صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مرگ یا ناپدید شدن بیش از ۲ هزار مهاجر در مدیترانه در سال ۲۰۲۴

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲:۴۶
کد خبر: ۴۸۱۲۹۴۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سازمان ملل آمار مرگ‌ومیر و ناپدید شدن مهاجران در مسیر دریایی مهاجرتی مدیترانه در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرد.

جدیدترین داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۴ حدود ۲ هزار و ۲۰۰ مهاجر در دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند.

به گزارش گاردین، آمار ارائه‌شده ازسوی سازمان ملل درباره شمار مهاجران جان‌باخته یا ناپدیدشده در دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۴، رقم ۲ هزار و ۲۰۰ تفر را نشان می‌دهد.

بیانیه مدیر منطقه‌ای اروپا و آسیای مرکزی آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) برای ارائه ارقام ارائه‌شده پس از آن مورد توجه قرار گرفت که در شب سال نو میلادی قایق حامل ۲۰ مهاجر در آب‌های لیبی واژگون شد؛ در این حادثه هفت نفر نجات یافتند.

در حادثه دیگری که دوشنبه گذشته رخ داد نیز ۲ مهاجر ازجمله یک کودک پنج ساله درپی شکستن قایق حامل مهاجران در سواخل شمالی تونس جان خود را از دست دادند.

مدیر منطقه‌ای اروپا و آسیای مرکزی یونیسف، گفت: تعداد تلفات و افراد مفقودشده در مدیترانه در سال ۲۰۲۴ از هزار و ۲۰۰ نفر فراتر رفته و فقط در مسیر مدیترانه مرکزی جان باختن هزار و ۷۰۰ نفر ثبت شده است.

وی با بیان اینکه این آمار شامل صد‌ها کودک می‌شود که یک نفر از هر پنج نفر مهاجر در مسیر مهاجرتی دریای مدیترانه را تشکیل می‌دهند، درباره رشد این روند ابراز نگرانی کرد.

ایتالیا یکی از اصلی‌ترین نقاط ورود قایق‌های حامل مهاجران است برای رسیدن به اروپا تلاش می‌کنند؛ مسیر مهاجرتی مدیترانه مرکزی یکی از خطرناک‌ترین مسیر‌های مهاجرتی در جهان به حساب می‌آید.

توافق مهاجرتی ایتالیا و لیبی سبب بازداشت مهاجران در اردوگاه‌هایی می‌شود که مشخصه آن‌ها شکنجه و دیگر آزار‌ها است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل از سال ۲۰۱۴ تاکنون دست‌کم ۲۵ هزار و ۵۰۰ مورد مرگ و ناپدید شدن مهاجران را در دریای مدیترانه ثبت و ضبط کرده است.

بیشتر موارد مهاجران جان‌باخته یا مفقودشده مربوط به قایق‌هایی هستند که از لیبی یا تونس برای رسیدن به اروپا وارد این دریا می‌شوند.

تشدید سیاست‌های ضدمهاجرتی اروپا در سال ۲۰۲۴ سبب شد وضعیت بحرانی مهاجران و پناهجویانی که از مبدا‌های مختلف پا در مسیر مهاجرت به این مقصد گذاشته بودند، وخیم‌تر شده و مرگ‌ومیر‌های بیشتری رقم بخورد؛ اکنون مرز‌های اروپا تبدیل به کانون بحران‌های انسانی شده‌اند که با بی‌توجهی مقام‌های اروپایی تراژدی‌های پی‌درپی را ثبت و ضبط می‌کنند؛ در عین حال، خبر‌ها و گزارش‌های منتشرشده از وضعیت مهاجران در مسیر‌های مهاجرتی به سمت اروپا در سال ۲۰۲۴ مهر تاییدی بر نادرست و غیرانسانی بودن سیاست‌های ضدمهاجرتی کشور‌های اروپایی است.

اگرچه با تشدید سیاست‌های ضدمهاجرتی در اروپا، مسیر مهاجرتی دریایی مدیترانه در سال ۲۰۲۴ شاهد شمار کمتری از تردد مهاجران بود، اما مرگ‌ومیر در این مسیر روند کاهش را تجربه نکرد.

عبور از شمال آفریقا به ایتالیا یا مالت همچنان یکی از مرگ‌بارترین مسیر‌های مهاجرت در سراسر جهان است؛ براساس گزارش آژانس مهاجرت سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ بیش از هزار و ۶۰۰ نفر در مسیر مهاجرت مدیترانه مرکزی جان خود را از دست داده و یا مفقود شده‌اند.

سازمان‌هایی که کشتی‌های نجات خصوصی را در دریای مدیترانه اداره می‌کنند، همچنان از محدودیت‌های اعمال‌شده ازسوی دولت ایتالیا، ازجمله فرمان ممنوعیت عملیات نجات بعدی که منجر به توقیف کشتی‌های غیردولتی شده است، انتقاد کردند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *