ایرادات شورای نگهبان به لایحه «سی.اف.تی» به قوت خود باقی است/ برای ۲۹۰ کرسی مجلس بیش از ۶ هزار نفر تأیید صلاحیت شدند/ افراد شایسته دیگری هم میتوانستند انتخاب شوند
کدخدایی با اشاره به بررسی لایحه «الحاق دولت به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم» موسوم به «سی. اف. تی»، گفت: در جریان بررسی ایرادات شورا به این لایحه، مجلس جلساتی برگزار کرد و شروطی که به عنوان ماده واحده داشت را مورد تغییرات قرار داد و نهاینا در بررسی مجددا شورا، دو ایراد از ایرادات شورای نگهبان مرتفع شد، اما مابقی ایرادات به قوت خود باقی است.
وی با اشاره به مصوبه مربوط به بررسی طرح اصلاح قانون بودجه سال ۹۷ کل کشور در شورای نگهبان بیان کرد: این مصوبه مغایر اصل ۵۲ قانون اساسی شناخته شد و در صورت لزوم متمم یا اصلاح بودجه، باید از طریق لایحه دولت تهیه و ارسال شود.
کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اظهارات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اینکه مجمع میتواند زین پس همپای شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی کند، گفت: این روند از سال ۸۴ بوده و انجام میشده است.
وی افزود: این مسئله امر جدیدی نیست و اختیار نظارت بر سیاستهای کلی از سوی مقام معظم رهبری به مجمع صورت میگرفته و از سال ۹۶ بنا به پیشنهادخود مجمع برای سرعت بیشتر، مقرر شد که این اختیار به هیئتی از خود مجمع به اسم هئیت عالی نظارت واگذار شود؛ بنابراین هیچ اشکالی به این مسئله وجود ندارد.
کدخدایی در پاسخ به سوالی درباره نبود اصطلاح رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: بنده بحث حقوقی را مطرح کردم و امیدوارم بودیم حقوقیها از ما ایراد بگیرند و نه سیاسیها.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره انتقاد به رفتار برخی نمایندگان و نحوه بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان و همچنین تغییر درباره نحوه بررسی صلاحیتهای کاندیداها، گفت: ما هرآنچه که قانون گذار برای شورای نگهبان تعیین تکلیف کرده را انجام میدهیم.
وی تأکید کرد: بعد از اعلام سیاستهای کلی انتخابات توسط مقام معظم رهبری توقع داشتیم تا هرچه سریعتر قانون انتخابات مجلس اصلاح شود، زیرا نواقص بسیاری دارد و امیدواریم در فرصت باقی مانده هرچه سریعتر این تغییرات و اصلاحات انجام شود.
کدخدایی افزود: شورای نگهبان برای حدود ۲۹۰ کرسی پارلمان بیش از ۶ هزار نفر را تأیید صلاحت کرده پس افراد شایسته دیگری هم میتوانستند انتخاب شوند. چرا ایرادات برخی نمایندگان را بر گردن شورای نگهبان میاندازند؟
وی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات اخیر یکی از نمایندگان تهران به شورای نگهبان، گفت: ما از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان خواسته ایم که این موضوع را بررسی کنند، اما متاسفانه بررسی نکرده است که انتظارمان این است که مورد بررسی قرار گیرد.
سخنگوی شورای نگهبان در ادامه درباره برگزاری جلسهای در این رابطه در شورای نگهبان افزود: قطعاً این مسئله نیاز به جلسه مشترک ندارد، اما بخش حقوقی شورای نگهبان این مسئله را مورد پیگیری قرار میدهد.
کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا احکام هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در رد صلاحیت آنان از سوی شورای نگهبان تاثیر دارد، بیان داشت: قطعاً اگر به شورای نگهبان اعلام شود، مدنظر قرار میگیرد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره فیلمهای منتشر شده از برخی نمایندگان در فضای مجازی هم بیان کرد: ابزارهای نظارتی شورای نگهبان حداقلی است و ما به حداقلها اکتفا میکنیم و بیشتر از این نیازمند یک قانون جامع انتخابات و توسعه احزاب هستیم.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره تاخیر در ارائه لایحه بودجه و اینکه آیا شورا با توجه به این تاخیر با مشکلاتی مواجه میشود و یا خیر؟ اظهار داشت: شورای نگهبان در سالهای گذشته همزمان با بررسی بودجه در مجلس به طور غیررسمی در شورای نگهبان مصوبات را بررسی میکرد تا در زمان ارسال رسمی لایحه بودجه به شورا بتواند به راحتی اعلام نظر کند لذا امسال هم ما چنین اقدامی را انجام خواهیم داد.
سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به اظهارات یکی از نمایندگان مبنی بر اینکه «کدخدایی انتخابات مجلس آینده را فتنه ۹۸ نامیده است»، گفت: بنده چنین صحبتهایی نداشتم و این مسئله را کارشناسان سیاسی مطرح کردهاند، شورای نگهبان تنها در قالب و چارچوب وظایف قانونی خود عمل میکند.
وی در ادامه درباره رقم بالای بودجه شرکتهای دولتی و عدم ورود مجلس به این جزئیات و ورود شورا به اینگونه مسائل در بودجه ۹۸ اظهارداشت: شورای نگهبان در چندین سال گذشته مدام این ایراد را نسبت به بودجه گرفته است، البته امسال مجلس زمان بیشتری را صرف میکند تا بودجههایی که آشکار نبودهاند شفاف شود که امیدواریم مجلس بتواند در سال آتی بودجه شفافی را تدوین کند.