تهران  با بیان اینکه روزانه ۵۸ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: ۹ هزار تن یعنی ۱۶ درصد از کل پسماند کشور متعلق به تهران است، اما در سنوات گذشته برای زیر ساخت پسماند اقدامات قابل توجهی انجام نشده است. در یک سال گذشته برای تهیه طرح جامع پسماند شهرداری اقدام شد و قرار است این طرح که دو هفته پیش قرارداد آن بسته شد در ۱۶ ماه آماده شود و امیدواریم با این سند بالادستی شرایط پسماند بهتر شود.

وی افزود: پسماند‌های شهر تهران در آراد کوه دپو می‌شود که منجر به استحصال گاز متان شده است. حدود ۱۰۰ هکتار از ۱۳۰ هکتار این مجتمع زباله دپو می‌شود که ارتفاع آن به ۶۰ متر رسیده است. در قراردادی نوع این گاز بررسی و مشخص شد و قرار است این گاز متان به برق و کربن تبدیل شود.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران ادامه داد: استحصال خاک و نخاله هم ۴۳ هزار تن در روز است که ۲۷ هزار تن به گودآبعلی منتقل می‌شود. بابت این نخاله ساختمانی کارخانه‌ای احداث شد که روزانه ۳۵۰۰ تن از نخاله‌های شهری در آن تبدیل می‌شود.

عبدلی تصریح کرد: روزانه ۹ هزار تن زباله در سطح شهر داریم که ۱۵۰۰ تن زباله ارزشمند و قابل بازیافت از آن استخراج می‌شود و این زباله‌ها قابلیت به کارگیری مجدد در صنعت را دارند. ۷ هزار و ۵۰۰ تن زباله هم برای تفکیک پردازش می‌شود و از مجموع این پسماند‌ها ۳۵۰۰ تن زباله سوزانده و تبدیل به برق می‌شود.

وی ادامه داد: شهرداری تهران خرید کود در سازمان پارک‌ها و فضای سبز را ممنوع اعلام کرده است و از این پس کود مورد نیاز شهرداری تهران در آراد کوه تولید می‌شود.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه برای افزایش زباله سوز‌ها به ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه نیازمندیم، افزود: در فراخوانی ۲۷ شرکت مشارکت و در نهایت ۴ شرکت انتخاب شدند، ولی سرمایه و تجهیزات این زباله سوز‌ها باید از خارج کشور وارد شود. محصول این زباله سوز‌ها برق است که باید وزارت نیرو قیمت آن را مشخص کند که تا کنون همکاری‌ای نداشته است. سرمایه را هم بانک مرکزی باید تضمین کند که از سوی بانک مرکزی هم حمایت نشده ایم.

عبدلی ادامه داد: موضوع بعدی پسماند‌های پزشکی است. در قانون مصوب ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی پسماند‌های ویژه را تولید کننده باید ذخیره سازی، حمل و دفن کند. دفن هم شامل سوزاندن یا هر اقدام قانونی دیگر می‌شود. پسماند‌های پزشکی از پسماند‌های خطرناک است که باید سوزانده شود، ولی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تا کنون در این خصوص اقدامی نکرده است. وزارت بهداشت باید تناژ این زباله‌ها را اعلام کند که تا کنون این کار را هم انجام نداده است. سال ۱۳۹۴ میزان پسماند‌های بیمارستانی ۱۰۴ هزار تن بوده و امروز به ۷۰ هزار تن رسیده است که این خود جای سوال دارد. در خصوص زباله‌های بیمارستانی تناژ، تعداد حِرَف پزشکی و تکالیف قانونی از سوی وزارت بهداشت انجام نمی‌شود.

۴۰ درصد از زباله‌ها روز جمع آوری می‌شوند

وی در بررسی اقدامات لازم برای کاهش پسماند کلان شهر تهران، تصریح کرد: باید تکلیف وزارت نیرو برای خرید برق حاصل از نیروگاه‌های زباله سوز مشخص شود. چرا که زمان استهلاک سرمایه، سرمایه گذار مشحص نیست و سرمایه گذاری انجام نمی‌شود. بانک مرکزی برای ضمانت سرمایه گذار همکاری کند. از بودجه دولتی به تهران و شهر‌های شمالی کمک شود. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همراه شود.

مدیر عامل سازمان پسماند شهرداری تهران ادامه داد: ۴۰ درصد از زباله‌ها در روز جمع آوری می‌شوند و این حجم از زباله ۴۰۰ هزار متر مربع شیرابه تولید می‌کنند که اگر صدا و سیما طبق قانون برای فرهنگ سازی ورود کند این مسئله به طور چشم گیری کاهش پیدا می‌کند.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *