صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقدیم ۴ هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر/تولید ده هزار تن مواد مخدر در افغانستان

۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸:۲۳
کد خبر: ۴۸۱۲۵۲
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:تعامل با نهاد‌های دیگر ونظارت در حوزه مبارزه با مواد مخدر در همه ابعاد از اولیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر است. در این حوزه در سطح بین المللی تلاش زیادی انجام دادیم و مبارزه در سطح بین المللی اجزو ولیت‌های اصلی ماست. جمهوری اسلامی ایران حدود ۴ هزار شهید را در این مبارزه تقدیم کرده است .

به گزارش خبرنگار گروه جامعه اسکندر مومنی در اولین نشست خبری دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت:یکی از اولیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر حوزه بین المللی است. آشنا سازی و مسئولیت پذیری کشور‌های همه جزو اولویت‌های ماست و جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است.

مومنی افزود:در سال ۲۰۰۱ تولیدات مواد مخدر در آن استان ۲۰۰ نبود که در آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی بعد از بعد از گذشت ۲۰ سال ۱۰ هزار تومان رسیده است.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به دیگر اولویت ستاد گفت: اولویت دیگر مقابله در همه ابعاد است در این زمینه نیز با همه دستگاه‌ها هماهنگی لازم انجام شده و مقابله در دریا‌ها ،مرز‌ها و شهر‌ها و ... بیشتر خواهد شد.

مومنی خاطرنشان کرد اولویت کوتاه مدت ما ساماندهی جمع آوری نگهداری و درمان معتادان متجاهر تا پایان سال است. ما در حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور داریم که ۱۵ هزار از این افراد در تهران حضور دارند با هماهنگی همه دستگاه‌ها همه معتادان خیابانی در کل کشور و البته با اولویت تهران جمع‌آوری بازپروری و توانبخشی خواهند شد و البته برخی از این معتادان مبتلا به انواع بیماری‌های خاص هستند که نیاز به درمان دارند از همین رو با وزارت بهداشت هماهنگی‌های لازم در این زمینه نیز انجام شده است.

وی تصریح کرد: اگرچه درمان اولویت اول برای ما است، اما مهم‌ترین موضوع برای ما موضوع پیشگیری پیشگیری از اعتیاد در همه ابعاد است با همه نهاد‌ها هماهنگی‌های لازم در این خصوص صورت گرفته است همه نهاد‌ها باید تلاش کنند تا دیگر معتادی وجود نداشته باشد و این زمانی اتفاق می‌افتد که تقاضا کاهش پیدا کند و صیانت از درون خانواده ایجاد شود خانواده‌ها نیز باید بدانند که با یک بار مصرف برخی از مواد را ه. بازگشت برای آن بعد دیگر وجود ندارد.

اسکندر مومنی گفت: حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارد که امیدواریم با همکاری همه مسئولان که ما معتادان خیابانی کشور با اولویت معتادان متجاهر شهر تهران را ساماندهی بکنیم نگهداری و درمان وبازپروری آن‌ها را نیز انجام بدهیم.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: یک تعدادی از این معتادان به بیماری مبتلا هستند که این موضوع را نیز با وزارت بهداشت هماهنگی‌هایی را انجام دادیم وامیدواریم تا پایان امسال به نتایج خوبی برسیم.

وی گفت: درمان همیشه برای ما در اولویت است، اما یکی از اولویت‌های ما و طبق آسیب شناسی که همکاران بنده داشته‌اند پیشگیری از اعتیاد در همه ابعاد مهم است. درست است که همه نهاد‌ها باید تلاش کنند مقابله و مبارزه کنند، اما این تلاش‌ها زمانی به نتیجه می‌رسد که تقاضا نیز کاهش پیدا بکند. این به این معنی است که یک صیانت درونی و بازپروری درونی در جامعه ایجاد شود که کسی به سمت اعتیاد نرود و این بخش صحبتم به خانواده‌ها و گروه‌های فعال در جامعه و خانواده این است که با یک بار مصرف راه بازگشتی وجود ندارد که البته در این حوزه نیزهماهنگی‌های خیلی خوبی را انجام داده ایم و بحث‌هایی را با وزارت آموزش وپرورش داشته ایم، اما اگر بتوانیم درا ین زمینه موفق باشیم بدون شک همه جامعه باید کمک کنند.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدرگفت: زمانی که با جوانانی که به سمت مصرف مواد مخدر رفته اند صحبت می‌کنیم می‌گویند که به صورت تفریحی و فقط یک بار به ما پیشنهاد مصرف شد و چون توان نه گفتن را نداشتیم به اعتیاد دچار شدیم. به این ترتیب می‌توان گفت: هماهنگی وهمدلی به صورت مستمر بین همه بخش‌های دولت در کاهش بروز اعتیاد موثرمی تواند باشد.

مومنی تصریح کرد: همانطور که می‌دانید اعتیاد که به تنهایی یکی از علل آسیب‌های اجتماعی در کشور است منشأ آسیب‌های دیگر نیز هست. ۵۵ درصد علت تامه طلاق در کشور مستقیم به موضوع مواد مخدر مر بوط می‌شود و حدود هفتاد درصد زندانیان که عدد بسیار بالایی است به علت موادمخدر در زندان به سر می‌برند.

وی ادامه داد: حدود ۳۰ درصد مبتلایان به اچی آی وی از طریق مواد مخدر به این بیماری دچار شدند و منشا بسیاری از جرایم از ثروت گرفته تا جنایت وقتل مرتبط به مواد مخدر است. همچنین بسیاری از نزاع‌های خانوادگی نیز تحت تاثیر مواد مخدر قرار دارد.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در نظرسنجی‌هایی که صورت گرفته است آن هم توسط دستگاه‌های مختلف، اولین دغدغه مواد مخدر و اعتیاد است که این موضوع مهمترین دغدغه مردم نیز به شمار می‌آید.

مومنی اظهار کرد: براساس پژوهش‌های دقیقی که صورت گرفته است ۷/۱۱ تولید ناخالص کشور هزینه و خسارت ناشی از موارد مخدر است که این عدد بسیار بالایی برای کشور ما است که در شرایط تحریم قرار داریم این ۷/۱۱ می‌تواند خرج عمران و آباد سازی کشور شود.

وی افزود: همه این موارد به ما می‌گوید که ما باید مبارزه با مواد مخدر را به صورت نظامند و هدفمند و دارای راهبرد‌های اساسی انجام بدهیم. این راهبرد‌ها در حوزه پیشگیری، جمع آوری معتادان و درمان آن‌ها است و همچنین وقتی حرف از اولویت‌ها می‌شود منظور اولویت‌ها بلند مدت و کوتاه مدتی است که آن‌ها را برشمردم. این اولویت‌ها در ایجاد احساس امنیت در جامعه بسیار موثر است ما هر چقدر بگوییم که مبارزه می‌کنیم با مواد مخدر تا زمانی که مردم در پار‌کها و فضا‌های دیگر ببینند که معتاد وجود دارد این اقدامات به چشم نمی‌آید.

سردار مومنی گفت: خواهش من از همه مردم، نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف، مدارس، دانشگاه‌ها، هنرمندان، ورزشکاران، فرهنگیان و رسانه‌ها این است که در حوزه مقابله و پیشگیری همکاری لازم را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته باشند چرا که در این صورت است که ما می‌توانیم موفقیت‌های چشمگیری را در مقابله و مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر درادامه نشست خبری افزود: ما باید همه دستگاه‌های کشور را قانع کنیم تا درحوزه مبارزه با مواد مخدر همکاری لازم را با ستاد داشته باشند چرا که مواد مخدر موضوعی همه جانبه است اگر دستگاهی در این حوزه با ما همکاری نکند از آنجایی که ما نمی‌خواهیم آرامش مردم را در جامعه به هم بزنیم اسمی از این دستگاه‌ها نمی‌بریم، اما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا درجلساتی که با سازمان‌های مختلف داریم مطالبات مردم را ارائه بدهیم و آن‌ها را قانع کنیم.

اولویت بعدی مقابله در همه ابعاد است مقدمات آن نیز فراهم شده است هماهنگی با نهاد‌ها و سمن‌ها و سازمان‌های مقابله‌ای مثل نیروی انتظامی وزارت اطلاعات سپاه پاسداران نیز صورت گرفته است و ان شاالله مقابل در همه ابعاد در دریا در مرز و در کویر و در عمق شهر‌ها به شدت بیشتری خواهد گرفت.
مومنی با اشاره به اولویت‌های کوتاه مدت ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: اولویت کوتاه مدت ما که به امید خدا بتوانیم تا پایان سال آن را به سرانجام برسانیم.

مومنی در ادامه افزود: درهمه جلساتی که با کشور‌های خارجی داشتیم همه به این موضوع اذعان داشته اند که جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر چه در توزیع مواد در داخل کشور و چه در ترانزیت مواد مخدر به صورت قاطعانه برخورد می‌کند.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بیان اینکه در بودجه سال آینده در خصوص سرانه جمع آوری معتادان متجاهر مشکل خاصی نداریم اضافه کرد روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان برای جمع آوری معتادان متجاهر در نظر گرفته شده است که این مبلغ در سال ۹۷، ۱۵ هزار تومان بود.

مومنی درباره پذیرش معتادانی که درمان شده‌اند اظهار داشت: در این راستا توافقنامه‌هایی به امضا رسیده است و امیدواریم اتفاق‌های خوبی در این حوزه رخ دهد.

وی گفت: در حوزه پیشگیری درمان و مقابله اعتباراتی نظر گرفته شده است و خوشبختانه نه تنها کاهش اعتبار نداشته‌ایم بلکه شاهد افزایش اعتبار نیز بوده ایم.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد در حوزه مبارزه با قاچاقچیان عمده در سطح کلان کار‌های بسیار خوبی انجام گرفته است و ضربه‌های سنگینی به بنیان‌های اقتصادی این باند‌های قاچاق زده‌ایم خوشبختانه همکاری بسیار خوبی با قوه قضاییه در زمینه پیگیری و شناسایی اموال بنیان‌های مالی قاچاقچیان عمده مواد مخدر داشته‌ایم هرچند در برخی از موارد قانون باید اصلاح شود که در این زمینه رایزنی‌هایی با قوه محترم قضایی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس داشته ایم و امیدواریم به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان ضربه‌های محکم تری بزنیم.

مومنی با اشاره به اینکه خروج کشور‌های خارجی به خصوص افغانستان به سامان دهی و کاهش تولید و کشت مواد مخدر می‌انجامد گفت: در حوزه مقابله با مواد مخدر ستاد نیرو‌های کل مسلح ورود کرده و همه دستگاه‌ها از جمله ناجا سپاه و ارتش در هر جایی که هستند اولویت آن‌ها مبارزه با مواد مخدر است.
مومنی با اشاره به اینکه در خصوص مراکز بهاران اقداماتی صورت گرفته است و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده افزود بسیاری از این مراکز در حال کار است و آن‌هایی که جمع آوری شده با کمک شهرداری به زودی راه اندازی شده و سعی می‌کنیم از این ظرفیت‌ها نیز استفاده بکنیم.
مومنی گفت: با همکاری قوه قضاییه طبق ماده ۴۲ توسعه اردوگاه‌ها را در دستور کار داریم که در این اردوگاه‌ها قاچاقچیان خرده فروش‌ها و فروشندگان نگهداری می‌شوند. اردوگاه‌ها در خراسان رضوی کرمان و اصفهان و سیستان و بلوچستان و گلستان مشغول به کار هستند. این در حالی است که در حوزه جمع‌آوری معتادان متجاهر و پیشگیری اولویت اصلی ماست.

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه سن اعتیاد ۲۴ سال و چند ماه است گفت: متاسفانه یکی از تبعات حضور خارجی‌ها در افغانستان افزایش تولیدات مواد مخدر صنعتی به افزایش لابراتور هاست و با ضربه‌های خوبی که به آن‌ها زدیم باعث کاهش ورود و کاهش قیمت این نوع مواد در کشور شدیم.

وی در ادامه افزود: جمعیت فعال معتاد کشور بین ۱۵ تا ۶۴ سال هستند که از این تعداد ۶ دهم درصد را زنان به خود اختصاص داده‌اند.
مومنی در پاسخ به سوال خبرنگار میزان گفت: حدود ۲۰۰۰ ان جی اوو در کشور فعال هستند که این ان جی او‌ها در حوزه پیشگیری و درمان مواد مخدر در سطوح مختلف فعالیت دارند. در تلاش هستیم تا در سال ۹۸، ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت این ان جی او‌ها افزایش بدهیم.

وی گفت: نرخ شیوع مواد مخدر در در دانش اموزان طبق پژوهش‌ها حدود دو درصد است که زنگ خطری برای ما، آموزش و پرورش و خانواده‌ها است.
وی ادامه داد: مصرف مواد مخدر گل باعث توهم و آسیب روحی بسیار بالایی می‌شود که به اشتباه تصور می‌شود، چون این ماده گیاهی است اعتیاد اور نیست.

مومنی گفت: پیس‌نویس‌هایی در خصوص اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر انجام شده است و باید در قانون عوامل بازدانده اقدامات مقابله‌ای دیده شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *