صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اتحادیه عرب آماده رفع تعلیق عضویت سوریه / تصمیم نهایی در نشست تونس اعلام می شود

۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۹:۱۲
کد خبر: ۴۸۲۵۶۱
یک منبع آگاه از یکی از کشورهای عضو اتحادیه عرب گفت که اتحادیه عرب در حال کار بر روی پیش نویس قطعنامه‌ای برای بازگشت مجدد سوریه به این سازمان است و این موضوع احتمالا در نشست این اتحادیه در بیروت مورد بحث قرار می‌گیرد.
به گزارش گروه بین الملل ، یک منبع آگاه اعلام کرد اتحادیه عرب در حال بررسی فرآیند بازگشت سوریه به این بلوک منطقه‌ای است.

به گزارش اسپوتنیک، این منبع آگاه از یکی از کشورهای عضو اتحادیه گفت: "اتحادیه عرب در حال کار بر پیش نویس قطعنامه‌ای برای بازگشت مجدد سوریه است. این موضوع احتمالا در نشست اقتصادی و اجتماعی اتحادیه عرب در بیروت مورد بحث قرار گیرد. "

بیروت در ۱۹ و ۲۰ ژانویه (۲۹ و ۳۰ دی ماه) میزبان نشست اقتصادی و اجتماعی اتحادیه عرب خواهد بود. وزیر خارجه لبنان در گفت‎وگو با کشور‌های عضو با آن‌ها در مورد دعوت از سوریه در این نشست صحبت کرده است. بیروت مجاز به دعوت یکجانبه از سوریه برای شرکت در نشست مذکور در اواخر ماه ژانویه نیست؛ زیرا دعوت از شرکت کنندگان از طرف این سازمان دارای ۲۲ عضوی صورت می‌گیرد.

عضویت سوریه در این اتحادیه در پی جنگ داخلی در این کشور از سال ۲۰۱۱ به حالت تعلیق درآمده است.

تصمیم نهایی در مورد بازگشت و رفع تعلیق عضویت سوریه از این اتحادیه در نشست بعدی در تونس اتخاذ خواهد شد.

عربستان سعودی که همواره به عنوان رقیب سوریه در این اتحادیه دیده می‌شد، هفته پیش پس از بازگشایی سفارت امارات در دمشق پس از ۶ سال اعلام کرد بازگشت سوریه به این سازمان مشکلی با رفع تعلیق عضویت سوریه ندارد.

گزارش‌ها حاکی از ترمیم و بهبود روابط اعضای اتحادیه عرب با سوریه است. در دسامبر ۲۰۱۸، عمر البشیر رئیس جمهور سودان، اولین رئیس کشور‌های عضو اتحادیه عرب، نخستین مقام رسمی عربی بود که پس از ۸ سال از این کشور دیدار کرد.

با آغاز بحران  سوریه، در حالی که دمشق با گروه‌های مختلف تروریستی و مخالف متعددی در حال جنگ و مبارزه بود، بیش از ۳۰ کشور اقدام به بستن سفارتخانه خود در دمشق کرده و کارمندان خود را به بیروت منتقل کردند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *