صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویت اقتصاد مقاومتی با مشارکت‌دادن مودیان در فرآیند تخصیص مالیات

۱۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶:۰۱
کد خبر: ۴۸۱۲۴۸۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک نماینده مجلس مشارکت‌دادن مودیان در فرآیند تخصیص مالیات را اقدامی مهم در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: پرداخت مالیات با این روش باعث می‌شود مردم به‌طور مستقیم در رشد اقتصادی و تامین مالی پروژه‌های زیرساختی مشارکت داشته باشند.

یکی از رویکرد‌های راهبردی در زمینه افزایش تعامل نظام مالیاتی با مردم، افزایش آگاهی مردم نسبت به مصرف مالیات است؛ این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که در صورت آگاهی‌یافتن مردم نسبت به نحوه مصرف مالیات، انگیزه و تمایل آنها برای پرداخت مالیات بیشتر می‌شود.

نظام مالیاتی در کشور ما نیز به سمت مشارکت مردم در زمینه تعیین محل مصرف مالیات رفته است. این مدل جدید مشارکت مردم در نظام مالیاتی، موجب تحقق حکمرانی مردمی، شفافیت مالیاتی و از همه مهم‌تر افزایش تمکین مالیاتی خواهد شد.

مشارکت فعال مودیان مالیاتی در تعیین نحوه مصرف مالیات خود، احساس مسئولیت در جامعه را ارتقا می‌دهد و دولت با توانمندسازی مودیان برای مشارکت در فرآیند‌های تصمیم‌گیری، گام‌های مهمی در جهت شفافیت برمی‌دارد.

با مشارکت مستقیم شهروندان در انتخاب پروژه مدنظر خود یک سیستم پاسخگویی و نظارت مستمر نیز بر تخصیص وجوه مالیاتی ایجاد خواهد شد که طی آن مودیان می‌توانند بر پیشرفت پروژه‌هایی که تامین مالی آن‌را انجام داده‌اند، نظارت کنند.

ارتقای فرهنگ مالیاتی با افزایش انگیزه مردم در پرداخت آن

در همین رابطه جعفر پورکبگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با میزان، اظهار کرد: یکی از طرح‌هایی که در سال جاری به اجرا گذاشته شد، مشارکت‌دادن مردم در تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها یا همان نشان‌دارکردن مالیات توسط مودیان بود و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی کردیم که این طرح برای سال آتی ادامه پیدا کند. 

وی ادامه داد: وقتی مردم بدانند مالیاتی که پرداخت می‌کنند، کجا هزینه می‌شود، قطعاً با انگیزه بیشتری نسبت به پرداخت مالیات اقدام می‌کنند؛ این روند، در نهایت فضای مالیاتی کشور را بهبود می‌بخشد و به ارتقای فرهنگ مالیاتی در کشور منجر می‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به رویکرد مناسب مالیاتی اتخاذشده در طرح مشارکت‌دادن مودیان در فرآیند تخصیص مالیات گفت: این طرح گامی مهم به سمت یک مدل حکمرانی مشارکتی برای حضور مردم در یک نظام مالیاتی شفاف‌تر و عادلانه‌تر است.

پورکبگانی معتقد است که سرمایه‌گذاری هدفمند در پروژه‌های زیربنایی همچون مدرسه‌سازی و تجهیز بیمارستان‌ها با کمک مستقیم مودیان، به‌طور مستقیم بر کیفیت زندگی مردم تأثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: مشارکت‌دادن مودیان در فرآیند تخصیص مالیات قطعا یکی از اقدامات مهم در راستای تقویت اقتصاد مقاومتی است که سنگ‌بنای آن حضور مردم در اقتصاد است و به این ترتیب مردم با مالیات‌شان مستقیما منجر به رشد اقتصادی و تامین مالی ساخت پروژه‌های زیرساختی خواهند شد.

این نماینده مجلس گفت: این یک اصل مهم است که به مالیات‌ستانی حقه از همگان مبادرت کنیم و راه فرار مالیاتی را ببندیم. در این شرایط، درآمد‌های مالیاتی دولت محقق می‌شود و زمینه برای پیش‌برد امور به‌وجود می‌آید.

انتهای پیام/


برچسب ها: مالیات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *