صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشورهای غربی زیر فشار معضل رسوایی اخلاقی در کلیسا

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰:۱۰
کد خبر: ۴۸۱۳۴۲۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
کلیسا‌ها در کشور‌های غربی طی سال‌های گذشته درپی افشا شدن گزارش‌هایی از سوءاستفاده‌های گسترده از کودکان و نوجوانان با انتقاد‌های شدیدی مواجه شده‌اند.

اتهام‌های سوءاستفاده جنسی علیه کودکان در کلیسا‌های سراسر جهان، الگوی نگران کننده‌ای را نشان می‌دهد که طی دهه‌ها قاره‌های مختلف را دربرمی‌گیرد. گزارش‌هایی از ۱۸ کشور منتشر شده که هزاران مورد را نشان می‌دهد که کودکان ازسوی کشیش‌ها و دیگر مقام‌های کلیسا قربانی شده‌اند. 

موسسه‌های کلیسا به‌طور معمول به سرکوب این موارد، ساکت کردن قربانیان و محافظت از اعضای درگیر، متهم هستند. بسیاری از کشیش‌های متهم به‌جای مواجهه با پیامد‌های اقدام‌های خود، به مقام‌های مختلفی منصوب می‌شوند، جایی که اقدام‌های آنها به‌طور معمول از دید عموم پنهان می‌ماند. در برخی موارد، کلیسا‌ها به اجبار عذرخواهی عمومی یا پرداخت غرامت‌های مالی را برای رسیدگی به پیامد‌های رسوایی‌ها ارائه می‌کنند؛ اما منتقدان استدلال می‌کنند که این اقدام‌ها به جلوگیری از سوءاستفاده در آینده کمک چندانی نمی‌کند.

به‌گزارش کمیون‌مگ، داده‌های تاریخی به سوءاستفاده نظام‌مند اشاره دارد که به اواسط قرن بیستم یا قبل از آن بازمی‌گردد. به‌عنوان نمونه، کلیسای کاتولیک در آمریکا بین سال‌های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۸ اتهام‌های معتبری در مورد بیش از ۷ هزار کشیش دریافت کرد. در ایرلند تخمین زده می‌شود که بین سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ نزدیک به ۱۵ هزار کودک زیر سن قانونی ازسوی کشیش‌ها مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

پرونده‌های جنجالی توجه بین‌المللی را به این موضوع جلب کرده است. در استرالیا، کاردینال جورج پل، رئیس سابق دارایی واتیکان در سال ۲۰۱۸ به اتهام آزار جنسی از کودکان در دهه ۱۹۹۰ محکوم شد. به‌طور مشابه، در فرانسه، کاردینال فیلیپ باربارین در سال ۲۰۱۹ به دلیل پنهان کردن سوءاستفاده از کودکان ازسوی یک کشیش به ۶ ماه حبس تعلیقی محکوم شد.

کلیسا‌های پروتستان آلمان نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند. گزارش ژانویه ۲۰۲۴ نشان داد که از سال ۱۹۴۶ تاکنون ۹ هزار و ۳۵۵ کودک و نوجوان در کلیسا‌ها و موسسه‌های خیریه پروتستان مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ عامل آن را شامل می‌شود که حدود یک سوم آنها کشیش یا مقام‌های مسیحی بودند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از نیمی از بازماندگان سوء‌استفاده جنسی از کودکان گزارش این موضوع را تا میانسالی یا دیرتر به تاخیر می‌اندازند. این تاخیر، که با پوشش‌های نهادی تشدید می‌شود، به بسیاری از مجرمان اجازه می‌دهد تا از پاسخگوشدن اجتناب کنند و چرخه‌ای از سوءاستفاده و مصونیت از مجازات را تداوم بخشد.

اما در برخی موارد کلیسا‌ها و یا مقام‌های ارشد آن مجبور به پذیرش پیامد‌های این موضوع می‌شوند. 

در یکی از تازه‌ترین نمونه‌ها، جاستین ولبی، اسقف اعظم کلیسای کانتربری در انگلیس، قرار است به‌دلیل رسوایی پنهان‌کاری استعفا کرده و به وظایف خود پایان دهد؛ اما نکته مهم این است که جانشین موقت او در پرونده مشابهی با تحقیقات گسترده مواجه است و این موضوع کلیسای انگلیس را در وضعیتی نامشخص قرار می‌دهد. 

به‌گزارش گاردین، ولبی ۶۹ ساله در نوامبر (آبان/آذر) استعفای خود را پس از انجام شدن تحقیقات مستقل اعلام کرد؛ براساس نتایج تحقیقات، او اقدام کافی برای محاکمه کردن یکی از بدترین سوء‌استفاده کنندگان در کلیسا، مردی که دهه‌ها پیش در اردوگاه‌های تابستانی مسیحیان داوطلب شده بود، انجام نداده است.

در ادامه به برخی از پرونده‌های رسوایی کلیسا‌ها در کشور‌های مختلف پرداخته شده است. 

آمریکا

رونی آلن کیلینگزورث ۷۹ ساله، یک کشیش آمریکایی در ۷ می ۲۰۲۴ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) به‌دلیل ۶ فقره رفتار نامناسب با ۳ قربانی زیر سن قانونی بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ محکوم شد.

در موردی دیگر، هیپولیتو گومز-پردومو، کشیش جوان سابق در مارس ۲۰۲۴ (اسفند/فروردین) به‌دلیل تعرض جنسی به چند کودک در طول ۳ دهه بازداشت شد. 

دادستان کل میشیگان در ژانویه ۲۰۲۴ گزارشی را منتشر کرد که در آن جزئیات اتهام‌های سوء‌استفاده جنسی ازسوی ۲۶ کشیش و دو مقام دیگر کلیسا بین سال‌های ۱۹۵۱ تا ۲۰۲۱ ارائه شد.

گزارشی در سال ۲۰۲۳ ازسوی دادستان کل ایلینوی، نشان داد که ۴۵۱ کشیش کاتولیک حدود ۲ هزار کودک را در این ایالت از سال ۱۹۵۰ مورد سوء‌استفاده جنسی قرار داده‌اند که بسیار بیشتر از ۱۰۳ فرد آزارگری است که کلیسا در ابتدا به آن اذعان کرده بود. 

گزارش هیئت منصفه پنسیلوانیا در سال ۲۰۱۸ چندین دهه آزار جنسی ازسوی بیش از ۳۰۰ کشیش کاتولیک را افشا کرد که به بیش از هزار کودک در ۶ منطقه آسیب رسانده بود. 

لارنس مورفی، یک کشیش کاتولیک در سال ۲۰۱۰ به آزار و اذیت حدود ۲۰۰ کودک ناشنوا در مدرسه ناشنوایان سنت‌جان در میلواکی از دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۴ متهم شد. 

یک کشیش در سال ۱۹۹۲ به موارد متعدد آزار و اذیت و آزار جنسی متهم شده بود.

آلمان

یک مطالعه انجام‌شده در سال ۲۰۲۴ نشان داد که از سال ۱۹۴۶ بیش از ۹ هزار نفر در کلیسا‌ها و موسسه‌های خیریه پروتستان آلمان مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند. 

این گزارش ۸۷۱ صفحه‌ای که ازسوی محققان مستقل تهیه شده، نشان می‌دهد که موارد سوء‌استفاده بسیار بیشتر از آنچه قبلا به‌نظر می‌رسید بوده است. 

اسپانیا

یک کمیسیون مستقل در اسپانیا در سال ۲۰۲۳ فاش کرد که بیش از ۲۰۰ هزار کودک ازسوی کشیش‌های کاتولیک مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند. 

این گزارش ۷۰۰ صفحه‌ای تاثیر ویرانگر بر قربانیان را برجسته کرده و کلیسا را به‌دلیل سکوت و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این آزار‌ها مورد انتقاد قرار داده است. 

یک نظرسنجی از ۸۰۰ هزار نفر در اسپانیا نشان داد که ۰.۶ درصد از جمعیت بزرگسال این کشور آزار ازسوی کشیش‌ها را تجربه کرده‌اند؛ این تعداد با احتساب افراد غیر کشیش در موسسه‌های تحت مدیریت کلیسا به ۱.۱۳ درصد افزایش می‌یابد. 

سوئیس

یک تحقیق رسمی از کلیسای کاتولیک رومی در سوئیس در سال ۲۰۲۳ نزدیک به هزار مورد سوء‌استفاده جنسی را از سال ۱۹۵۰ شناسایی کرد که بیشتر قربانیان آن کودکان بودند. 

این گزارش که ازسوی محققان دانشگاه زوریخ گردآوری شده، شواهدی مبنی بر پنهان‌کاری گسترده، ازجمله با از بین بردن پرونده‌های سوءاستفاده و گزارش نشدن موارد، یافت. 

ایرلند

گزارش دادستان کل ایرلند در سال ۲۰۲۳ فاش کرد که بیش از ۱۵۰ کشیش و افراد مرتبط با کلیسا بیش از ۶۰۰ کودک را مورد آزار جنسی قرار داده‌اند که تعداد واقعی قربانیان احتمالا بسیار بیشتر است.

یک موسسه زیرنظر کلیسا که مدارس ویژه‌ای را در ایرلند اداره می‌کرد، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۳۰ گزارش سوء‌استفاده جنسی از کودکان را دریافت کرد. 

تخمین زده می‌شود که نزدیک به ۱۵ هزار کودک بین سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ در ایرلند قربانی آزار جنسی کلیسا شده‌اند. 

ایتالیا

کلیسای کاتولیک ایتالیا در سال ۲۰۲۲ نخستین گزارش خود را درمورد موارد سوء‌استفاده جنسی منتشر کرد که شامل سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بود. 

این گزارش ۸۹ قربانی را شناسایی و ۶۸ نفر را متهم کرد که عمدتا کشیشان و کارکنان غیر کشیش کلیسا بودند. بیشتر قربانیان ۱۵ تا ۱۸ ساله بودند. 

کانادا

گزارش‌ها نشان می‌دهد که دست‌کم ۱۵۰ هزار کودک قربانی سوءاستفاده ازسوی کشیش‌ها و کارکنان کلیسا‌ها شده‌اند. 

افشای این موضوع باعث شد که پاپ فرانسیس، رئیس کاتولیک‌های جهان مجبور به عذرخواهی شود. 

کشور‌های دیگر

تاکنون گزارش‌هایی نیز درباره سوءاستفاده جنسی گسترده ازسوی کشیش‌ها و کارکنان کلیسا‌ها در کشور‌های دیگر، ازجمله نیوزیلند، فرانسه، مکزیک، لهستان، استرالیا، آرژانتین و بلژیک منتشر شده است. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *