صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پوستر جشنواره تئاتر فجر به آیین رونمایی نرسید

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵:۵۳
کد خبر: ۴۸۱۳۰۸۰
نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر و آئین رونمایی از پوستر این رویداد در حالی برگزار شد که مهدی دوایی مدیر هنری جشنواره، گفت: متاسفانه به دلایل مختلف رونمایی از پوستر به تعویق افتاده است.

نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر و آئین رونمایی پوستر این رویداد، شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ با حضور اتابک نادری مدیر کل هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، خیرالله تقیانی دبیر جشنواره، خبرنگاران و اهالی رسانه و مدیران بخش‌های مختلف این رویداد در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم اتابک نادری که به تازگی به عنوان سرپرست مرکز هنر‌های نمایشی انتخاب شده است، توضیحاتی ارائه کرد: من حرف خاصی ندارم. با توجه به اینکه به تازگی مسئولیت را پذیرفته‌ام سعی می‌کنم با همدلی و وفاق جشنواره‌ای باشکوه‌تر از گذشته برگزار کنیم.

وی افزود: کار اصلی را هنرمندان عهده‌دارند و ما صرفا سعی داریم با نظم ویژه و خاصی در برگزاری جشنواره، خانواده تئاتر را در چتر جشنواره فجر پرتلاش‌تر از گذشته ببینیم.

ابراهیم پشت کوهی، قطب الدین صادقی، امبر دژاکام و... در بخش ویژه

پس از خیر مقدم خیرالله تقیانی دبیر چهل و سومین دوره جشنواره تئاتر فجر نوبت به نجفیان دبیراجرایی جشنواره رسید وی در این مراسم اظهار داشت: ۷ مرداد فراخوان جشنواره اعلام شد و در مسابقه نمایش‌های صحنه‌ای و در بخش مرور در کل ۲۸۱ اثر داوطلب این بخش بودند که نهایتا ۱۵ اثر به مرحله نهایی رسید.

نجفیان ادامه داد: در بخش برگزیدگان جشنواره‌های استانی که دیگر بخش این رویداد است، ۸۰ اثر معرفی شد و نهایتا ۱۴ اثر از استان‌های مختلف برگزیده حضور در جشنواره شدند. همین طور در بخش ملی نیز نماینده‌های جشنواره‌های مختلف در این دوره شرکت کردند.

نجفیان با اذعان به این نکته که ۳۶ اثر در بخش رقابتی حضور دارند، به تولید آثاری به سفارش دبیر جشنواره تحت عنوان بخش ویژه اشاره کرد و گفت: در بخش ویژه نیز ابراهیم پشت کوهی، قطب الدین صادقی، امبر دژاکام و.. آثاری در حال تولید دارند که برای نخستین بار در این دوره به اجرا در خواهد آمد.

وی در خاتمه اظهاراتش به دیگر بخش‌های جشنواره اشاره کرد و گفت: برگزیدگانی از جشتواره‌های مقاومت، ارتش، توانبخشان و... در بخش‌های مهمان حضور خواهند داشت.

تجربه برای سلامت در داوری بخش نمایشنامه نویسی

ایوب اقاخانی مدیر بخش نمایشنامه نویسی نیز در ادامه گفت: تلاش دارم که تجربیاتم را در راستای سلامت این دوره درانتخاب آثار به کار بگیرم. تا اول آبان ۳۵۰ نمایشنامه از شهر‌های مختلف به دست ما رسید و شهرام کرمی، مهرداد کوروش نیا و مهرداد رایانی مخصوص آثار را داوری کردند.

وی افزود: امسال قضاوت و داوری سرعت بیشتری داشت. به دلیل اتفاقاتی که در دوره پیشین افتاد و بدقولی‌هایی که برای چاپ آثار برگزیده جشنواره طی دوسال گذشته شکل گرفته متاسفانه دلخوری‌هایی وجود داشت که امسال امیدوارم به موقع این مهم در این دوره عملی شود.

مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر فجر تاکید کرد: هیئت داوران ما متشکل از شهرام کرمی، مهرداد کوروش‌نیا و مهرداد رایانی مخصوص در دو مرحله ۴۰ اثر برتر مشترک را انتخاب و سپس به مرحله نهایی رسیدیم که نهایتا ۱۲ اثر به عنوان نامزد‌های نهایی معرفی شدند که بخش‌های خاص جشنواره مثل مقاومت، غزه، نگارش نمایشنامه براساس زندگی افراد مشهور و شرح حال قهرمانان ملی را در این نامزد‌ها نیاوردیم، زیرا معیار سنجش آنها متفاوت بود.

«کاوش در تئاتر معاصر» با استادی از هند

مژگان وکیلی مدیر بخش بین المللی چهل و سومین دوره جشنواره تئاتر فجر هم در توضیحاتی، گفت: ۲۳۱ اثر متقاضی حضور در این بخش بودند. بخش بین المللی چهل و سومین دوره جشنواره تئاتر فجر در این دوره غیر رقابتی است. بیش از ۴۵ کشور، چون پرتقال، مکزیک، لهستان، گرجستان، آرژانتین و... اثار دریافت شد و بر اساس قابلیت و کیفیت آثار ۲۰ اثر برگزیده و از این میان ۶ اثر صحنه‌ای و یک اثر آنلاین انتخاب شد.

وکیلی با اشاره به برگزاری ورکشاپ در حین برگزاری رویداد گفت: در بخش ورکشاپ نیز ۱۵ پیشنهاد ورکشاپ از کشورهایی، چون کاندا، هند، تونس ارمنستان و... به دبیرخانه رسید درنهایت با بررسی کیفیت موضوعات اعلام شده، یک ورکشاپ با عنوان «کاوش در تئاتر معاصر» و با حضور استادی از کشور هند به مدت سه روز در زمان جشنواره برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه عکس در خارج از کشور

مهدی آشنا نیز توضیحات خود را در مقام دبیری بخش عکس ارائه کرد: این بخش پس از دو سال و بشکل سه ساله برگزار می‌شود. بیش از هزار اثر به دبیرخانه در بخش عکس رسید و با توجه به بضاعت دبیرخانه در نهایت ۸۹ اثر به بخش نهایی راه یافت. ۱۲۰ پوستر هم به دبیرخانه رسید که ۴۹ اثر به بخش رقابتی رسید. کتاب این دو بخش چاپ خواهد شد و نمایشگاه نیز برگزار می‌شود. نمایشگاهی نیز در یکی از کشور‌های جهان که به زودی اعلام خواهد شد.

۱۸ مقاله و چند نشست علمی در فجر

جواد روشن دبیر بخش پژوهش و کارگاه‌های جشنواره نیز همچنین تاکید کرد: در بخش پژوهش با توجه به موضوعات مختلف به بررسی جایگاه و جریان در نمایشنامه نویسی خواهیم پرداخت. ۶۲ چکیده مقاله ارسالی به دستمان رسید که از این میان ۳۰ چکیده منتخب نیز اعلام شد و نهایتا ۱۸ مقاله برای ارائه و چاپ در سمینار علمی جشنواره که همزمان با برگزاری رویداد است برگزار خواهد شد، همچنین چند نشست جانبی نیز تدارک دیده‌ایم.

تهران با بیشترین نمایش خیابانی

داریوش نصیری مدیر بخش خیابانی و نمایش‌های محیطی جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه ۱۶۷ اثر از ۶۶ شهر ایران متقاضی حضور در این دوره از جشنواره بودند که از میان آنها ۳۳ اثر با کارگردان خانم و کارگردانی ۱۰۴ اثر برعهده آقایان بوده است.

نصیری ادامه داد: در نهایت از میان آثار ارسالی، در این دوره از جشنواره میزبان ۳۰ اثر از ۲۱ شهر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی هستیم که تهران با ۵ اثر انتخاب، خوزستان ۴ اثر و هرمزگان و اصفهان هرکدام با ۳ اثر شهر‌هایی هستند که بیشترین تعداد آثار را در این بخش جشنواره دارند. همچنین این بخش توسط ۵ داور، داوری خواهد شد.

فجر پلاس رقابتی شد

داود نامور مدیر بخش فجر پلاس با بیان اینکه در دوره چهل و سوم جشنواره تئاتر فجر ابتدا با آسیب شناسی دوره‌های پیشین این بخش تصمیم گرفتیم جشنواره را بشکل رقابتی برگزار کنیم. نکته حائز اهمیت این است که آثار حاضر در این دوره از جشنواره نیز توسط مدیران تماشاخانه‌های خصوصی به دبیرخانه معرفی خواهند شد. 
وی در خاتمه اظهاراتش تاکید کرد: از ۲۲ اثر برگزیده ۳ اثر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت و در نظر داریم تا یک تماشاخانه خصوصی برتر نیز توسط جشنواره تقدیر و قدردانی شود.

پوستر جشنواره و حاشیه‌های ناتمامش

از دیگر نکات جالب توجه در این مراسم حاشیه ساز شدن دوباره پوستر جشنواره بود. در ادوار مختلف این رویداد همواره پوستر جشنواره به انحا مختلف حاشیه‌هایی به دنبال داشته است. این بار که قرار بود از پوستر چهل و سومین دوره جشنواره تئاتر فجر نیز رونمایی شود در بزنگاه، پوستر آماده نشده بود. 
مهدی دوایی مدیر هنری جشنواره گفت: متاسفانه به دلایل مختلف رونمایی از پوستر به تعویق افتاده است.

جشنواره تئاتر فجر، بی‌پول‌تر از یک فیلم "لوباجت"

در ادامه خیرالله تقیانی دبیر جشنواره چهل و سوم فجر گفت: بعد از فیلم قلب رقه پیشنهاد دبیری جشنواره تئاتر فجر به من رسید. به این دلیل که علاقه‌ای نداشتم با مدیرکل وقت کار کنم، ابتدا سر باز زدم. پس از تغییرات مدیریتی روی دبیری جشنواره متمرکز شدم. طبق ایین نامه مدیرکل، شورای سیاست گذاری را انتخاب می‌کند و در دوجلسه پیشین به دلیل حضورم در خارج از کشور نتوانستم در جلسه شورای سیاست گذاری شرکت کنم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره بودجه جشنواره بیان کرد: تنها مشکل ما بودجه جشنواره است که پس از اینکه اتابک نادری عهده‌دار وظیفه شدند، در بخش مالی نیز مشکلات در حال حل شدن است.

دبیر جشنواره چهل و سوم فجر گفت: امسال نمایش‌های با کیفیتی از ۸ کشور مختلف در این دوره حضور دارند.

وی با انتقاد از بودجه جشنواره تئاتر گفت: اینکه بودجه جشنواره تئاتر فجر به اندازه بودجه یک فیلم "لوباجت" هم نیست، مگر می‌شود تمام طول سال را یک شبه در جشنواره فجر جبران کرد. ما می‌خواهیم با جشنواره تئاتر فجر، مشکل تئاتر شهرستان‌ها را حل کنیم، با چنین وضعیتی نمی‌توان مشکلات تئاتر را حل کرد.

تقیانی‌پور در پاسخ به پرسش دیگری بیان کرد: جبهه حق و باطل را در منطقه می‌بینیم، کشور‌هایی هستند که صاحب سبک‌اند و ممکن است طرف جبهه باطل باشند و به جشنواره نیایند. از طرفی بحث مالی را هم داریم. آقای اتابک نادری دیر به ما اضافه شدند و تغییر و تحولات موجب شد تعللی در بخش بین‌الملل داشته باشیم. سطح کیفی نمایش‌های بین‌الملل ما در سه سال اخیر قطعا بهتر خواهد بود.

در همین رابطه اتابک نادری سرپرست مرکز هنر‌های نمایشی در ادامه اظهارات دبیر جشنواره تئاتر فجر گفت: پس فردا قسط اول خود را خواهیم گرفت. این مبلغ قسط بودجه تئاتر است و که احتمالا باید در چجشنواره تئاتر فجر هزینه کنیم.

رییس جشنواره تئاتر فجر در پاسخ به این پرسش که چرا گروه‌های شهرستانی امکان حضور در تمامی ایام جشنواره را ندارند، گفت: اقتضائات مالی کشور اجازه نمی‌دهد که همه گروه‌ها در تمامی ایام برگزاری رویداد حضور داشته باشند، چیزی حدود ۸ میلیارد تومان فقط در حوزه اسکان و غذا صرف می‌شود. در خیلی از رویداد‌های بین المللی در اقصی نقاط جهان به گروه‌های مختلف نهایتا سه روز امکان حضور فراهم می‌شود.

جشنواره تئاتر فجر بدهکار ۱۷ میلیاردی

اتابک نادری با بیان اینکه ۱۷ میلیارد بدهی سنوات گذشته است. اگر حدود ۱۰۰ میلبارد هزینه دیده شده باز هم مرکز بدهکار باقی خواهد ماند. درباره دعوت دبیر، چون اثار نعیمی و صادقی هزینه تولید اثر را نیز پرداخت خواهد شد. اینکه هنرمندان قهر هستند بله برخی دلخوری‌هایی دارند، متاسفانه ما تئاتری‌ها نتوانستیم دیالوگ برقرار کنیم.

وی ادامه داد: تغییرات یک شب یا یک روزه انجام نمی‌شود. شهادت رئیس جمهور رئیسی، خیلی از برنامه‌ریزی‌ها را تحت تاثیر قرار داد؛ دوستان باید شورای سیاست‌گذاری را برگزار می‌کردند و.... معاون هنری که انتخاب شد، اعلام کرد که براساس قواعد باید شورای سیاست‌گذاری باشد؛ در جلسه اول شورا آقای تقیانی‌پور در ایران نبود و در جلسه بعد در خدمت او خواهیم بود.

نادری گفت: انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها ۱۳ هزار عضو دارد و براساس نگاه معاونت هنری جدید، رایزنی‌هایی انجام شد. طبیعی است که در بدنه تغییر انجام شده، ما باید یکدیگر را پیدا کنیم تا به روال عادی، فعالیت داشته باشیم. با هرچیزی که تنش در جشنواره ایجاد کند، مقابله می‌کنیم. این جشن، جشن تئاتری‌هاست؛ اگر دلخور هم باشم، خانه‌ام را ترک نمی‌کنم. جشنواره تئاتر فجر مربوط به همه تئاتری‌ها است.

وی ادامه داد: آقای انتظامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لطف کرد و تقسیط اداره کل هنر‌های نمایشی افزایش پیدا کرد و در دو روز دیگر قسط جشنواره پرداخت می‌شود.
انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *