صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقلای ریاض برای حضور در سوریه پساجنگ؛چرا عربستان به دنبال بازگشایی سفارت در دمشق است؟

۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۸۳۰۳۳
منابع آگاه اخیرا از قصد عربستان برای بازگشایی سفارتش در دمشق خبر داده‎اند که کارشناسان این موضوع را عقب نشینی ریاض از سیاست‎های ضدسوری و شکست طرح این کشور علیه سوریه توصیف کرده‎اند.
به گزارش گروه بین الملل ، ساندی تلگراف اخیرا به نقل از منابع آگاه از بازگشایی سفارت عربستان در دمشق خبر داد.

ساندی تلگراف نوشت: عربستان احتمالا سومین کشوری خواهد بود که سفارت خود را در دمشق بازگشایی خواهد کرد. این روزنامه انگلیسی به نقل از چند منبع دیپلماتیک اعلام کرد عربستان به عنوان بزرگترین مخالف دولت سوریه در منطقه، به احتمال زیاد پس از بحرین و امارات سومین کشوری خواهد بود که سفارت خود را در دمشق بازگشایی می‌کند.

با آغاز بحران سوریه از سال ۲۰۱۱، این کشور شاهد خروج کشور‌های عربی از سوریه بود و اکنون با نزدیک شدن به روز‌های پایانی جنگ، کشور‌های عربی اقدام به بازگشایی سفارت خود در دمشق کرده‎اند. ضمن این که زمزمه‌هایی مبنی بر رفع تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب به گوش می‌رسد. منابع نزدیک به این سازمان عربی اعلام کردند که بازگشت مجدد سوریه به این چارچوب عربی احتمالا در نشست آتی این اتحادیه در تونس اعلام خواهد شد.
 
 

واشنگتن پست علت تمایل و آمادگی عربستان برای بازگشایی سفارتش در دمشق را نگرانی‌های ریاض از بسط نفوذ ایران دانست و گفت: انتظار می‌رود اتحادیه عرب که در سال ۲۰۱۱ عضویت سوریه را به امید سرنگونی دولت این کشور به حالت تعلیق درآورد، در سال ۲۰۱۹ به این سازمان بازگرداند.

باید در نظر داشت اقدام کشور‌های عربی برای بازگشایی سفارت خود در سوریه و سفر عمر البشیر رئیس جمهور سودان به سوریه که در ۸ سال اخیر بی سابقه بود، بدون تایید عربستان امکان پذیر نیست. در همین راستا «انور قرقاش» وزیر خارجه امارات که به تازگی سفارت خود را در سوریه بازگشایی کرد، علت این اقدام را نگرانی از گسترش نفوذ ایران در منطقه دانست؛ نگرانی مشترک ریاض و ابوظبی.

فرمانده سابق کمیسیون نظامی فرانسه در سازمان ملل به خبرگزاری فرانس ۲۴ گفت:" این تغییر موضع حاکی از آغاز دوران پسا بحران در سوریه است؛ به این معنا که کشور‌هایی مانند امارات و عربستان دریافتند که بازی را از دست داده‎اند و حالا منافع خود را در سوریه‌ای با ثبات می‌بینند. "
 
 

البته اقدامات عربستان سعودی در سوریه محدود به اقدامات دیپلماتیک نمی‌شود. «ناصر الحریری» هماهنگ کننده گروه‌های مخالف سوری اعلام کرد عربستان در منطقه شمال شرق سوریه حضوری موثر و گسترده خواهد داشت.

به گزارش المصدر، الحریری ادعا کرد:" عربستان در راستای تلاش‌های گسترده برای مقابله با تروریسم حضور گسترده‌ای در شمال شرق سوریه خواهد داشت. "

این اظهارات الحریری در حالی بیان می‌شود که رسانه‌های ترکیه یک هفته پیش اعلام کردند امارات و عربستان نیروهایشان را در شمال شرق سوریه مستقر کرده‎اند.

این خبر تاکنون از سوی ریاض و ابوظبی تایید یا تکذیب نشده است. اگرچه در حال حاضر نیز عربستان میزبان ائتلاف مخالفان سوریه است.
 
 

حال با اعلام خبر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، کنترل دولت سوریه بر بخش زیادی از سرزمین خود و از همه مهم‌تر بازگشایی سفارت عربستان در دمشق به نظر می‌رسد، دور جدیدی از مشروعیت دولت سوریه آغاز شده است؛ موضوعی که نه تنها در آسیا بلکه در اروپا نیز مشاهده می‌شود.

یک دیپلمات انگلیسی مستقر در بیروت در گفت‎وگو با ساندی تلگراف از احتمال ماموریت بعدی خود در سوریه خبر داده و اعلام کرد ظرف یک سال آینده سفارت انگلیس نیز در سوریه بازگشایی می‌شود.

این در حالی است که «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس نیز پیشتر اعلام کرده بود بشار اسد علیرغم تلاش‌های متعددی که برای برکناری‎اش از قدرت انجام شد، در قدرت باقی خواهد ماند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *