صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف سر پیکان فلزی پیش از تاریخ در کوه پایه‌های پنج انگشتی ابرکوه

۱۵ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۵:۰۲
کد خبر: ۴۸۲۳۴۳
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از کشف سر پیکان فلزی مربوط به دوران تاریخی در کوه پایه‌های پنج انگشتی ابرکوه خبر داد.

به گزارش گروه جامعه ، منطقه پنج انگشتی ابرکوه در فاصله ۸۰ کیلومتری از مرکز شهرستان ابرکوه در کنار جاده‌های تاریخی ادویه و شاخه‌ای از جاده ابریشم قرار دارد.

ساشاریاحی مقدم معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد با اعلام این مطلب گفت: طی بازدیدی که توسط کمیته بررسی و شناسایی آثار تاریخی معاونت میراث فرهنگی اداره کل استان یزد از منطقه پنج انگشتی انجام شد اشیای تاریخی از ادوار پیش از تاریخ و تاریخی از اطراف این منطقه کشف شد که از این بین، کشف یک سر پیکان تاریخی بسیار قابل توجه بود.

معاون میراث فرهنگی استان یزد گفت: از جمله آثار تاریخی که در اطراف این کوه وجود دارد می‌توان از جاده تاریخی ادویه، شاخه‌ای از جاده ابریشم، بخشی از مسیر راه شاهی تاریخی، کوه کلات و دخمه‌های تاریخی معروف به دخمه شاه وار، قلعه هارونی و بسیاری از آثار تاریخی ارزشمند دیگر نام برد.

به گفته ریاحی، کوه پنج انگشتی از نظر طبیعی دارای سنگواره‌ها و فسیل‌های بسیار زیبایی است که نمایانگر گذشته طبیعی این منطقه است. این درحالی است که این منطقه از منظر طبیعی بسیار زیبا و خیره کننده است و در میان دو منطقه نمکزار و کوهستانی قرار دارد. بخش شمالی آن شمالی که در گذشته نچندان دور یک باطلاق و نمکزار طبیعی بوده و بخش جنوبی آن کوه‌های زنجیر مانند زاگرس است.

وی همچنین درخصوص اهمیت این منطقه تاکید کرد: کوه‌های زنجیر مانند زاگرس که در سمت جنوب غربی منطقه پنج انگشتی می‌گذرد مانند دیواری طبیعی نیمه شمالی ایران را از نیمه جنوبی آن جدا می‌کند. این دیوار طبیعی در تاریخ ایران اهمیت بسیار داشته به گونه‌ای که تنها از معبر‌ها و شکاف‌های دره‌های این کوه‌ها امکان ارتباط شمال و جنوب مقدور بوده است. یکی از این گذرگاه‌ها که در نزدیک منطقه پنج انگشتی قرار دارد که بار‌ها و بار‌ها در شاهنامه فردوسی از آن نام برده شده تنگه پوزه سیاه است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *