صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکذیب تخریب مقبره مشعشعی

۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۲۹۲۳
در پی درج اخباری درخصوص تخریب مقبره سیدمحسن مشعشعی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستانی توضیحاتی در این‎باره ارائه کرد.

به گزارش گروه جامعه ، علی عبیاوی سرپرست اداره میراث فرهنگی دشت آزادگان و هویزه در باره این اخبار در ابتدا ضمن نفی تخریب هرگونه آثار باستانی تأکید کرد که بقعه سیدمحسن مشعشعی دارای پیشینه تاریخی ۵۰۰ ساله است که در محل اصلی و بدون هرگونه جابجایی و یا تخریب همچنان پابرجا است.

وی در ادامه عنوان کرد: دیواره اطراف بقعه از سوی خاندان مشعشعی و با هدف توسعه و بازسازی آن تخریب شده که این دیوار دارای بلوک سیمانی و آجر فشاری جدید بود که توسط قیم مرقد در دهه ۶۰ ساخته شده بود و پیشینه تاریخی نداشت و در میراث فرهنگی کشور نیز ثبت ملی نشده است؛ این درحالی است که استعلامی نیز برای تخریب و یا درخواست برای بازسازی مرقد سیدمحسن مشعشعی از اداره میراث فرهنگی این شهرستان انجام نشده است.

سرپرست اداره میراث فرهنگی دشت آزادگان و هویزه تأکید کرد: این بقعه به دلیل جایگاه والای سیدمشعشعی دارای دارای ارزش معنوی والایی است، اما بنای این بقعه به لحاظ معماری دارای ویژگی خاصی نیست و هیچ‎گاه نیز واجد ثبت در فهرست آثار ملی شناخته نشده است.

وی درخصوص صحبت‎های مطرح‎شده در رسانه‎ها مبنی بر عدم پیگیری قضایی تخریب این مرقد از سوی میراث فرهنگی نیز توضیح داد: از آنجا که این بنا در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده است، هیچ‎گاه نیز تحت حفاظت و صیانت میراث فرهنگی نبوده و ما نیز قاعدتاً نمی‎توانیم موضوع را پیگیری حقوقی کنیم.

عبیاوی گفت: در جلسه‎ای با حضور مالکان و خاندان مرقد سیدمحسن مشعشعی و با حضور اعضای شورای روستای شریعتی مقرر شد بنای جدید با الهام از سبک معماری اسلامی مشعشعیان بازسازی شود تا جامعه‎شناسان، گردشگران و زوار این مرقد با تاریخ دوران مشعشعی آشنا شوند.

وی با بیان این‎که ما حافظ میراث فرهنگی و باستانی منطقه هستیم و باهر عملی که به پیشینه تاریخی منطقه لطمه بزند مخالفیم توصیه کرد: دستگاه‎های متولی از جمله شهرداری‎ها و شورا‌های شهر و روستا قبل از اقدام به تخریب و یا بازسازی مکان‎های تاریخی حتماً با اداره میراث فرهنگی شهرستان‎ها‎ی خود مکاتبات و هماهنگی لازم را انجام دهند تا بعد‌ها با مسائل قانونی درگیر نشوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *