صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جایگزینی تمدن توحیدی به جای تمدن غرب؛ رسالت فعالان قرآنی در دانشگاه است

۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷:۱۵
کد خبر: ۴۸۳۰۰۶
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، گفت: بر مبنای نظر مقام معظم رهبری جایگزینی تمدن توحیدی اسلامی به جای تمدن غرب دست‌یافتنی‌تر از موارد دیگر است و این مسئله تکلیفی برای امثال ما به‌عنوان خادمان حوزه فرهنگ و دین در فضای دانشگاهی است.

به گزارش گروه سیاسی ، هفتادمین جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

در بخشی از این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، در سخنانی با بیان اینکه اگر بخواهیم ارزشمندترین دارایی عالم و آفریده عالم را ارزیابی کنیم، به ثقل اکبر و ثقل اصغر یعنی قرآن و عترت می‌رسیم، گفت: بی‌تردید زمانی که از امری به‌عنوان ثقل اکبر یا قرآن یاد می‌شود افرادی که افتخار خدمت در آن عرصه را داشته‌اند، از ارزشمندترین نعمت‌ها برخودار بوده و در راستای ارتقای ارزشمندترین نعمت تلاش کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اشراف امت پیامبر (ص) دو دسته هستند، افزود: یک دسته از آن‌ها حاملان قرآن هستند، تلاش‌هایی که در مسیر دست‌گیری از بندگان خداوند و مخاطبان قرآن برای متصل کردن آن‌ها به این حبل الهی صورت گرفته است، جزء ارزشمندترین تلاش‌هاست.

رستمی به خلأ‌های موجود در تمدن غرب اشاره و تصریح کرد: نکته عجیب در این مسیر این است که جوامع غربی در طی کردن مسیر‌های مبتنی بر پاسخ‌گویی به نیاز‌ها بازمانده اند و به تعبیر اندیشمندان درجه اول‌شان، نظام لیبرال دموکراسی نتوانست خلأ‌های در زندگی بشر را برطرف کند، لذا باید دنبال طرح جایگزین بود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار کرد: آن پیامی که می‌تواند این خلأ‌ها را پر کند، قطعاً پیام قرآن است. مقام معظم رهبری در هفته‌های اخیر نشستی با رؤسای برخی از اندیشکده‌ها داشتند. معظم‌له آنجا بحث زوال تمدنی غرب را مطرح و اعلام کردند که بدون تردید تمدن غرب روبه افول است و نشانه‌های آن نیز ظاهر شده است. عوارض این تمدن محصولاتی مانند «ترامپ» است. نظایر این محصولات هم فراوان هستند. این تمدن به‌واسطه ناتوانی در پاسخ دادن به نیاز‌های بشر در همه ابعاد در حال افول است.

رستمی با اشاره به تأکید هشت سال پیش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه زبان فارسی باید زبان اول علم دنیا شود، گفت: در حال حاضر زبان فارسی به سرعت در حال نزدیک شدن به زبان‌های اول است. در حالی که دو سال قبل زبان فارسی رتبه ۳۵ را در استنادات بین‌المللی داشت، در سال گذشته به رتبه ۱۵ رسیده است. اعلام شده است که به‌راحتی توان رسیدن به رتبه هشتم وجود دارد. اکنون اگر بخواهیم زبان هشتم را به زبان اول برسانیم آرزویی قابل دسترسی است.

وی همچنین با اشاره به نظر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه جایگزینی تمدن توحیدی اسلامی به جای تمدن غرب دست‌یافتنی‌تر از موارد دیگر است، گفت: این مسئله تکلیفی برای امثال ما به‌عنوان خادمان حوزه فرهنگ و دین در فضای دانشگاهی است و این هدف‌گذاری تکلیفی سنگین و دست‌یافتنی است. در این عرصه‌ها تلاش‌های زیادی شده است؛ امثال شهید «کاظمی آشتیانی» و شهدای هسته‌ای تلاش‌های‌شان در این راستا بوده و به موفقیت هم رسیده‌اند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه دانشمندان ایرانی در عرصه‌هایی موفق بوده‌اند که زمانی حتی نزدیک شدن به آن عرصه‌ها هم قابل تصور نبود، گفت: زمانی قابل باور نبود که ایران در «نانو»، «بایو»، «ماهواره»، «هسته‌ای» و... به توانمندی برسد، اما بدون تکیه به دیگران بلکه با کارشکنی و تحریم‌ها به این نتایج رسیدند.

رستمی در ادامه صحبت‌های خود در این جلسه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در این زمینه تکلیفی سنگین، اما قابل دست‌یابی را محول کرده‌اند، اظهار کرد: تکلیفی که محول شده است این است که بتوانیم تمدن جایگزین تمدن غرب را رقم بزنیم. از سوی دیگر جریان نظام سلطه هم ساکت ننشسته و در قالب‌های مختلف از سیاسی تا اقتصادی و اجتماعی و از همه مهم‌تر فرهنگی کارشکنی کرده و سخت‌ترین هجمه‌ها را بر علیه جامعه نشان داده است.

وی تأکید کرد: آنچه باطل‌السحر این حرکت‌هاست این است که دست جوانان را در دست معارف اصیل و مبتنی بر فطرت این جوان‌ها قرار دهیم. یکی از مهم‌ترین این معارف قرآن کریم است که توفیق خدمت در این عرصه به ما داده شده است. باید تلاش کنیم تا موفقیت‌های روزافزون رقم زده شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه کار‌های موفق بسیار زیادی انجام شده است و از طرف دیگر کار‌های انجام نشده بسیاری هم باقیمانده است، گفت: لازم می‌دانم از زحمات و اقدامات انجام شده برای برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان قدردانی کنم. تلاش‌هایی صورت گرفته نصاب بهتری نسبت به فعالیت‌های انجام شده ثبت شده است. اگر ارزیابی صورت بگیرد تقریباً هر سال شاهد این رشد هستیم.

وی با بیان اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان پرمخاطب‌ترین جشنواره دانشگاهی است، گفت: امسال ۳۳۰هزار نفر در این جشنواره حضور داشته‌اند که از تلاش‌های صورت‌گرفته برای رسیدن به این رقم قدردانی می‌کنم. خوشحال هستم که مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی میزبان دوره جدید این جشنواره در سال آینده خواهد بود.

رستمی گفت: خوشبختانه دانشگاه آزاد در دوره جدید رویکرد‌های فرهنگی را جدی‌تر دنبال می‌کند. هرچند این دانشگاه از گذشته یکی از پایه‌های ثابت برنامه‌های فرهنگی و مذهبی بوده است. مطمئن هستیم با اهتمام و جدیتی که در دانشگاه آزاد وجود دارد نصاب‌های بالاتری رقم خواهد خورد و شاهد گسترش مخاطب خواهیم بود تا فضای دانشگاه به‌واسطه این حضور قرآنی‌تر شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *