برنامه اقدام ملی حفاظت لاک پشتهای دریایی تدوین میشود
به گزارش گروه جامعه ، نشست هم اندیشی تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت لاک پشتهای دریایی با حضور پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی، داود میرشکار مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی، کارشناسان محیط زیست دریایی، کارشناسان محیط زیست استانهای ساحلی و مدیران محیط زیست مناطق آزاد تجاری و اقتصادی در سازمان محیط زیست برگزار شد.
پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست هم افزایی بین تمامی ذینفعان برای تدوین و اجرایی این برنامه اقدام ملی ضروری دانست و در ادامه گزارشی از اقدامات معاونت محیط زیست دریایی برای حفاظت از لاک پشتهای دریایی ارائه کرد.
داود میرشکار مدیر کل دفتر زیست بومهای دریایی در این نشست به اقدامات ملی پایش و حفاظت از لاک پشتهای دریایی در سه استان بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان اشاره کرد و عنوان کرد: پاکسازی سواحل تخم گذاری لاک پشتهای دریایی شمارش تخمها، بیومتری آنها تک گذاری و بیومتری لاک پشتهایی که برای تخم گذاری به سواحل مراجعه میکنند از جمله اقداماتی است که هر ساله از اواسط اسفند ماه برای حفاظت از لاک پشتها در سواحل جنوبی کشور انجام میشود.
وی ادامه داد: شمارش و بیومتری جوجه لاک پشتها، تهیه و نصب تابلوهای هشدار دهنده در سواحل مستعد تخم گذاری مدیریت منابع نوری در هنگامی که جوجه لاک پشتها به سمت دریا میروند، از دیگر اقداماتی است که برای حفاظت از لاک پشتهای دریایی انجام میشود.
میرشکار تصریح کرد: تجربیات کارشناسان میتواند به یک هم افزایی در تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت لاک پشتهای دریایی تبدیل شود تا با یک برنامه منسجم و واحد وظیفه پایش و حفاظت را این گونههای ارزشمند را برعهده بگیریم.
وی ادامه داد: تدوین برنامه اقدام ملی سایر گونههای ارزشمند به ویژه گونههای درحال انقراض و اطلس محیط زیست دریایی در دستور کار معاونت محیط زیست دریایی قرار دارد.
اقدامات و رویکردهای معاونت محیط زیست دریایی، اقدامات و رویکردهای مناطق آزاد تجاری و اقتصادی، وضعیت فعلی لاک پشتهای دریایی، در این نشست ارائه شد.