صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بودجه بخش کشاورزی کافی نیست/ کمبود منابع مالی عامل اصلی عقب ماندگی کشاورزی

۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۹:۰۱
کد خبر: ۴۸۱۳۵۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
یک کارشناس کشاورزی گفت: مبلغی که برای بخش کشاورزی در سال ۹۸ پیش بینی شده است به هیچ عنوان کافی نیست و نمی‌تواند به توسعه کشاورزی در کشور کمک کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد در سال جاری شاهد مشکلات نه چندان کمی در حوزه کشاورزی بودیم که بزرگ‌ترین آن خساراتی بود که کشاورزان در اوایل سال جاری در خصوص یخ زدگی محصولات متحمل آن شده بودند، و موارد دیگری که بازار کار و همچنین سرمایه کشاورزان را بر باد داد.

براساس اطلاعات دریافتی، دولت هزینه‌هایی برای جبران این خسارات در نظر گرفت که توانست تا حدودی کمک حال آن‌ها باشد، اما کساد بودن بازار آن‌ها و افزایش هزینه‌های تولید، مشکلاتشان را تشدید کرد تا حدی که برخی از کشاورزان با وجود اینکه دست از کشاورزی برداشته بودند، اما مبالغ زیادی را بدهکار بودند.

در همین خصوص کارشناسان اقتصادی انتظار داشتند که با بیشتر شدن بودجه کشاورزی برای سال ۹۸ نسبت به سال جاری، می‌توان توان کشاورزی کشور را توسعه داد.

در همین راستا اسماعیل شهبازی به عنوان کارشناس کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد با بیان اینکه در لوایح بودجه ۹۸ برای بخش کشاورزی به روستاییان و کار آن‌ها توجه چندانی نشده است گفت: متاسفانه در بودجه سال آینده به توسعه روستایی توجه چندانی نشده هرچند اگر مبلغ پیش بینی شده برای حوزه کشاورزی کفایت کند، اما منجر به توسعه روستایی نخواهد شد.

وی با ذکر این مطلب که توجه وزارت کشاورزی به حاشیه‌های این حوزه بسیار زیاد شده است، تصریح کرد: توجه این بخش به اصل موضوع که کشاورزی و تولید محصول است در چند سال گذشته بسیار کاهش یافته و دلیل آن هم روشن نیست.

این کارشناس کشاورزی با ذکر یک مثال ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر شاهد این هستیم که بحث گردشگری در بخش کشاورزی در حال پیشرفت روز افزون است، اگر چه رسیدگی به این مسائل برای امور اقتصادی کشور موثر واقع خواهد شد، اما در صورتی که هیچ مشکلی در تولید محصولات کشاورزی وجود نداشته باشد.

شهبازی خاطر نشان کرد: برای سال ۹۸ پیش بینی می‌شود که حداقل همین روندی که درحال حاضر شاهد آن هستیم ادامه پیدا کند و هیچ امیدی به تغییر و تحول در این حوزه تحت عنوان پیشرفت در سال آینده وجود نخواهد داشت زیرا اولین اقدام برای توسعه کشاورزی، آموزش و پژوهش است و برای محقق شدن این موضوع باید مبالغ زیادی را در نظر گرفت.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *