صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات به ۱۸ ترابیت بر ثانیه/خدمات ابری ۳۰۰ درصد افزایش یافت

۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۵:۰۱
کد خبر: ۴۸۱۲۷۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: طی یک سال اخیر در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات اقدامات مهمی صورت گرفت که نتیجه آن افزایش ۳۰۰ درصدی خدمات ابری، رشد ۱۰۰ درصدی، در بخش تماشای زنده تلوزیونی به صورت آنلاین افزایش ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات از ۶.۸ ترابیت به ۱۸ ترابیت بر ثانیه

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمدجواد آدری جهرمی در مراسم افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبکه ملی اطلاعات به ارائه گزارشی یک ساله در حوزه شبکه ملی اطلاعات پرداخت و گفت: در ابتدای دولت دوازدهم سند ۳ گانه شبکه ملی اطلاعات تهیه شد که پس از بررسی و مقایسه شرایط آن زمان و سند تدوین شده در راستای برطرف کردن نقایص گام برداشتیم.

وی افزود: توسعه و تقویت زیرساخت، توسعه و رشد خدمات و کسب کار‌های داخلی، افزایش استقلال کارکردی مدیریتی و خدمات پایه، افزایش کیفیت خدمات داخلی و افزایش امنیت و سالم سازی فضای مجازی از اقدامات مهمی بود که از سال گذشته تاکنون در این حوزه صورت گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: در بحث توسعه و تقویت زیرساخت‌ها شاهد اقداماتی مانند توسعه دسترسی به پهن باند سیار ۳ جی و ۴ جی در پوشش شهری سراسری، توسعه ظرفیت پخش هسته شبکه توسط شرکت زیرساخت، توسعه و افزایش پایداری ارتباطات بین الملل و برنامه ریزی برای ایجاد قطب‌های مراکز داده از نمونه زیرمجموعه‌های این بخش قرار دارد.

آذری جهرمی بیان کرد: در بخش توسعه و رشد محتوا، خدمات و کسب و کار‌های داخلی شامل اقداماتی مانند کاهش هزینه ارتباطات داخلی، کاهش هزینه ترافیک محتوا و خدمات داخلی برای کاربران نهایی، تغییر مدل سرویس در ارتباطات ثابت از حجمی به غیرحجمی و ارائه امکانات و پهنای باند رایگان جهت رشد پیام رسان‌های داخلی است.

وی تصریح کرد: در بخش افزایش استقلال کارکردی مدیریتی و خدمات پایه شاهد اقداماتی مانند رشد و بلوغ خدمات پایه‌ای داخلی نظیر نقشه و خدمات ابری، توسعه و به کارگیری تجهیزات بومی در بخش ابزار‌های امنیتی و همچنین زیرساخت شبکه و تحقق استقلال کامل در مدیریت و بهره برداری از شبکه‌ها بودیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در حوزه افزایش کیفیت خدمات داخلی تحول در بخش دسترسی پهن باند سیار نسل ۲، افزایش تبادل ترافیک داخلی به صورت محلی در LXP ها، راه اندازی داشبورد پایش کیفیت خدمات شبکه زیرساخت اپراتور‌ها و رگولاتوری از نمونه‌های آن بوده است.
 
آذری جهرمی عنوان کرد: در بخش افزایش امنیت و سالم سازی فضای مجازی مواردی همچون توسعه توان رصدی مرکز ماهر جهت کشف حملات، آسیب ذیری‌ها و بد افزارها، اجرای طرح صیانت از کودکان در فضای مجازی و حمایت از تولید محتوا برای کودکان، توسعه ابزار‌های بومی امنیت شبکه از نمونه‌های این موارد بوده است.

وی بیان کرد: افزایش تنوع مسیر‌های ارتباطات بین المل ار مرز‌های شمالی و جنوبی و برقراری ارتباطات بین الملل از طریق کشور‌های دوست یکی دیگر از مرز‌های دیگر است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در تدوین لوایح و آیین نامه‌های در راستای رفع موانع و تسهیل فعالیت کسب و کار‌های فضای مجازی شامل اقداماتی مانند دسترسی کسب و کار‌ها به سامانه احراز هویت دیجیتال، لایحه صیانت و حفاظت از داده‌های شخصی و آیین نامه طرح نو آفرین حمایت از شرکت‌های نوپا در اقتصاد دیجیتال هستیم.

آذری جهرمی در ادامه تصریح کرد: ثبت بیش از ۶۵۰ سنجه در سراسر کشور جهت پایش کیفیت خدمات اپراتور‌های دسترسی توسط رگولاتوری صورت گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: در بخش کشف حملات و تهدیدات علیه زیرساخت ها، خدمات و کاربران شبکه ملی اطلاعات و در مقابله با آن‌ها در سال ۹۷ شناسایی و ثبت بیش از ۲۵ میلیون حملات اینترنتی و مقابله با آنها، شناسایی بیش از ۲۰۰ هزار حمله و تهدید در دستگاه‌های کشور به وسیله سامانه رصدی مرکز ماهر، شناسایی نفوذ به ۶ هزار و ۵۰۰ وب سایت کشور، حفاظت بیش از ۳ هزار وب سایت دولتی در برابر حملات اینترنتی از نوع DDOS صورت گرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: ارائه انتقال نقطه به نقطه اختصاصی تحت عنوان DCI برای مراکز داده با ۹۰ درصد تخفیف اتصال مشمولین طرح به IXP‌های زیرساخت به صورت رایگان از اقدامات کوتاه مدت و در بحث دوره زمانی بلند مدت ایجاد قطب‌ها برای اجاد مراکز داده ابری بزرگ، مطمئن و توزیع شده حداقل در سه نقطه از کشور به ثبت رسیده است.

آذری جهرمی به بخش تحول در ارتباطات ثابت اشاره و تصریح کرد: شکل گیری دامنه وسیعی از خدمات پهن باند در بستر شبکه ملی اطلاعات و همچنین تحول کشور نیازمند تحول در دسترسی پهن باند ثابت برای رسیدن به پهنای باند بالاتر از ۲۰Mbps برای کاربران خانگی است که ایجاد زیرساخت‌های جدید و موازی برای اینکار به لحاظ سرمایه گذاری چالش برانگیز بوده و توجیه اقتصادی ندارد.
 
وی تصریح کرد: در بخش ایجاد مراکز IXP بین الملل حضور کسب و کار‌های فضای مجازی کشور در بازار‌های جهانی و منطقه‌ای بسیار مهم و از سیاست‌های کلان برنامه ششم توسعه است که در این راستا اقداماتی مانند تاسیس مراکز IXP بین الملل در کشور و ارائه پهنای باند اینترنت مورد نیاز کسب و کار‌های فعال در بخش بین الملل با تعرفه‌های جهانی در این مراکز ایجاد می‌شود.
 
آذری جهرمی در ادامه به بیان آماری پرداخت و گفت: در بخش افزایش ظرفیت شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی خدمات ابری، در بخش تماشای زنده تلوزیونی به صورت آنلاین شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی، نصب ۲ میلیون اپلیکیشن مسیریاب داخلی بودیم.
 
گفتنی است ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات از ۶.۸ ترابیت به ۱۸ ترابیت بر ثانیه رسید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *