صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان کرمان: دستگاه قضایی فرهنگسازی داوری حرفه‌ای در جامعه را دنبال می‌کند

۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸:۵۷
کد خبر: ۴۸۱۲۲۱۳
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: دستگاه قضایی به دنبال تقویت و فرهنگسازی داوری حرفه‌ای در جامعه است و پیش بینی می‌شود رضایتمندی مردم در دادرسی خصوصی که همان دوری حرفه‌ای است، بیشتر باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی در نشست هم اندیشی ترویج فرهنگ داوری و رفع موانع ارجاع پرونده به داوران حرفه‌ای، با بیان اینکه دو نوع دادرسی (دولتی و خصوصی) وجود دارد؛ بیان کرد: حقیقت این است که عدلیه با مشکلات متعددی مانند حجم ورودی زیاد پرونده ها، اطاله دادرسی و... مواجه است، و دستگاه قضایی برای حل این چالش‌ها داوران حرفه‌ای را ایجاد کرده است که مردم می‌توانند برای حل اختلافات پیش آمده به آنان مراجعه کنند.

وی افزود: هم اکنون کانون داوران حرفه‌ای در استان کرمان با اندوخته‌های علمی و تخصصی، متشکل از قضات بازنشسته و با تجربه، وکلای باسواد، افراد متخصص و ... آمادگی حل و فصل انواع تعارضات و دعاوی را دارند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: علی رغم اینکه زحمات زیادی در عدلیه در جهت رضایتمندی عمومی انجام می‌شود، اما همچنان دستگاه قضایی با چالش‌هایی مانند اطاله دادرسی، ورودی زیاد پرونده ها، کمبود امکانات و نیروی انسانی و ... مواجه است.

وی با بیان اینکه در دادرسی در محاکم قضایی هزینه‌های مالی گوناگونی برای مردم پیش می‌آید و بعضا آنان درگیر اطاله دادرسی و پیچ و خم‌های اداری متعددی می‌شوند، اظهار کرد: دستگاه قضایی راهکار حل این مشکل را داوری حرفه ای، هیات‌های صلح و... درنظر گرفته است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: دستگاه قضایی به دنبال تقویت و فرهنگسازی داوری حرفه‌ای در جامعه است و پیش بینی می‌شود رضایتمندی مردم در دادرسی خصوصی که همان دوری حرفه‌ای است، بیشتر باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدی عنوان کرد: امکان انتخاب شعبه یا قاضی رسیدگی کننده در دادرسی دولتی وجود ندارد، اما در داوری حرفه‌ای طرفین می‌توانند به صورت توافقی داور خود را انتخاب کنند، برتری داوری در حرفه‌ای این است که هزینه، وقت و زمان رسیدگی طرفین دعوا کاهش پیدا می‌کند و مردم درگیر بوروکراسی‌های پیچیده اداری نمی‌شوند.

وی تصریح کرد: باید فرهنگسازی کنیم و مردم را به سمت داوری خصوصی سوق بدهیم باید ویژگی‌ها و نقاط قوت آن برای عموم گفته شود، و به آنان اطمینان دهیم که حقشان استیفا خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان بر لزوم تسهیل دسترسی و جلب اعتماد عمومی به کانون داوران حرفه‌ای تاکید کرد و گفت: باید کار‌ها در دادرسی خصوصی با کیفیت و کمیت مناسب انجام شود و طرفین رضایت داشته باشند، این بهترین تشویق برای رجوع مردم به داوران حرفه‌ای است.

وی با ذکر این مطلب که داوری حرفه‌ای نهادی نوپا در دستگاه قضایی محسوب می‌شود و در ابتدا ممکن است با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شود، بیان کرد: این آمادگی در دادگستری استان کرمان وجود دارد که با تمام توان و ظرفیت از کانون داوران حرفه‌ای حمایت کنیم تا موجبات رضایتمندی مردم فراهم شود.

وی ادامه داد: باید در کانون داوران حرفه‌ای کار‌ها کارشناسی باشد و از نقطه نظرات تمام متخصصین استفاده شود تا این نهاد تازه تاسیس، در استان کرمان بالنده و کارا شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان به قضات محاکم و مدیران دفاتر خدمات قضایی توصیه کرد به مراجعین پیشنهاد استفاده از داوران حرفه‌ای در پرونده‌ها را بدهند.

داوری یک نهاد خصوصی و توافقی برای حل و فصل اختلافات است

حجت الاسلام و المسلمین محمدامیر ابراهیمی در نشست هم اندیشی در خصوص ترویج فرهنگ داوری و رفع موانع ارجاع پرونده به داوران حرفه‌ای افزود: هدف شورا‌های حل اختلاف رفع اختلافات مردم با صلح و سازش و کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری است.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان با بیان اینکه امیدواریم با راه اندازی کانون داوری در استان کرمان از شلوغی راهرو‌های دادگاه‌ها بکاهد، عنوان کرد: داوری یک نهاد خصوصی و توافقی برای حل و فصل اختلافات است و رایی هم که داور صادر می‌کند همانند رای دادگاه قطعی و لازم الاجرا است.

وی خاطرنشان کرد: با تشکیل ستاد صبر و راه اندازی هیات‌های صلح در سطح استان می‌توانیم کار‌ها را به خود مردم واگذار کنیم و در جایی که نیاز به حضور مسئوالین است آنها در کنار گروه‌های صلح و مردم قرار بگیرند تا با کمک هم مشکلات را رفع کنند.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۵۴ نفر داور حرفه‌ای پروانه داوری را کسب کرده اند که از این تعداد ۴۲ نفر داور حرفه‌ای و ۱۲ نفر داور تخصصی هستند. 

وی تصریح کرد:در مصاحبه اخیر متقاضیان پروانه داوری که با حضور مصاحبه کنندگان متخصص ومتبحر برگزار شد تعداد ۲۵ نفر داور عمومی و ۹ نفر داور تخصصی خانواده حد نصاب قبولی را کسب کردند.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: گنجاندن شرط داوری در تمام قرار داد‌ها ضروری است تا در صورت بروز هرگونه مشکل قبل از هر اقدام قانونی، جهت رفع اختلاف به داور ارجاع شود.

دادگاه‌های صلح در شهرستان کرمان تقویت خواهند شد

اکبر مختاری در نشست هم اندیشی در خصوص ترویج فرهنگ داوری و رفع موانع ارجاع پرونده به داوران حرفه‌ای اظهار کرد:تعداد ۱۴۲ درخواست اجرای، رای داوری در هفت ماهه وارد شعبه دادگاه ویژه داوری در کرمان شده که نشان از اقبال نسبی مردم به نهاد داوری دارد.

رئیس کل محاکم عمومی و انقلاب شهرستان کرمان گفت: شعب دادگاه‌های صلح در استان کرمان گسترش پیدا خواهد کرد، و در ماه‌های آتی از ۱۷ شعبه به ۲۰ شعبه خواهد رسید.

وی عنوان کرد: هم اکنون به آرا صادره از کانون داوران حرفه‌ای در شعبه ششم حقوقی دادگاه شهرستان کرمان رسیدگی می‌شود و این اراء ابتدا در شعبه ششم حقوقی و سپس در دادگاه تجدیدنظر مرکز استان تائید خواهند شد.

 لزوم ارتباط الکترونیک عدلیه با مراکز داوری

در ادامه معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان کرمان گفت: قطعا کانون داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی تاثیرگذار است و آمادگی همکاری با کانون داوران حرفه‌ای در دادگستری وجود دارد.

حسن سلطانی نژاد، اظهار کرد: ارتباطات بایستی در بستر cms راه اندازی شود، که مقامات قضایی به صورت سیستمی بتوانند پرونده‌ها را به داوران حرفه‌ای ارجاع دهند.

در ادامه محمدصادق شجاعی، رئیس کانون داوران حرفه‌ای استان کرمان در این نشست با بیان اینکه در استان کرمان، دلسوزانه در جهت تقویت فرهنگ داوری تلاش شده است، گفت: کار‌های اداری و پشتیبانی کانون داوران حرفه‌ای انجام شده است و منتظر ارجاع پرونده‌ها از جانب قضات هستیم.

قهرمانی فر، رئیس کانون وکلای دادگستری استان کرمان نیز در این نشست بر لزوم ترویج فرهنگ داوری و رفع موانع ارجاع پرونده‌ها به داوران حرفه‌ای تاکید کرد و گفت: متاسفانه با مقررات منسجمی در حوزه داوری مواجه نیستیم، اما آنچه شروع شده نظام ویژه و مناسبی است. در برخی موارد در کانون داوران حرفه‌ای به ظاهر قانونی یک بند نگاه می‌شود، اما بهتر است تحلیل‌های فراقانونی انجام شود.

در ادامه محمدمهدی شجاعی، رئیس مرکز وکلای دادگستری استان کرمان نیز بیان کرد: پیش از تاسیس داوران حرفه ای، اختلافات بین وکیل و موکل در کانون یا مرکز وکلای قوه قضائیه رسیدگی می‌شد، اما از این پس در صورت هرگونه اختلاف بین وکیل و موکل، آنان می‌توانند به داوران حرفه‌ای مراجعه کنند.

همچنین رئیس کانون کارشناسان دادگستری استان کرمان گفت: در ۴۸ رشته بیش از هزار نفر در رشته‌های مختلف از جمله مهندسی ۷۰۰ کارشناس و در رشته ساختمان بیش از ۵۰۰ نفرکارشناس مشغول به فعالیت در استان کرمان هستند.

غلامعباس پورسیدی ادامه داد: آمادگی کامل در جهت همکاری با کانون داوران حرفه‌ای در راستای کار‌های کارشناسی خرید و فروش، مسائل فنی ساختمان، اختلافات کارفرمایان، و اصناف، املاک، مشاور صنفی در کانون کارشناسان رسمی دادگستری وجود دارد.

وی افزود: بایستی در جهت تقویت داوران حرفه‌ای تشکیلات منظمی ایجاد و به صورت گام به گام پیاده شود و تمامی نهاد‌های مرتبط با دستگاه قضایی همکاری کنند تا فرهنگ داوری در جامعه گسترش بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *