صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افغانستان؛ انتقال داعش و ناتوانی دولت مرکزی

۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱:۲۹
کد خبر: ۴۸۱۸۲۱
دسته بندی‌: سیاست
انتقال، سازماندهی، انسجام بخشی و پشتیبانی از تعدادی از فرماندهان و عوامل تروریست از گروهک تکفیری تروریستی داعش توسط ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در افغانستان با دو هدف انجام می‌شود.
گروه سیاسی ؛ سیدرضا صدرالحسینی نویسنده کتاب «اندیشه و عمل داعش» و تحلیلگر مسائل منطقه در یادداشتی با عنوان «ناامن کردن محیط داخلی افغانستان؛ از جمله اهداف منطقه‌ای آمریکا» که در اختیار قرار داد، نوشت: بانگاهی دقیق به اقدامات تخریبی آمریکا در منطقه غرب آسیا و بازیگران اصلی این منطقه با یک واقیت غیر قابل انکار روبرو می‌شویم و آن واقعیت این است که آمریکا به دنبال اولا مهار انقلاب اسلامی و در مرحله بعد که همزمان با مرحله اول طراحی و اجرا می‌کند، دنبال براندازی نظام اسلامی در ایران است.
 
با این نگاه دقیق می‌توانیم با صراحت اعلام کنیم حمایت، انتقال، سازماندهی، انسجام بخشی و پشتیبانی از تعدادی از فرماندهان و عوامل تروریست از گروهک تکفیری تروریستی داعش توسط ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در افغانستان با دو هدف یادشده انجام می‌شود.
 
البته  آمریکا حتما اهداف دیگر منطقه‌ای از جمله ناامن کردن محیط داخلی افغانستان، بخش‌هایی از چین، روسیه و حتی هند را نیز در دستور کار خود دارد، ولی هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران و تحت تاثیر قرار دادن محیط امنیتی این کشور است.
 
 جمهوری اسلامی ایران با علم به این موضوع از دو سال قبل مراتب ناخشنودى خویش را به دولت مرکزی افغانستان اعلام کرده است و علی‌رغم اینکه تجمع فعلی داعش در افغانستان فعلا با مرز‌های ایران فاصله قابل توجه دارد اما، تمهیدات امنیتی لازم را نیز در مرز‌های شرقی بکار گرفته است.

دولت قانونی افغانستان متاسفانه درگیری‌های نسبتا شدیدی با طالبان در بخش قابل توجهی از خاک این کشور دارد و با از دست دادن حدود پنجاه درصد از خاک کشور، علائم روشنی از عدم توانایی دولت مرکزی و ارتش این کشور در مقابله با گروهک‌های تروریستی و ضد دولتی و دلایل روشنی برای ارزیابی رویکرد‌های این دولت دارد.
 
در حقیقت این‌ها نشان از وضعیت تاسف بار امنیتی در کشور شرقی ایران است که با جمهوری اسلامی ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد.

در جمع بندی نهایی باید گفت، در حال حاضر اولین و مخرب‌ترین بازیگر در منطقه غرب آسیا و جامعه جهانی، آمریکا است که از هر وسیله‌ای برای سیطره، هژمون و سلطه‌گری خویش استفاده کرده و با شیوه‌های گوناگون فرهنگی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حتی تهدیدات نظامی به دنبال تمامیت خواهی خویش است و البته غرب آسیا با ویژگی‌های ویژه خود و اهمیتی که برای آمریکا دارد نیز از جمله اولویت‌های این کشور برای دخالت این کشور محسوب می‌شود.

دولت فعلی افغانستان هنوز به باور قطعی خطر داعش برای این کشور نرسیده است و از طرف دیگر توان لازم را برای مقابله با این جریان خطرناک ندارد، البته دولتمردان این کشور، از نزاع جدی در دو محور مهم ایدئولوژی و سیاسی دو جریان موجود در افغانستان یعنی طالبان و داعش کاملا آگاهی داشته و تا حدودی انتظار دارند این دو گروه توان یکدیگر را کاهش داده و فشار‌های سنگین را از دولت مرکزی کم کنند.

اما، با این‌حال دولت مرکزی افغانستان مسئولیت سنگینی در حفظ امنیت داخلی و جدار مرز‌های خود دارد که حتما با برگزاری نشست‌های تخصصی و کارشناسی بین اعضای کشور‌های منطقه که حساسیت بالایی در این مورد دارند، بخصوص جمهوری اسلامی ایران، روسیه فدراتیو، چین و هند می‌توان تا حدود زیادی امیدوار بود تا از تبدیل شدن این کشور به سوریه‌ای دیگر جلوگیری به عمل آید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *