صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان سمنان: نقش داوران حرفه‌ای در تقویت روش‌های جایگزین رسیدگی‌های قضایی مبرهن است

۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۵:۴۱
کد خبر: ۴۸۱۳۹۳۶
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه از تمامی مراجع قضایی استان، امر ارجاع پرونده به داوران حرفه‌ای پیگیری می‌شود، گفت: نقش مهم و اساسی داوران حرفه‌ای در تقویت روش‌های جایگزین رسیدگی‌های قضایی واضح و مبرهن است.

نخستین همایش نقش داوری حرفه‌ای در نظام قضایی و حقوقی کشور در استان سمنان به همت معاونت حل اختلاف دادگستری استان سمنان و با حضور محسن مقدس معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه و مسئولان قضایی استان برگزار شد. 

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان نیز در این مراسم با تبریک پیشاپیش میلاد مولی الموحدین حضرت امام علی (ع)، با قدردانی از افرادی که در تشکیل و تأسیس کانون داوران حرفه‌ای استان سمنان اهتمام ورزیدند، گفت: هرجایی که بشر می‌خواهد فصل خصومت و کینه یا حل اختلاف و مشکلی را به سرانجام برساند، آنجا اهمیت والای قضاوت و جایگاه ارزشمند یک قاضی دیده می‌شود.

وی اظهار کرد: اکنون که قوه قضاییه در راستای اجرای اهداف سند تحول و تعالی در موضوع شیوه‌های جایگزین رسیدگی قضایی گام بر می‌دارد، نقش مهم و اساسی داوران حرفه‌ای در تقویت روش‌های جایگزین رسیدگی‌های قضایی واضح و مبرهن است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری پیرامون «سپردن اموری که قابل واگذاری به مردم است»، افزود: در حال حاضر حوزه داوری حرفه‌ای در نظام قضایی کشور به ساماندهی رسیده و می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، فصل خصومت‌ها و قلع ماده نزاع را بین طرفین اختلاف از طریق داوران حرفه‌ای شاهد بود و از آثار و برکات ارزشمند آن بیشتر بهره‌مند شد.

رئیس کل دادگستری استان سمنان با بیان اینکه تصمیمات داوران حرفه‌ای می‌تواند نقش مهمی در فرآیند قضایی ایفا کند، تصریح کرد: تصمیمات داوران حرفه‌ای باید واضح، مستند، مستدل و موجه باشد و نگاه و توجه داوران در پرونده‌ها به سَمت، فصل خصومت‌ها و حل مسالمت‌آمیز اختلافات باشد تا رسالت داوری، به نحوه شایسته به سرانجام برسد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری عنوان کرد: امر ارجاع پرونده به داوران حرفه‌ای از تمامی مراجع قضایی استان پیگیری می‌شود و امید است، شاهد رشد و شکوفایی داوری حرفه‌ای در استان باشیم.

بزودی شرط داوری حرفه‌ای در تمامی قرارداد‌های رسمی گنجانده می‌شود

محسن مقدس معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه نیز در این همایش، گفت: با پیشنهاد مرکز حل اختلاف قوه قضاییه و تصویب ریاست دستگاه قضا، بزودی شاهد درج شرط داوری حرفه‌ای در تمامی قرارداد‌های رسمی خواهیم بود.

وی اظهار کرد: داوری حرفه‌ای همان قضاوت خصوصی است و در عمل بحث‌جایگزین‌های رسیدگی قضایی در واگذاری برخی از امور به مردم از طریق داوری حرفه‌ای در دستور کار دستگاه عدلیه کشور قرار گرفته است.

معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه افزود: برای نخستین بار در تاریخ عدلیه و البته در دوران ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در قوه قضاییه، دستورالعمل حل و فصل اختلافات از طریق داوری، تدوین و تصویب شده تا ساماندهی موضوع داوری انجام پذیرد.

وی عنوان کرد: در تمام دنیا مسیر رسیدگی به مشکلات قضایی مردم به سَمت نهاد‌های مدنی و مردمی مثل داوری در حرکت است و در شریعت مقدس دین مبین اسلام و قرآن کریم نیر اهمیت داوری دیده می‌شود، اکنون نیز با ساماندهی نهاد داوری در کشور، این امر در مرکز حل اختلاف قوه قضاییه در حال اجرا و پیگیری است.

معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه در ادامه با اشاره به برخی از مزایای داوری حرفه‌ای گفت: داوری حرفه‌ای می‌تواند مشکلات حقوقی و قضایی مردم را با زمان و هزینه کمتر، البته سرعت بیشتر و بدون رعایت تشریفات قانونی حل کند.

مقدس با بیان اینکه داوری یک نهاد مردم محور است، تصریح کرد: رای داوری، یک رای قطعی است و قانون‌گذار رای صادره را قطعی و لازم‌الاجرا می‌داند، جز در موارد معدودی که ابطال رای داوری صادر می‌شود.

معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه با تشریح کمک قابل توجه شرط داوری در قرارداد‌های رسمی در کاهش اطاله‌دادرسی و سرعت در رسیدگی به دعاوی مربوطه، افزود: درج شرط داوری در قرارداد‌های رسمی به تصویب رسیده و در آینده نزدیک برای کمک قابل توجه به حل و فصل اختلافات مردم در این موضوع، شرط داوری در قرارداد‌های رسمی گنجانده می‌شود.

گفتنی است، در این مراسم از قضات هیئت موسس و کارکنان معاونت حل اختلاف دادگستری استان که در امر تاسیس و تشکیل کانون داوران حرفه‌ای استان نقش موثری ایفا کردند، قدردانی شد.

همچنین در این مراسم دوره علمی آموشی با حضور محسن محبّی از اساتید رشته حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران برای حضار برگزار شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *