خشم و نگرانی درمیان صهیونیستها درپی احکام بازداشت دادگاه لاهه
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، با توجه به نگرانیها درمورد بازداشت احتمالیاش پس از صدور احکام اخیر دیوان بینالمللی کیفری (ICC) تصمیم گرفت در مراسمی که بهزودی در شهر آشویتس در لهستان برگزار میشود، شرکت نکند. دیوان بینالمللی کیفری ماه گذشته حکم بازداشت نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم را صادر کرد و آنها را به جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت در رابطه با نسلکشی جاری در غزه متهم کرد.
لهستان یکی از امضاکنندگان اساسنامه رم است و تعهد خود را برای همکاری با دادگاه لاهه تایید کرده است. گفته میشود که نتانیاهو و آیزاک هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی از حضور در این رویداد اجتناب میکنند و یوآو کیش، وزیر آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی قرار است به جای آنها شرکت کند.
براساس حکم دیوان بینالمللی کیفری، نتانیاهو و گالانت از گرسنگی بهعنوان روشی برای جنگ استفاده کرده و مرتکب قتل و آزار و اذیت شدهاند. تصمیم دادگاه، ۱۲۴ کشور عضو خود ازجمله لهستان را موظف میکند که در صورت ورود متهمان به قلمرو خود، آنها را بازداشت کنند. این تحول باعث شده است که سران رژیم صهیونیستی از سفر به اروپا اجتناب کنند و نتانیاهو و گالانت از سفر به کشورهای عضو دیوان بینالمللی کیفری خودداری کنند.
میدلایست مانیتور گزارش کرد که اقدامهای اخیر دیوان بینالمللی کیفری همچنین نگرانیها را در میان نظامیان صهیونیست که در ارتش اشغالگر خدمت میکنند درمورد پیامدهای قانونی احتمالی در خارج از اراضی اشغالی افزایش داده است.
رژیم صهیونیستی به حدود ۳۰ نفر از نظامیان رده پایین و افسران خود که در جریان نسلکشی در غزه خدمت کردهاند، توصیه کرده است که در پی شکایتهای گروههای حامی فلسطین از سفرهای بینالمللی خودداری کنند.
- بیشتر بخوانید:
- حکم بازداشت نتانیاهو و ریاکاری آمریکا درباره صلاحیت دادگاه لاهه
- قطع رابطه با ایرلند نشانه انزوای رژیم صهیونیستی در عرصه بینالمللی
در برخی موارد، نظامیان صهیونیستی که به کشورهایی مانند قبرس، اسلوونی و هلند سفر کرده بودند، بهدلیل نگرانی از بازداشت یا بازجویی به سرعت به اراضی اشغالی فراخوانده شدند. درحالی که ارتش رژیم صهیونیستی سفرهای بینالمللی را برای اعضایش ممنوع نمیکند، اما اکنون ارزیابی خطرها را برای نظامیانش قبل از تایید سفرهای خارجی انجام میدهد. همچنین از نیروهای ذخیره ارتش اشغالگر خواسته شده تا برای ارزیابی خطرهای قانونی سفر به مقاصد خاص با وزارت خارجه رژیم صهیونیستی مشورت کنند.
این نگرانیها همراه با ارائه شدن شواهد و مدارک مانند فیلمها و عکسهای به اشتراک گذاشتهشده در رسانههای اجتماعی علیه نظامیان صهیونیست در دادگاههای بینالمللی، تشدید شده است.
فیلمها نشان میدهد که نظامیان صهیونیست دست به اقدامهایی میزنند که بهطور گسترده مغایر با قوانین بشردوستانه بینالمللی است؛ ازجمله این اقدامها میتوان به تخریب اموال غیرنظامی، عکس گرفتن با جسد فلسطینیهای به شهادت رسیده و نحقیر غیرنظامیان فلسطینی اشاره کرد.
تحقیقهایی که بر حوادث متعدد رفتار نظامیان صهیونیست در غزه تاکید میکند، نگرانیها از اقدام قانونی را در میان اشغالگران بیشتر افزایش داده است.
گفته میشود که مقامهای ارشد ارتش رژیم صهیونیستی، ازجمله هرزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اشغالگر از تمرکز دیوان بینالمللی کیفری بر افسران ارشد نگران هستند.
انتهای پیام/