صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در‌های باز دیوان بین‌المللی کیفری به روی هزاران پرونده جنایت نظامیان صهیونیست در غزه

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳:۲۰
کد خبر: ۴۸۱۳۳۴۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نظامیان صهیونیست با انتشار ویدیوهای مربوط به ارتکاب جنایت در غزه، مدارک و شواهد لازم را برای طرح شکایت علیه خود در دادگاه‌های مختلف ازجمله دیوان بین‌المللی کیفری، در اختیار نهادها و گروه‌های حقوق بشری قرار دادند.

صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری ICC به اتهام جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی، این رژیم را با چالش جهانی مواجه کرده است.

طی هفته‌های پس از صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری گزارش‌ها و خبر‌های مختلفی از انصراف مقام‌های صهیونیست از انجام سفر‌های خارجی، هشدار ارتش رژیم صهیونیستی به نظامیان این رژیم و تلاش برای فراری دادن نظامیان صهیونیست از دیگر کشور‌ها منتشر شده است.

در تازه‌ترین مورد، رژیم صهیونیستی به یک نظامی پیشین خود برای فرار از برزیل کمک کرد؛ دلیل این اقدام طرح شکایت از نظامی یادشده ازسوی یک گروه حقوق بشری بود که پست‌های شبکه‌های اجتماعی نظامیان صهیونیست را برای یافتن مدارک مربوط به مشارکت در جنایت جنگی در نوار غزه بررسی کرده بود.

براساس گزارش‌ها، بنیاد «هند رجب» HRF مستقر در بلژیک، عامل اصلی هزاران شکایت مطرح شده از نظامیان صهیونیست به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه است.

این بنیاد که نام خود را از یک دختر پنج ساله شهید اهل غزه دارد، اعلام کرد که مقام‌های برزیلی پس از طرح شکایتی براساس ویدیوها، داده‌های جغرافیایی و تصاویر بازنشر شده ازسوی نظامی صهیونیست که نشان دهنده نقش داشتنش در تخریب خانه‌های غیرنظامیان در غزه است، تحقیقات درباره او را آغاز کردند.

بنیاد هند رجب این اقدام را گامی اساسی در جهت پاسخگویی به جنایت‌های رخ داده در غزه در طول نزدیک به ۱۵ ماه جنگ توصیف کرد؛ وکیل بنیاد هند رجب، در این رابطه گفت: از آنجایی که برزیل یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم است، موظف است جرایم پیش‌بینی شده در این اساسنامه (جنایت‌های جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی) را بررسی کرده و مجازات لازم را برای عامل آن در نظر بگیرد.

رسانه‌های برزیلی اعلام کردند که دستور انجام تحقیقات درباره نظامی یادشده ازسوی یک قاضی فدرال این کشور در ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) صادر شد.

اگرچه پیش از این نیز رژیم صهیونیستی شماری از نظامیان خود را برای در امان ماندن از محاکمه به‌دلیل ارتکاب جنایت در غزه، از کشور‌هایی مانند هلند و سریلانکا فراری داده بود، رویداد یادشده در برزیل چشم‌اندار پیگرد قانونی نظامیان صهیونیست در دیگر کشور‌ها را جدی‌تر کرد.

براساس آمار‌ها، تاکنون ۱۲ شکایت علیه نظامیان صهیونیست به‌دلیل ارتکاب جنایت در غزه در دادگاه‌های مختلف در کشور‌های برزیل، سریلانکا، تایلند، بلژیک، هلند، صربستان، ایرلند، قبرس، آفریقای جنوبی و فرانسه ثبت شده‌اند؛ برخی از این شکایت‌ها شامل هزاران نظامی صهیونیست با تابعیت‌هایی از ۱۲ کشور جهان می‌شوند.

تهیه مدارک از طریق متهمان

در بیش از هزار پرونده تشکیل شده برای نظامیان صهیونیست در دادگاه‌های ملی و دیوان بین‌المللی کیفری، از مدارکی تهیه شده است که خود این نظامیان آن‌ها را ارائه کرده‌اند.

نظامیان صهیونیست در جریان جنگ علیه غزه ویدیو‌ها و عکس‌های مختلفی را منتشر کردند که نشان می‌دهد آن‌ها در حال تخریب، منفجر کردن یا آتش زدن خانه‌های غیرنظامیان در غزه هستند.

در برخی از ویدیوها، نظامیان صهیونیست شعار‌های نزادپرستانه سر می‌دهند و حتی به تخریب سرزمین فلسطین افتخار می‌کنند.

در حال حاضر، نهاد‌ها و گروه‌های حقوق بشری با استفاده از همین ویدیو‌ها و تصاویر به‌عنوان اسناد نشان‌دهنده ارتکاب جنایت، شکایت‌هایی را علیه نظامیان صهیونیست مطرح کرده یا قصد دارند مطرح کنند.

براساس اعلام بنیاد هند رجب، شکایت‌هایی علیه نظامیان صهیونیست که به کشور‌های تایلند، سریلانکا، شیلی و دیگر کشور‌ها سفر کرده‌اند، مطرح شده است؛ این بنیاد همچنین از پلیس اینترپل و دیوان بین‌المللی کیفری برای تسهیل این روند درخواست کمک کرده است.

سیل پرونده علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی کیفری

دیوان بین‌المللی کیفری در حال حاضر پرونده‌های متعددی را در رابطه با جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه در دست دارد.

نهاد حقوق بشری هند رجب، اعلام کرد که اسامی هزار نظامی صهیونیست را که تابعیت ۱۲ کشور دارند به دیوان بین‌المللی کیفری ارائه کرده است تا تحت تعقیب قرار گیرند.

این دیوان علاوه بر صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت، در پرونده‌ای جداگانه در حال بررسی وقوع جنایت نسل‌کشی در غزه است.

جدال سیاسی در داخل اراضی اشغالی

یکی از افسران ارشد پیشین دادستانی کل اراضی اشغالی اعلام کرد که تلاش‌ها برای طرح اتهام علیه نظامیان صهیونیست در کشور‌های مختلف در حال افزایش است؛ او با بیان اینکه گروه‌های حقوق بشری به دنبال پاسخگو کردن نظامیان صهیونیست حاضر در جنگ غزه هستند، گفت: این روند تاکنون به دستگیری منجر نشده است.

موضوع شکایت از نظامیان صهیونیست و تلاش رژیم صهیونیستی برای فراری دادن آن‌ها از کشور‌های مختلف باعث بروز جدال سیاسی در داخل اراضی اشغالی شده است.

برخی از سیاستمداران صهیونیست می‌گویند که این روند شکست سیاسی بزرگی برای کابینه نتانیاهو است.

برخی دیگر نیز تلاش دارند با طرح ادعای واهی آنچه یهودستیزی می‌خوانند، بر جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه سرپوش بگذارند.

در عین حال، کمیته روابط خارجی و امنیت کنست قصد دارد، دوشنبه، ۱۷ دی درباره طرح شکایت علیه نظامیان صهیونیست در کشور‌های مختلف جلسه‌ای را برگزار کند؛ ضمن اینکه به گزارش رسانه صهیونیستی هاآرتص، یک میز مشترک ازسوی دادستان کل نظامی، وزارت خارجه، شورای امنیت و شاباک برای ارزیابی تهدید‌های قانونی علیه نظامیان صهیونیست در خارج از اراضی اشغالی ایجاد شده است.

ارتش رژیم صهیونیستی ماه گذشته اعلام کرد که پس از ردیابی حدود ۳۰ شکایت مربوط به ارتکاب جنایت‌های جنگی ازسوی نظامیان این رژیم در غزه به آن‌ها درباره سفر به خارج هشدار داده است؛ ارتش رژیم صهیونیستی نیز به نظامیان هشدار داد که در صورت سفر به دیگر کشورها، ممکن است به دلیل ارتکاب جنایت‌های جنگی تحت تعقیب قرار بگیرند.

مقام‌های ارتش رژیم صهیونیستی همچنین از نظامیان این رژیم خواستند که ویدیو‌های مربوط به جنگ غزه را در شبکه‌های اجتماعی منتشر نکنند تا از این طریق مانع انجام تحقیقات در خارج از اراضی اشغالی شوند.

بررسی پرونده‌های مطرح‌شده علیه نظامیان صهیونیست در کشور‌های مختلف، همچنین تاثیر آشکاری بر روابط آن‌ها با رژیم صهیونیستی داشته است؛ در موضوع پرونده اخیر در برزیل، طرفین تا آستانه یک بحران دیپلماتیک پیش رفتند.

تاکید جدی بر پاسخگو کردن نظامیان صهیونیست به دلیل ارتکاب جنایت در غزه

در حالی که گروه‌ها و نهاد‌های حقوق بشری متعددی برای جلوگیری از روند بی‌کیفرمانی نظامیان صهیونیست به دلیل ارتکاب جنایت در غزه دست به طرح هزاران شکایت در دادگاه‌های مختلف زده‌اند، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی اعلام کرد: اقدام‌های قانونی علیه اسرائیلی‌هایی که مظنون به ارتکاب جنایت در غزه هستند، ضروری است.

وی در بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه عدالت غیرقابل توقف است، گفت: آپارتاید اسرائیل تمام تلاش خود را می‌کند تا از سربازانش محافظت کند، زیرا محکومیت در خارج از مرز‌ها برای جنایت علیه فلسطینی‌ها سابقه‌ای است که نمی‌تواند از عهده آن برآید.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *