صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقاد گروه‌های حقوق بشری از وضعیت اسکان پناهجویان در انگلیس

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹:۴۴
کد خبر: ۴۸۱۱۱۳۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که دولت انگلیس برای جلوگیری از بی‌خانمانی پناهجویان در این کشور اقدام‌های کافی انجام نداده است.

سیستم پناهندگی انگلیس به‌دلیل ناکارآمدی‌های اداری، شکست‌های سیاست‌گذاری و نقص‌های سیستمی که به مسکن ناایمن و افزایش بی‌خانمان‌ها در میان پناهندگان منجر می‌شود، با انتقاد‌های شدید مواجه است. 

ارقام رسمی در انگلیس افزایش ۴ برابری بی‌خانمانی را در میان پناهجویان خارج‌شده از سیستم اسکان پناهندگان نشان می‌دهد؛ براساس این آمار، ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر تا ژوئن (خرداد/تیر) به‌عنوان بی‌خانمان ثبت شدند و این درحالی است که این رقم در سال گذشته تنها ۴ هزار نفر بود. 

این افزایش نگران‌کننده، شکست‌های نظام‌مند را در حمایت از پناهندگان و سیستم گسترده‌تر پناهندگی در انگلیس برجسته می‌کند. 

در همین حال، شرایط اسکان پناهندگی انتقاد‌های گسترده‌ای را ازسوی گروه‌های حقوق بشری و سازمان‌های مدافع نیز به‌دنبال داشته است. 

یکی از این سازمان‌های حقوق بشری (گروه آی‌پیپر) گزارش کرد که گروه میرز (Mears)، یک شرکت پیمانکار که مسئولیت اسکان پناهجویان را برعهده دارد، به‌دلیل فراهم کردن شرایط نامناسب زندگی، ازجمله هجوم آفات، مشکل‌های ساختاری، و کمبود‌های اساسی ساختاری، مورد انتقاد قرار گرفته است.

این شرکت باوجود درآمد یک میلیارد پوندی از قرارداد خود با وزارت کشور انگلیس از سال ۲۰۲۰، از عملکرد خود دفاع می‌کند و رشد سود خود را به افزایش تقاضا نسبت می‌دهد؛ این شرکت همچنین ادعا می‌کند که تلاش‌های تعمیر و نگهداری این مراکز ادامه دارد. 

شکست‌های اداری باعث بی‌خانمانی پناهجویان می‌شود

براساس گزارش آی‌پیپر، یکی از دلایل اصلی بی‌خانمانی در میان پناهندگان، صدور با تاخیر یا نادرست اسناد مهم مانند مجوز‌های اقامت است.

این اسناد برای دسترسی به مسکن، اشتغال و مزایا ضروری است. وضعیت بسیاری از پناهندگان به‌دلیل چنین ناکارآمدی‌های سیستمی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

این وضعیت همچنین تحت تاثیر تغییر‌های «دوره انتقال» قرار گرفته است، یعنی زمانی که پناهندگان اجازه دارند از محل اقامت پناهندگی خارج شوند. دولت انگلیس در آگوست ۲۰۲۳ (مرداد/شهریور ۱۴۰۲) این مدت را کاهش داد.

در نتیجه، بسیاری از پناهجویان قبل از اینکه مدارک لازم برای تامین مسکن یا حمایت مالی را داشته باشند، از محل اسکان پناهندگان بیرون رانده شدند. 

تاخیر‌های اداری و زمان‌بندی نامناسب همچنان پناهندگان را بدون گزینه‌های مناسب رها می‌کند و بسیاری را مجبور به بی‌خانمانی می‌کند.

شرایط زندگی نامناسب برای پناهجویان

گروه میرز که وظیفه مدیریت اقامتگاه‌های پناهندگی را برعهده دارد، مدت‌هاست که با انتقاد‌های قابل توجهی برای وضعیت املاک خود مواجه بوده است. بازرسی از این مراکز در مناطق شمال انگلیس مسائل گسترده‌ای، ازجمله کپک‌زدگی، رطوبت، سقف‌های فروریخته و خطر‌های آتش‌سوزی را کشف کرده است.

گزارش شده است که برخی از املاک فاقد ویژگی‌های ایمنی اولیه مانند هشدار‌های دود هستند، در حالی که برخی دیگر از وضعیت خرابی شدید، ازجمله سیم‌کشی معیوب و دسترسی ناکافی به آب گرم رنج می‌برند.

باوجود این ناکامی‌ها، میرز از قرارداد با وزارت کشور انگلیس سود قابل توجهی برده است. 

این درآمد بادآورده مالی خشم مدافعان و گروه‌های حقوقی را برانگیخته است، که استدلال می‌کنند سود برای این شرکت و شرکت‌های مشابه بر رفاه پناهجویان اولویت دارد. منتقدان می‌گویند که عملکرد این شرکت‌ها با توجه به منابعی که در اختیار دارند، بسیار کمتر از استاندارد‌های قابل قبول است.

مدافعان و گروه‌های حقوق بشری این وضعیت را یک رسوایی ملی توصیف کرده‌اند. تیم ناور هیلتون، مدیرعامل موسسه خیریه رفیوجی اکشن (Refugee Action)، خواستار بازنگری اساسی در سیستم مسکن پناهجویان شده است. 

او استدلال می‌کند که چنین تغییری تضمین می‌کند که بودجه عمومی به‌جای اینکه به سود شرکت‌ها منجر شود، در رفاه پناهندگان و حمایت جامعه سرمایه‌گذاری مجدد می‌شود. 

انتقاد از واکنش دولت انگلیس

دولت قبلی انگلیس بار‌ها متهم شده بود که مسئولیت‌های حمایت از پناهندگان را به شورا‌های محلی واگذار کرده و آنها را برای مدیریت تعداد زیادی از پناهندگان بی‌خانمان بدون منابع کافی تنها گذاشته است.

در همین حال، اقدام‌های دولت جدید این کشور به‌عنوان اقدام‌های غیرمفید توصیف شده است.

با این حال، وزارت کشور انگلیس از رویکرد خود دفاع کرده است.

انتهای پیام/


برچسب ها: انگلیس مهاجران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *