صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا در شوک حوادث مرگبار؛ چهره ناامنی از نیواورلئان تا لاس‌وگاس

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۴۵:۰۲
کد خبر: ۴۸۱۳۰۶۷
بررسی‌ها نشان می‌دهد که کهنه سربازان آمریکایی خود یکی از عوامل تهدیدکننده امنیت در آمریکا به‌حساب آمده و ظرفیت بالایی را برای ارتکاب جنایت دارند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا پس از حمله یک کهنه سرباز آمریکایی با خودرو به جمعیت در نیواورلئان (ایالت لوئیزیانا) در شب سال نو میلادی و مرگ ۱۴ نفر، گفت که این جنایت یک اقدام تروریستی با الهام از گروه تروریستی داعش بود.

این انگیزه از پرچم داعش در خودروی شمس‌الدین جبار و برخی پست‌های رسانه‌های اجتماعی که او کمی قبل از اقدام مرگبارش انجام داده بود، مشهود بود.

 

 

اما ممکن است تمام حقیقت نباشد. این شهروند آمریکایی ۴۲ ساله اهل تگزاس ممکن است یکی دیگر از کهنه سربازان آمریکایی باشد که مرتکب اعمال خشونت‌آمیز شده‌اند.

 

 

همین موضوع ممکن است برای متیو لیولزبرگر ۳۷ ساله، یک کلاه سبز ارتش آمریکا که ۲ بار در افغانستان خدمت کرده است، صادق باشد.

لیولزبرگر در روز سال نو از پایگاه فورت براگ ارتش آمریکا در کارولینای شمالی مرخصی گرفته بود؛ او در ادامه براثر انفجار یک خودرو مملو از مواد منفجره در خارج از هتل ترامپ در لاس‌وگاس (ایالت نوادا) جان خود را از دست داد. این کهنه سرباز در زمان انفجار درون خودرو بود. مقام‌ها می‌گویند که یک جراحت ناشی از شلیک گلوله در سر لیولزبرگر ثبت شده که مربوط به پیش از انفجار است.

خودرویی که در این حادثه منفجر شد، یک خودروی سایبرتراک، از محصولات تولیدشده ازسوی شرکت ایلان ماسک، سرمایه‌دار و از نزدیکان دونالد ترامپ بود. 

دلیل ارتکاب جنایت ازسوی کهنه سربازان

مطالعات نشان می‌دهد که برخی از کهنه سربازان ارتش آمریکا به دلیل ابتلا به یک بیماری روانی به نام اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) که براثر خدمت در مناطق جنگی ایجاد می‌شود، به جنایت‌های خشونت‌آمیز سوق داده می‌شوند. برای دیگران، صرفا حضور در ارتش آمریکا است که جرقه مرگبار خشونت را فراهم می‌کند.

جبار که در تبادل آتش با پلیس کشته شد، ۱۳ سال در ارتش آمریکا، ازجمله مدتی در افغانستان خدمت کرده بود. 

کنسرسیوم ملی آمریکا برای مطالعه تروریسم و پاسخ به تروریسم (START)، که شاخه‌ای از وزارت امنیت داخلی آمریکا است، گفت که انگیزه اصلی اعمال خشونت‌آمیز مانند آنچه در نیواورلئان انجام شد، حضور در ارتش بود.

محققان کنسرسیوم ملی آمریکا برای مطالعه تروریسم و پاسخ به تروریسم می‌گویند: چندین مطالعه نشان می‌دهد که تهدیدهای علیه اهداف دولتی، ازجمله مقام‌های دولتی، انتخابات و اجرای قانون، در آمریکا در حال افزایش است.

این مطالعه به بررسی ۴۶۰ توطئه و حمله تروریستی از پیش برنامه‌ریزی‌شده بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۲ پرداخت. یافته‌ها جالب توجه بود. در بسیاری از حوادث خشونت‌آمیز در ابتدا گمانه‌زنی‌ها درباره سابقه حضور فرد مجرم در ارتش آمریکا مطرح می‌شود. 

کتابخانه ملی پزشکی که ازسوی دولت فدرال آمریکا اداره می‌شود، مطالعه‌ای را روی هزار و ۹۰ کهنه سرباز از سراسر این کشور انجام داد. 

در این مطالعه بیان شده است: خشونت نسبت به دیگران در جامعه به‌عنوان یک مشکل مهم برای زیرمجموعه‌ای از کهنه سربازانی که در عراق و افغانستان حضور داشتند، شناسایی شده است. 

نتایج این مطالعه نشان داد که ۹ درصد از افرادی که در این مطالعه شرکت داشتند هیچ مشکلی برای درگیر شدن در خشونت شدید و ۲۶ درصد در سایر تهاجم‌های فیزیکی ندارند. این موضوع زمانی برای آمریکایی‌ها نگران‌کننده می‌شود که براساس آمار اداره سرشماری آمریکا، در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۶.۲ میلیون کهنه سرباز در آمریکا وجود داشته است. 

حوادث نیواورلئان و لاس‌وگاس نمونه‌هایی از کهنه سربازان ارتش آمریکا است که مرتکب اعمال خشونت‌آمیز شده‌اند. اما موارد دیگری نیز وجود داشته است. 

به‌عنوان نمونه، یک افسر و روانپزشک ارتش آمریکا در ۵ نوامبر ۲۰۰۹ (۱۴ آبان ۱۳۸۸) ۱۳ نفر را در پایگاه نظامی فورت‌هود در تگزاس کشت. 

همچنین تیراندازی جمعی دیگر نیز مربوط به اعضای ارتش آمریکا بود.

رابرت کارت ۴۰ ساله، یک نظامی ذخیره ارتش آمریکا در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۳ (۳ آبان ۱۴۰۲) ۱۸ نفر را در یک سالن بولینگ و رستوران در شهر لویستون ایالت مین با شلیک گلوله کشت. روز بعد جسد کارت درحالی که خودکشی کرده بود، پیدا شد. 

تحلیل سی‌بی‌اس نیوز در سال ۲۰۲۳ نشان داد که از ۱۹۵ تیراندازی جمعی از سال ۱۹۶۶، ۵۰ مظنون آموزش نظامی دیده بودند یا کهنه سرباز بودند.

همچنین براساس تجزیه و تحلیل دیگری، ۲۶ درصد از تیراندازان جمعی آمریکا در طول ۶ دهه گذشته آموزش نظامی دیده یا در ارتش آمریکا خدمت کرده بودند. 

تهدید‌های تروریستی همچنان یک واقعیت مرگ‌بار در آمریکا

پایگاه رندی در مقاله‌ای نوشت: حادثه در نیواورلئان و انفجار در لاس‌وگاس به ما یادآوری می‌کند که تهدید‌های تروریستی همچنان یک واقعیت مرگ‌بار در آمریکا است.

هنوز هیچ نشانه‌ای مبنی بر هماهنگی این دو حمله وجود ندارد. به احتمال زیاد، آنها تصادفی هستند، اگرچه این مانع از پیوند آنها با پیشبرد برنامه‌های سیاسی یا تئوری‌های توطئه نمی‌شود. اما این حوادث به تشویش بیشتر عمومی کمک می‌کند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *