خارجیها و سفارت آمریکا در "افغانستان" دولت موازی تشکیل دادهاند
به گزارش گروه بین الملل ، نظیف شهرانی استاد دانشگاه ایندیانای آمریکا در نشستی ساختار نظام افغانستان را مملو از چالشهای بزرگ عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد که به جز دولت افغانستان، سفارت آمریکا در کابل، موسسات غربی، طالبان و ارگ ریاست جمهوری هر یک بصورت جداگانه شبه دولت در این کشور ایجاد کرده است.
استاد دانشگاه آمریکایی از قانون اساسی افغانستان انتقاد کرد و آن را به نفع زورمندان دانست.
وی افزود: در چند دهه گذشته هر نظامی که در افغانستان سرکار آمده است قانون اساسی جدیدی را نیز تدوین کرده است.
شهرانی نظام افغانستان را یک نظام اجارهای عنوان کرد که اقتصاد آن به خارجیها وابسته است.
استاد دانشگاه آمریکایی اظهار داشت: یکی از معایب عمده نظامهای اجارهای بوجود آمدن حکومتهای موازی در این کشور است.
وی از ارگ ریاست جمهوری، سفارت آمریکا در کابل، موسسات غربی، سازمان ملل و طالبان به عنوان حکومتهای موازی در افغانستان یاد کرد.
شهرانی به لزوم تعدیل قانون اساسی و انتخابی کردن ادارات محلی تاکید کرد تا مردم بتوانند درباره چگونگی ادارات محلی تصمیم بگیرند.
وی افزود: اعطای اختیارات و انتخاباتی کردن ادارات محلی به عنوان عدم موجودیت دولت مرکزی نیست بلکه این تعدیل میتواند زمینه شرکت کردن مخالفان مسلح در انتخابات درون محلی را فراهم خواهد کرد.
این در حالی است که پیش از این نیز بارها ارگ ریاست جمهوری افغانستان به ایجاد ادارات موازی تحت عنوان کمیته ویژه متهم شده است که در کنار وزارتخانهها به پیشبرد امور میپردازند.
همچنین موسسات غربی نیز بدون نظارت دولت افغانستان در این کشور فعالیت میکنند و به هیچ یک از نهادهای دولتی این کشور پاسخگو نیستند.
سفارت آمریکا در کابل نیز به صورت گسترده از انتخابات تا وزارتخانهها و سایر ادارات دولتی افغانستان مشاور گماشته و به مداخله در امور حکومتداری در این کشور میپردازد.