صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۴ روش تأمین برق پایدار برای مصارف عمده تشریح شد

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰:۲۷
کد خبر: ۴۸۱۳۴۷۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون بازار برق ایران در پنل بهره‌وری انرژی به تشریح روش‌های تأمین برق پایدار و نیز ساز و کار معاملات و نحوه‌ی تسویه گواهی صرفه‌جویی انرژی برق پرداختند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمید‌رضا باقری در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی، چهار روش شامل خرید گواهی صرفه‌جویی انرژی برق، تأمین برق از طریق تابلو برق سبز بورس انرژی، احداث نیروگاه تجدیدپذیر و خرید برق از تابلو برق آزاد بورس انرژی را از راهکار­های تأمین برق پایدار برای مصرف‌کنندگان برشمرد.

معاون بازار برق ایران با اشاره به افتتاح معاملات گواهی صرفه‌جویی انرژی در ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۳ بیان کرد: گواهی صرفه‌جویی، اوراق بهاداری است که نشان دهنده حق مالکیت بر مقدار مشخصی از میزان برق صرفه­ جویی شده در پروژه‌ها است که به منظور بهینه ­سازی و صرفه‌جویی انرژی اجرایی شده­‌اند.

این گواهی­‌ها در سه نوع عادی، اوج و بحرانی توسط شرکت توانیر به عنوان ناشر اوراق پس از اینکه میزان انرژی صرفه‌جویی شده توسط شرکت‌­های مشاور صاحب صلاحیت، مورد اندازه­ گیری و صحه گذاری (M&V) قرار می‌گیرد صادر می‌شود. باقری خاطرنشان کرد: دارنده ­ی گواهی عادی و اوج بار می ­تواند از این اوراق جهت تسویه قبض مصرفی استفاده کند، اما برای گواهی بحرانی که بابت برق صرفه‌جویی شده در دوره ناترازی (دوره­ مدیریت بار) صادر می­‌شود، امکان تحویل برق و افزایش سقف مصرف مشترک در برنامه‌­­های مدیریت بار وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: دوره­ ناترازی، دوره‌ای است که با اعلام مدیریت شبکه به عنوان راهبر شبکه، نیاز به مدیریت بار جهت حفظ پایداری شبکه وجود دارد. یکی دیگر از مشخصات مهم اوراق این است که دارنده گواهی صرفه‌جویی برق، متناسب با گواهیِ در اختیار از پرداخت آیتم "مابه‌­التفاوت اجرای مقررات" در قبض مصرفی معاف است. همچنین مصرف­ کنندگان می‌­توانند از این اوراق بابت تسویه جرایم تعرفه ماده ۲۶ قانون اصلاح الگوی مصرف استفاده کنند.

وی در ادامه افزود: معاملات برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر از خرداد ماه سال ۱۴۰۲ در تابلو برق سبز آغاز شده است و ویژگی اصلی این تابلو عدم قطع برقِ خریداران برق سبز و نیز عدم شمولیت آیتم "مابه ­التفاوت اجرای مقررات" در قبض مصرفی است.

معاون بازار برق ایران، تابلو برق آزاد را بستری مناسب برای عرضه برق نیروگاه­‌های جدیدالاحداث دانست که مصرف­ کنندگان می‌­توانند از این طریق نسبت به تأمین برق پایدار که مشمول برنامه‌های مدیریت بار نمی‌­شود اقدام کنند.

این گزارش حاکی است در حال حاضر برق نیروگاه‌های مقیاس کوچک و نیز مازاد تولید نیروگاه‌های صنایع مشمول ماده ۴ قانون مانع زدایی در تابلو برق آزاد عرضه می‌شود. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *