صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چک‌های برگشتی چگونه رفع سوء اثر می‌شوند؟

۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۱:۰۲
کد خبر: ۴۸۲۵۱۳
دسته بندی‌: چندرسانه ، سایر حوزه ها
خبرگزاری میزان-نکاتی حقوقی با موضوع بررسی چگونگی رفع سوء اثر چک در قانون جدید را از زبان «احد زینی وکیل» دادگستری می‌شنوید.

زینی، درباره نحوه سوء اثر چک‌های بلامحل گفت: چک بلامحل یعنی چکی که امروز به فردی تحویل می‌دهیم و فرد به بانک مراجعه می‌کند اما چک موجودی ندارد. بانک مکلف به صدور گواهی عدم پرداخت، گرفتن کد رهگیری از بانک مرکزی و تحویل آن به فرد طلبکار است و ۲۴ ساعت بعد از درج آن در سامانه، محرومیت‌هایی که در قانون پیش بینی شده شامل حال صادرکننده خواهد شد. این محرومیت ها شامل مسدودی حساب و کارت بانکی، عدم صدور گشایش ارزی در تمام شعب بانکی و محرومیت از گرفتن تسهیلات بانکی و بلوکه شدن حساب‌های بانکی فرد به مبلغ چک می شود.

قانون چک در تبصره ماده ۵ مکرر، ماده‌ای را در مورد نحوه رفع سوء اثر از چک اضافه کرده است. این موارد عبارت‌اند از : واریز وجه، ارائه لاشه چک به بانک، رضایت نامه رسمی محضری درباره چک و آوردن نامه خاتمه عملیات چک از مراجع قضائی یا اداره اجرای ثبت و اینکه سه سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت گذشته باشد به شرط اینکه دعوایی مطرح نشده باشد.

واریز وجه بدین معناست که شخصی که چک او برگشته خورده مبلغ را به حساب جاری خود واریز کند. بعد از آن، بانک مکلف است این وجه را تا زمان مراجعه دارنده چک مسدود کند و ظرف مدت سه روز به اطلاع دارنده چک برساند.

 
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/01"]
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *