دادستان کل کشور: حمایتهای قضایی قوه قضاییه مانع از بیکاری بیش از ۹۰ هزار نفر در کشور شده است/ احیای ۶۰۸ واحد تولیدی
احیای واحدهای راکد و نیمه راکد، مشاغل زیادی را احیا و تثبیت کرده و ضمن کاهش نرخ بیکاری به افزایش روند تولید و بهبود وضعیت اقتصادی کشور میانجامد. از همین رو و برای تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، کمک به رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی و جلوگیری از بیکاری فعالان عرصه تولید و صنعت در دستورکار دستگاه قضایی قرار گرفته است.
دبیرخانه ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه نیز از همینرو، در دادستانی کل کشور راه اندازی شده تا با انجام بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی و صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل و نیز برگزاری جلسات پیگیری و رفع مشکلات این واحدها با حضور مسئولان عالیرتبه قضایی، مسئولان حوزههای اقتصادی، مالی، مالیاتی، بانکی و صنعتی کشور و مدیران واحدهای تولیدی، به مشکلات موجود در این عرصه رسیدگی و تصمبمات لازم اتخاذ شود.
برای بررسی اقدامات حمایتی دستگاه قضا از تولیدکنندگان و صنعتگران کشور و بهویژه ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، گفتوگویی را با حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور انجام دادیم که مشروح آن در ادامه آمده است.
تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضایی
میزان: برای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم چه اقدام مهمی از سوی دادستانی کل کشور در دستورکار قرار گرفته است؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: برای تحقق شعار سال که در طول سالهای اخیر نیز عمدتا با عناوین اقتصادی انتخاب میشوند، ستاد اقتصاد مقاومتی در دستگاه قضا تشکیل شده است. معاون اول قوه قضاییه رئیس این ستاد است که ماهیانه جلسات مختلفی با حضور مسئولان اقتصادی در حوزههای مرتبط برگزار میشود، فعالان اقتصادی در این جلسات دعوت شده و مشکلات شان شنیده میشود و بازدیدهایی در این رابطه انجام میشود، البته غیر از رئیس دستگاه قضا که در سفرهای استانی خود از واحدهای تولیدی و صنعتی مختلف بازدید میکنند دادستانها نیز وظیفه دارند که از واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و نیمه راکد بازدید داشته باشند و اگر هم از سوی کارآفرینان و صاحبان مشاغل گزارش و یا شکایتی ارسال شود، بلافاصله ورود کرده و اقدمات مفصلی انجام میشود.
پذیرش ۷۲۷ مورد درخواست بررسی مشکلات شرکتها، کارخانجات، بنگاههای تولیدی و سرمایه گذاری
میزان: چه اقداماتی از سوی دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی مستقر در دادستانی کل کشور صورت گرفته است؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: شرکت در جلسات کمیته تخصصی هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط و کسب و کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه نظارت و تخصیص ارز، شورای راهبری بهبود محیط کسب و کار، کمیته دریافت و جابه جایی منابع ارزی کشور؛ پذیرش ۷۲۷ مورد درخواست بررسی مشکلات شرکتها، کارخانجات، بنگاههای تولیدی و سرمایهگذاری در دبیرخانه مرکزی اقتصاد مقاومتی در دادستانی کل کشور و بازدید از ۱۴ واحد تولیدی در راستای بررسی مشکلات تولید و رفع موانع آنها؛ پیگیری مشکلات فراروی کسب و کارها و پیشنهادهای عملیاتی اتاق ایران، پیگیری ترخیص مواد اولیه کارخانجات برای جلوگیری از تعطیلی خطوط تولید، جلسات مکرر با اتحادیه ها، تشکلهای صنفی تولید کنندگان کار آفرینان، شرکتهای خدماتی، پیگیری مشکلات وارد کنندگان و صادر کنندگان و فعالان اقتصادی.
۶۰۸ واحد در نیمه نخست امسال احیا و یا از تعطیلی آن جلوگیری شده است
میزان: با اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دستگاه قضایی کشور تاکنون چند واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشتند؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: در کل کشور با گزارشهای دریافتی از سوی دبیرخانه ستادهای استانی پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه ۶۰۸ واحد در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ احیا و یا از تعطیلی آنها جلوگیری شده است که استانهای آذربایجان شرقی با ۲۸۴ واحد تهران با ۴۵ واحد و خراسان رضوی با ۳۴ واحد بیشترین واحدهای تولیدی احیا شده را دارا هستند.
۳ هزار و ۱۲۴ درخواست با موضوع مشکلات واحدهای تولیدی در دبیرخانه ستادهای استانی سراسر کشور ثبت شده است
میزان: چند درخواست از سوی تولیدکنندگان و کارآفرینان به ستاد اقتصاد مقاومتی دستگاه قضا واصل شده است؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: مطابق اطلاعات جمع آوری شده در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ تعداد ۳ هزار و ۱۲۴ درخواست با موضوع مشکلات واحدهای تولیدی در دبیرخانه ستادهای استانی سراسر کشور ثبت شده است و بیشترین درخواستها در استانهای خراسان رضوی با ۴۴۲ مورد گلستان با ۴۲۰ مورد و البرز با ۳۴۱ مورد است که تعداد درخواستهای مختومه شده نیز در بازه زمانی فوقالذکر در کل کشور هزار و ۹۲۶ مورد است که از این تعداد بیشترین موارد مختومه مربوط به استانهای خراسان رضوی با ۴۴۱ مورد فارس با ۲۳۹ مورد و فارس با ۲۱۶ مورد است.
از بیکاری تعداد ۹۰ هزار و ۴۶۸ نفر جلوگیری به عمل آمده است
میزان: با اقدامات دستگاه قضا از بیکاری چه تعداد نیروی انسانی جلوگیری شده است؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: حمایت قضایی دستگاه قضا در کل کشور منتهی به احیای واحدهای تولیدی و جلوگیری از بیکاری نیروی انسانی و در نهایت اشتغال پایدار شده است چنانچه در شش ماهه اول سال در کل کشور از بیکاری تعداد ۹۰ هزار و ۴۶۸ نفر جلوگیری به عمل آمده است که استانهای اصفهان کرمان و کرمانشاه به ترتیب دارای بیشترین آمار حفظ اشتغال هستند و استانهای آذربایجان غربی البرز و همدان به ترتیب دارای بیشترین آمار نیروی کار ایجاد شده ناشی از حمایتهای قضایی هستند که طی آمار به دست آمده تعداد آن در بازه زمانی شش ماهه اول سال جاری در کل کشور ۱۳هزار و ۳۴ نفر است.
بناست از انرژی هستهای برای تامین ۲۰ درصد برق مصرفی کشور استفاده شود
میزان: با توجه با ناترازیهای به وجود آمده در حوزه انرژی، گلایههایی از سوی تولیدکنندگان و صنعتگران مطرح میشود، آیا در این زمینه اقدامات و نشستهایی با حضور مدیران دستگاههای اجرایی کشور داشتید؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: بله، در جلسات مشترک حوزه انرژی که با حضور رئیس جمهور تشکیل میشود، حضور دارم و معاون سیاسی- امنیتی و همچنین معاون اقتصادی دادستانی کل کشور نیز در جلسات مشترک این حوزه مهم شرکت میکنند. بالاخره مشکلاتی در حوزه تامین انرژی وجود دارد که ناترازیها را دامن زده که برخی از آنها ناشی از تحریمهاست و بخشی بخاطر کمبود منابع است که باید به موقع سرمایه گذاریهایی در این عرصه انجام میشد و بخشی هم ناشی از کم کاری هاست که باید دولتها به موقع برای ایجاد زیرساختها و نیروگاهها اقدام میکردند تا مشکلی پیش نیاید و بخشی هم به گسترش فعالیتهای اقتصادی و یا ارائه خدمات در کشور برمی گردد.
در گذشته بسیاری از مناطاق کشور از نعمت گاز برخوردار نبودند و این نعمت بعد از انقلاب به شهرها و روستاهای بسیاری اختصاص یافت و شهرکهای تولیدی و صنعتی از لوله کشی گاز بهرهمند شدند. هر سال این واحدهای مسکونی افزایش یافته و انشعابات زیاد میشود و همه این موارد مصرف را بالا میبرد و دولتها نتوانستند برای این افزایش مصرف، اقدام دقیقی انجام دهند که بتوانند به موقع تولید کنند و این مصرف بیشتر به صنایع فشار وارد نکند.
نگاهها متفاوت است؛ در یکی از دولتها این نگاه وجود دارد که صنایع را تعطیل نکنیم و مصرف واحدهای مسکونی را مدیریت کنیم؛ اما در دولت دیگری، نگاه این است که مردم در مضیقه نباشند و برق و گازشان را قطع نکنیم و مصرف انرژی در صنایع را کمتر و در ساعاتی محدود کنیم. در هرصورت از باب حفظ حقوق عامه، برخی از دادستانها از نیروگاهها بازدید کرده و مشکلات و دلایل را شنیدند که چرا ناترازیها و مشکلات وجود دارد.
بحمدالله اقدامات خوبی هم برای جبران این مشکلات در دست انجام است، طبق گزارشی که مسئولان ذیربط در جلسه هفته قبل ارائه کردند، بناست از انرژی هستهای برای تامین ۲۰ درصد از برق مصرفی کشور استفاده شود و متاسفانه دشمنان ملت ایران، با دشمنیهای خود باعث شدند تا به موقع نتوانیم زیرساختها را آماده و منابع محدود شده است. امیدواریم به زودی این محدودیتها برطرف شوند.
وسایل نقلیه موجود در اختیار سازمان اموال تملیکی تا آبان امسال ۸ هزار و ۶۴۱ مورد است
میزان: در رابطه با ترخیص خودروها و وسایل نقلیه چه اقداماتی در سراسر کشور صورت گرفته است؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: در وسایل نقلیه توقیفی در سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با نوع پرونده (قاچاق، متروکه، ضبطی و قضایی) آمار موجودی وسایل نقلیه در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی تا آبان ماه ۱۴۰۳ در کل ۸ هزار و ۶۴۱ مورد است. در رابطه با آمار فروش وسایل نقلیه) ماشین آلات راهسازی، سنگین سواری موتور سیکلت، وسایل نقلیه اوراقی، قایق لنج، دوچرخه در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی در سال ۱۴۰۲ تعداد ۳ هزار و ۴۹۷ دستگاه به مبلغ ۷۶.۰۸۹.۴۵۰.۸۹۱.۶۰۸ ریال و در هشت ماه سال جاری نیز هزار و ۱۶۸ دستگاه به فروش رسیده است که مبلغ حاصل به میزان ۲۰.۴۸۹.۶۵۲.۱۶۶.۸۶۴ ریال است.
وجود ۹ هزار و ۳۶۵ وسیله نقلیه توقیفی در پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ۳۱ استان کشور
میزان: تعداد وسایل نقلیه توقیفی و تعیین و تکلیف شده موضوع قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر چه میزان بوده است؟ آمار جدیدی در این رابطه دارید؟
حجتالاسلام والمسلمین موحدی آزاد: در حوزه مواد مخدر وسایل نقلیه توقیفی و تعیین و تکلیف شده موضوع قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر تا آبان۱۳ امسال موجودی کل وسایل نقلیه توقیفی در پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ۳۱ استان ۹ هزار و ۳۶۵ دستگاه و تعداد وسایل نقلیه فروخته شده در مزایده ۳ هزار و ۱۱۱ دستگاه، تعداد وسایل نقلیه ضبطی آماده برای فروش ۱هزار و ۸۴۱ دستگاه و مبلغ فروش اموال ضبطی و توقیفی ۸۲۹.۸۸۵.۷۸۳.۳۵۳ تومان بوده است.
بازرسیهای میدانی از پارکینگها و تلاش در جهت تجهیز آنها
میزان: در جهت اجرای مفاد دستورالعمل «ساماندهی فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه» و ترخیص وسایل نقلیه موتوری در سراسر کشور چه اقداماتی از سوی دادستانی کل کشور انجام شده است.
حجتالاسلام و المسلمین موحدی آزاد: بازرسیهای میدانی از بسیاری از پارکینگهای کشور و پیگیری و تلاش در جهت تجهیز آنها و رفع نواقص فیزیکی و امنیتی موجود از قبیل فضای نامناسب و فاقد استانداردهای ایمنی، تجهیز به دوربین مداربسته دسترسی به سامانه جامع پارکینگ ثبت اطلاعات ثبت ورود و خروج وسایل نقلیه پلمپ درب خودروها؛ نظارت بر چگونگی توقیف نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه صدور قبض پارکینگ و همچنین قراردادهای تنظیمی بین پارکینگ داران و بنیاد تعاون فراجا؛ با توجه به اهمیت دسترسی به سامانه جامع پارکینگ جهت نظارت و ساماندهی هر چه بهتر فرایند توقیف، انتقال، نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه پیگیریهای متعددی با مسئولین ذیربط در فراجا و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه انجام و مشکلات و موانع موجود رفع شد.
نهایتاً نسخه اولیه وب سرویس تهیه و جهت طی مراحل اجرایی و ارائه به مرکز آمار و فناوری قوه قضاییه به فراجا تحویل داده شده و در حال انجام است؛ ارسال فرم نمونه یا کاربرگ متحد الشکل براساس شاخصهای کاربردی و با در نظر گرفتن مفاد دستور العمل ساماندهی فرایند، توقیف، انتقال نگهداری و ترخیص وسایل نقلیه. ارسال فرم نمونه مشخصات فنی وسایل نقلیه به پارکینگ داران جهت درج دقیق مشخصات وسیله نقلیه موتوری و نگهداری در سوابق آنها؛ الزام کلیه دادستانها به حضور در پارکینگها و بازرسی و پیگیری جهت ساماندهی پارکینگها و ترخیص یا فروش خودروها و موتورسیکلتهای رسوبی موجود در پارکینگهای حوزه قضایی؛ جمع آوری و به روزرسانی آمار مربوط به وسایل نقلیه موتوری به صورت فصلی و تطبیق آن با واقعیتهای میدانی که در نتیجه نظارتهای انجام شده از سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱.۹۷۵.۴۵۹ دستگاه وسیله نقلیه رفع توقیف شده است (۹۲۰. ۱.۳۷۴ دستگاه خودرو و ۵۳۹. ۶۰۰ دستگاه موتورسیکلت) و موجودی پارکینگها از ۷۹۵. ۲.۵۴۹ دستگاه وسیله نقلیه موتوری (شامل ۵۲۹. ۱.۶۷۵ دستگاه خودرو و ۸۷۴هزار و ۲۶۶ دستگاه موتورسیکلت) بــه ۶۸۵ هزار و۳۷ دستگاه شامل ۱۰۸. ۲۴۰ دستگاه خودرو و ۹۲۹. ۴۴۴ دستگاه موتورسیکلت رسیده است که شاهد کاهش ۱.۴۳۵.۴۲۱ دستگاه خودرو و ۴۲۹هزارو ۳۳۷ دستگاه موتورسیکلت هستیم. هر چند میزان موجودی پارکینگها با همه روزه در حال تغییر است.
همچنین بر اساس اطلاعات موجود از ورودی جدید خودرو و موتور سیکلت توجه به ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون حدوداً تعداد ۶۶۴.۱۶۸ دستگاه خودرو و موتورسیکلت از طریق مزایده فروخته شده است.
انتهای پیام/