صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دادستان فیروزکوه: ۹۰۰ فقره ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی ملی و منابع طبیعی شهرستان قلع و قمع شد

۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵:۴۴
کد خبر: ۴۸۱۲۸۰۸
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه از قلع و قمع ۹۰۰ فقره ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی ملی و منابع طبیعی این شهرستان خبر داد.

توحید مظفری دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه در جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال دادگستری استان تهران در اراضی ملی و منابع طبیعی، که با حضور رئیس کل و جمعی از معاونان دادگستری استان، دادستان تهران و مدیران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد، گفت: مسئولان استان سمنان ادعا می‌کنند که ساخت و ساز‌ها در محدوده شهرستان‌های فیروزکوه و دماوند باعث کمبود آب در شهرستان گرمسار شده است در حالی که طی سال‌های اخیر با کاهش ۷۰ درصدی نزولات آسمانی مواجه هستیم و کل کشور با این موضوع درگیر است. 

وی افزود: همچنین در شهرستان گرمسار شاهد افزایش ۳۵ درصدی توسعه اراضی زراعی و باغی طی سال‌های اخیر هستیم. با بررسی نقشه‌های هوایی توسعه اراضی و زراعی کاملاً مشهود و محسوس است. در بسیاری از مناطق نیز وضعیت کشت و کشاورزی به وضعیت باغی تغییر یافته و این موضوع باعث شده که در ۴ فصل سال نیاز به آبیاری احساس شود و همین امر باعث افزایش مصرف ذخایر آب زیرزمینی در این شهرستان شده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فیروزکوه تصریح کرد: در همین راستا دستگاه قضایی شهرستان فیروزکوه اقدامات خوبی در زمینه کاهش آب شهرستان گرمسار انجام داد. به همین منظور برای تمامی رودخانه‌های سطح شهرستان سند مالکیت گرفتیم.

وی عنوان کرد: بر اساس این سند مالکیت در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰ هکتار و در ۶ ماهه ابتدایی امسال حدود چهار و نیم هکتار از اراضی بستر رودخانه رفع تصرف شد. همچنین۱۴ دستگاه پمپ آب غیرمجاز جمع‌آوری و دو واحد پرورش ماهی پلمپ شد.

 وی یادآور شد: در حوزه منابع طبیعی نیز موضوع یک شرکت با حدود هزار و ۵۰۰ نفر سهامدار در ۴۶۰ هکتار از اراضی منطقه اقدام به تفکیک اراضی منطقه به قطعات ۲ هزار متری جهت ویلاسازی کرده بود که ما سال گذشته طی دو مرحله با این اقدامات برخورد کردیم. شرکت دیگری نیز حدود ۱۵۰ هکتار از اراضی ملی را تصرف کرده بود که با این شرکت نیز برخورد شد.

مظفری در ادامه از تشکیل ۳۳ فقره پرونده کیفری در حوزه منابع طبیعی و ۵۳ فقره پرونده حقوقی در این حوزه قضایی و به منظور صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی خبر داد و گفت: ۹۰۰ فقره ساخت و ساز غیرمجاز نیز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی زراعی و باغی قلع و قمع شده است. وی ادامه داد: در ۳ ماه اخیر نیز ۸ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب‌المنفعه شد. همچنین ۷ کیلومتر از مسیر رودخانه لایروبی و ۳۷ هکتار از بستر رودخانه آزادسازی شد.

گفتنی است؛ در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مربوطه نیز گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای صیانت از اراضی ملی و منابع طبیعی و جلوگیری از تصرفات غیرقانونی در این اراضی را ارائه کردند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *