صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وضعیت گوانتانامو در ۲۰۲۴؛ هزینه میلیون دلاری برای سرپوش نهادن بر اسرار جنایت

۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱:۳۶
کد خبر: ۴۸۱۴۱۴۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
زندان بدنام گوانتانامو به‌عنوان بخشی از کارنامه تیره نقض حقوق بشر ازسوی آمریکا همچنان فعال است و احتمالا تا زمان مرگ آخرین زندانی تعطیل نخواهد شد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که زندان بدنام گوانتانامو که در حال حاضر فقط ۱۵ زندانی دارد، احتمالا تا سال‌های دیگر همچنان فعال خواهد بود.

به گزارش نیویورک تایمز، پایگاه دریایی گوانتانامو از ژانویه ۲۰۰۲ (دی ۱۳۸۰) تا به امروز به‌عنوان زندان بدنامی در جهان شناخته می‌شود که وزارت دفاع آمریکا از آن به‌عنوان بازداشتگاه صد‌ها نفر به ادعای جنگ علیه تروریسم استفاده کرده است.

زندان گوانتانامو در ۲۴ سالگی خود فقط ۱۵ زندانی را در خود جای داده است؛ از زمان بازگشایی این زندان به دست جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور وقت آمریکا تاکنون وعده‌های مختلفی برای تعطیلی این زندان ازسوی روسای جمهور این کشور داده شده است، اما هیچ‌یک از این وعده‌ها عملی نشدند.

به نظر می‌رسد عملیات پرهزینه فراساحلی آمریکا احتمالا تا سال‌ها یعنی تا زمان مرگ آخرین زندانی ادامه داشته باشد.

چه کسانی اکنون در گوانتانامو هستند؟

در حال حاضر ۱۵ زندانی ۴۵ تا ۶۳ ساله از افغانستان، اندونزی، عراق، لیبی، پاکستان، عربستان، سومالی و یمن هستند و البته زندانی بی‌تابعیت روهینگیایی نیز در گوانتانامو حضور دارد.

همه این زندانیان به جز سه نفر، از شبکه زندان‌های مخفی سی.آی.اِی در خارج از آمریکا به گوانتانامو منتقل شدند؛ شبکه‌ای که دولت بوش تا سال ۲۰۰۶ زندانیان را در آن‌ها مخفی می‌کرد.

پنج زندانی از متهم‌های پرونده ۱۱ سپتامبر هستند؛ پرونده‌هایی که هرگز به دادگاه نرسیدند.

علی حمزه البهلول، قدیمی‌ترین زندانی گوانتانامو است که در روز افتتاح این زندان بدنام از افغانستان به آن منتقل شد؛ او تنها زندانی است که در حال حاضر حکم حبس ابد را می‌گذراند.

اگرچه زندانیان نوجوان و جوانی نیز در گوانتانامو بوده‌اند، اما جوان‌ترین زندانی فعلی گوانتانامو ولید بن عطش ۴۵ ساله است؛ در عین حال، مسن‌ترین زندانی گوانتانامو نیز عبدالهادی العراقی ۶۳ ساله است که ناتوان‌ترین زندانی جسمی در زندان گوانتانامو است.

ادعا می‌شود که گوانتانامو منحصرا برای اعضای مظنون القاعده و طالبان یا همدستان آن‌ها استفاده شده و هیچ‌یک از زندانیان آن زن یا شهروند آمریکا نبودند.

چرا هیچ یک از روسای جمهور آمریکا گوانتانامو را تعطیل نکرد؟

کنگره آمریکا اجازه این کار را نمی‌دهد؛ کنگره هر سال قانونی را در این باره تصویب می‌کند که سبب ادامه فعالیت گوانتانامو می‌شود.

در عین حال، سی.آی.اِی احتمالا با انتقال زندانیان سابق خود به کشور ثالث که اطلاعات طبقه‌بندی شده مربوط به بازداشت مانند هویت افرادی که آن‌ها را شکنجه کرده‌اند، در دست دارند، مخالف است.

در حال حاضر، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا بر تمامی ارتباطات آن‌ها نظارت می‌کنند تا از افشای اسرار دولتی مطمئن شوند.

هزینه گوانتانامو چقدر است؟

اطلاعات دقیقی درباره هزینه فعالیت گوانتانامو وجود ندارد؛ آخرین مطالعه جامع هزینه‌های اداره زندان در سال ۲۰۱۹، این رقم را بیش از ۱۳ میلیون دلار در سال برای هر زندانی عنوان کرد که بیشتر آن صرف حمایت از عملیات دادگاه و کارکنان زندان شد.

در آن زمان، ۴۰ زندانی و هزار و ۸۰۰ نیروی آمریکایی در گوانتانامو وجود داشتند؛ با این معیار، نگهداری هر زندانی در آنجا در سال ۲۰۲۵، حدود ۳۶ میلیون دلار هزینه خواهد داشت، اما هزینه‌های عملیاتی تغییر کرده است.

پنتاگون تعداد کارکنان گوانتانامو را بیش از نصف کاهش داده و پیمانکاران بیشتری را استخدام کرده است که ممکن است گران‌تر از سربازانی باشند که در دوره‌های ۹ ماهه در گوانتانامو خدمت می‌کنند.

آیا سی.‌آی.اِی در شکنجه زندانیان گوانتانامو نقش دارد؟

سازمان سی.آی.اِی یکی از عوامل شکنجه زندانیان در گوانتانامو است.

شکنجه‌های اعمال‌شده علیه زندانیان گوانتانامو سبب شد تا وضعیت سلامتی زندانیان تخریب شود و در حال حاضر وضعیت زندانیان باقی‌مانده چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی روبه وخامت است و وکلای دادگستری دلیل آن را زندان انفرادی طولانی مدت و آزار آن‌ها می‌دانند.

برخی از زندانیان دچار آسیب مغزی و اختلال‌های ناشی از ضربات و کم خوابی هستند.

کنگره آمریکا یک کلینیک پزشکی جدید ۴۳۵ میلیون دلاری را در این پایگاه تامین مالی می‌کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *