صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فعال سازی ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی برای مناسب سازی فضا‌های شهری برای معلولین

۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰:۰۱
کد خبر: ۴۸۲۷۱۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران توجه جدی به احقاق حقوق معلولین را زمینه ساز مشارکت و استفاده از قابلیت‌های زیاد این سرمایه عظیم انسانی در اجرای برنامه‌های توسعه کشور دانست و گفت: استفاده و فعال سازی ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی و خیرین در بحث مناسب سازی فضا‌های شهری برای معلولین امری ضروری است.

به گزارش گروه جامعه عبدالرضا گلپایگانی در پانزدهمین جلسه ستاد مناسب سازی فضا‌های شهری برای معلولین که با حضور زهرا نژادبهرام، نایب رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران، علی اکبر خراسانی، مدیر کل امور عمرانی استانداری تهران، مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری، برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیبا سازی، علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران، مدیران سازمان بهشت زهرا (س)، مدیران شرکت مترو، مدیران اداره کل معماری و ساختمان، مهندسی و ایمنی ترافیک شهر تهران، سلامت، هماهنگی فنی و عمرانی مناطق و سازمان ها، هماهنگی امور مناطق، نمایندگان انجمن‌های فعال در زمینه معلولین و جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت‌های مربوطه و با محوریت «ارائه گزارش اقدامات صورت پذیرفته» و «تعریف ردیف اعتباری برای فعالیت‌های مرتبط با مناسب سازی در بودجه سال ۱۳۹۸» تشکیل شد، گفت: معلولیت پدیده ‏ای است اجتماعی، و بخش جدایی ناپذیری از زندگی بشری است، به گونه ‏ای که هر انسانی در طول حیات خود به علل مختلف مثل بیماری و حوادث یا با رسیدن به دوران سالمندی آن را تجربه می‌کند؛ بنابراین مناسب سازی تمام ساختمان‌ها و فضا‌های شهری به عنوان یک الزام شهری برای دسترسی همگان از جمله افراد دارای معلولیت، به فضای جامعه ضروری است و این به منزله به رسمیت شناختن حقوق این قشر عظیم است.

وی با تأکید بر ضرورت تحقق حقوق معلولین و سالمندان به عنوان بخش قابل توجهی از اقشار جامعه، خاطر نشان کرد: در راستای بهره مندی از حق ورود و بهره‌برداری از منابع جامعه همچون سایر شهروندان و ایجاد فرصت‌های برابر با سایر افراد برای دسترسی به محیط‌های فیزیکی، اطلاعات و ارتباطات، مدیریت شهری در تلاش است تا شرایطی را فراهم کند تا موانع مشارکت معلولان مرتفع شده و بتوانند همچون سایر افراد در جامعه زندگی کنند و تحقق این امر ضروری و خداپسندانه از طریق سیاست گذاری، برنامه ریزی، نظارت و جلب مشارکت همه دستگاه‌ها اعم از دولتی و غیردولتی و همچنین فعال سازی و استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی و خیرین امکان پذیر است.

معاون شهردار با اشاره به لزوم برنامه ریزی با هدف پررنگ کردن این موضوع در سطح جامعه و ایجاد حساسیت برای خیّرین در جهت خدمت به معلولان، افزود: خدمت به معلولان از جمله کار‌های حسنه‌ای است که در سطح شهر تهران می‌توان انجام داد، اگرچه در این راستا اقدامات زیادی صورت گرفته است که البته این اقدامات در برابر حجم کار‌های باقی مانده پاسخگوی نیاز معلولین نیست، اما با توجه به گستردگی جامعه هدف در بحث مناسب سازی فضا‌های شهری برای معلولان، ایجاد حساسیت لازم جهت مداخله خیّرین و تشکل‌های مردمی و ایجاد نهضت و کمپین با هدف مناسب سازی فضا‌های شهری برای معلولان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

گلپایگانی بهره گیری از ظرفیت استارت آپ‌های حمل و نقل عمومی را زمینه ساز سرویس دهی مناسب‌تر به معلولین معرفی کرد و مأموریت هماهنگی و پیگیری‌های لازم در این زمینه را به معاونت حمل و نقل و ترافیک و اداره کل معماری و ساختمان داد.

همچنین در این جلسه زهرا نژاد بهرام بر لزوم پیشبرد برنامه‌های شهرداری تهران در حوزه مناسب سازی تأکید کرد و گفت: باید به گونه‌ای عمل کنیم که زمینه‌های تردد افراد دارای معلولیت در سطح شهر فراهم شود.

در ادامه این نشست مجتبی یزدانی نیز به ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت خدمات شهری پرداخت و برنامه اقدامات پیش روی آن معاونت را در سال ۱۳۹۸ تشریح کرد.

بنا بر این گزارش؛ مدیران کل، مهندسی و ایمنی ترافیک شهر تهران، هماهنگی فنی و عمرانی مناطق و سازمان‌ها و سلامت شهرداری تهران به نمایندگی از معاونت‌های حمل و نقل وترافیک، فنی و عمرانی و اموراجتماعی و فرهنگی به ارائه گزارش و پیشنهادات خود در حوزه‌های موصوف پرداختند.

موسوی مدیرکل معماری و ساختمان نیز ضمن تبیین فعالیت‌های صورت گرفته در قالب دبیر خانه ستاد مناسب سازی شهر تهران، از تهیه لیست ساختمان‌های اداری شهر تهران، جهت انجام بازدید مشترک با ستاد مناسب سازی شهر تهران، خبر داد.

وی همچنین گزارشی از روند اقدامات مناسب سازی محور انقلاب از خیابان ۱۶ آذر تا میدان انقلاب ارائه داد و به تفصیل بودجه پیشنهادی اداره کل معماری و ساختمان برای اقدامات مرتبط با مناسب سازی پرداخت که با رأی اعضاء جهت طرح در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب پانزدهمین جلسه ستاد مناسب سازی رسید.

جوادکریمیان اقبال، مدیرکل معماری و ساختمان، در حاشیه برگزاری این جلسه در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری با ابراز امیدواری از مصوبات جلسه گفت: با عنایت به تعاملات صورت گرفته برنامه‌های امیدبخشی برای دسترس پذیری فضا‌ها و خدمات شهری برای معلولین تا پایان سال ۹۸ در پیش داریم. به گونه‌ای که در پایان این سال در هر یک از مناطق ۲۲ گانه حداقل ۵ بوستان، ۶ ساختمان و ۳ محور مناسب سازی شده برای افراد دارای معلولیت خواهیم داشت. همچنین برنامه مناسب سازی کلیه فروشگاه‌های شهروند، ایستگاه مرکزی سازمان آتش نشانی و نیز تمامی میادین و بازار‌های دائمی میوه و تره بار در دو فاز در دستور کار است. به طوری که تا پایان سال ۹۷، ۲۲ میدان اصلی و ۳۰ بازار دائمی و مابقی نیز تا پایان سال ۹۸ دسترس پذیر خواهند شد.

وی افزود: با سازمان بهشت زهرا (س) نیز تعاملات خوبی در این خصوص برقرار شده است و در حال حاضر زمینه‌های دسترسی افراد معلول به مزار خانواده‌های شان در حال فراهم شدن است. به گونه‌ای که در آینده نزدیک انشاء الله با تماس این عزیزان با سامانه ۱۳۷ و اعلام درخواست ایشان، اقدامات لازم برای مناسب سازی مسیر حرکتی ایشان تا مزار متوفی انجام خواهد شد.

مدیرکل معماری و ساختمان اظهار کرد: در سال ۹۷ تعاملات خوبی با ستاد مناسب سازی کشور داشته ایم و هماهنگی‌ها و مکاتباتی در راستای مناسب سازی ساختمان‌های زیرمجموعه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل کشور انجام شده است که با عنایت به حضور مدیر کل دفتر فنی استانداری در جلسه بند‌های الزام آوری در جهت مناسب سازی ساختمان‌های اداری موصوف تا پایان سال ۱۳۹۸، تحت نظارت استانداری و شهرداری تهران تصویب شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *