صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

یونسکو: ۲۰۲۴ سالی مرگ‌بار برای خبرنگاران بوده است

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹:۳۹
کد خبر: ۴۸۱۱۰۳۹
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جدیدترین بررسی‌ها نشان می‌دهند که سال ۲۰۲۴ سالی مرگ‌بار برای خبرنگاران در سراسر جهان بود و نزدیک به سه‌چهارم از مرگ‌ومیر خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ در مناطق درگیری رخ داد.

به گزارش سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) خبرنگاران در سراسر جهان همچنان برای انجام وظیفه جان خود را به خطر می‌اندازند؛ سال ۲۰۲۴ مرگ‌بارترین سال برای اهالی رسانه بوده است.

در این گزارش آمده است: از سال ۱۹۹۳ بیش از هزار و ۷۰۰ خبرنگار در سراسر جهان جان خود را از دست دادند.

در عین حال، بررسی Press Emblem Campaign (PEC)، موسسه سوئیسی فعال در زمینه حمایت از خبرنگاران، نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ از زمان ثبت آمار کشته شدن خبرنگاران ازسوی این موسسه با مجموع ۱۶۵ مورد کشتار خبرنگاران، مرگ‌بارترین سال بوده است.

 

این مرگ‌ومیر‌ها در ۲۱ کشور مختلف در سراسر جهان اتفاق افتاد، اما اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها یعنی دو سوم همه قربانیان هنگام پوشش ۲ درگیری نظامی جهان جان خود را از دست دادند: غزه و اوکراین.

رئیس موسسه Press Emblem Campaign اعلام کرد: جنگ‌های جاری در خاورمیانه جان ۸۲ خبرنگار را گرفته است که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها یعنی ۷۴ نفر در نوار غزه هستند؛ با تشدید اوضاع از ۷ اکتبر سال گذشته دست‌کم ۱۵۵ کارمند رسانه در حین پوشش این درگیری جان خود را از دست دادند.

براساس این داده‌ها، نزدیک به سه‌چهارم کل مرگ‌ومیر خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ در مناطق درگیری اتفاق افتاده است، جایی که از مجموع ۱۶۵ قربانی، ۱۲۰ نفر هنگام پوشش جنگ‌ها جان خود را از دست داده‌اند.


در عین حال، گاردین گزارش داد که بیش از ۱۰۰ خبرنگار در سال جاری قتل‌عام شدند که بیش از نیمی از آن‌ها در فلسطین بودند؛ براساس اعلام فدراسیون بین المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، خبرنگاران فلسطینی بیش از همکاران خود در هر کشور دیگری با مرگ مواجه شدند.

تحقیقات فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، نشان می‌دهد که در سال جاری ۵۵ خبرنگار در فلسطین قتل‌عام شدند؛ این در حالی است که شمار خبرنگاران کشته‌شده در بقیه مناطق جهان ۴۹ مورد است.

در عین حال، ۷۵ خبرنگار فلسطینی از اکتبر ۲۰۲۳ بازداشت شدند که فقط ۳۰ نفر از آن‌ها آزاد شده‌اند و ۴۹ خبرنگار نیز مجروح و ۲ خبرنگار مفقود شدند.


از آنجایی که رژیم صهیونیستی ورود خبرنگاران خارجی به غزه را ممنوع کرده است، فقط فلسطینی‌ها می‌توانند در مورد خشونت و نقض حقوق بشر در غزه گزارش دهند.

برای خبرنگاران فلسطینی که هنوز به دست رژیم صهیونیستی قتل‌عام نشده‌اند، شرایط کار هنوز تقریبا غیرممکن است؛ براساس نظرسنجی ARIJ، گزارشگران عرب برای روزنامه نگاری تحقیقی، بیش از ۹۰ درصد آن‌ها گفتند که تجهیزات ضروری برای گزارش را از دست داده و فاقد تجهیزات حفاظتی ضروری مانند کلاه ایمنی هستند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که آن‌ها تلاش می‌کنند پس از ضرر‌ها و آسیب‌های شخصی هنگفت به کار حرفه‌ای خود ادامه دهند؛ تقریبا ۱۰۰ درصد از روزنامه‌نگاران مورد بررسی گفتند که به‌زور خانه‌هایشان را ترک کرده‌اند و آواره شده‌اند، نزدیک به ۹۰ درصد گفتند که خانه‌هایشان ویران شده است و از هر پنج خبرنگار بیش از یک نفر دست‌کم یکی از اعضای خانواده خود را به دلیل بمباران و محدودیت‌های کمک‌رسانی رژیم صهیونیستی از دست داده‌اند.

همه این اعداد به احتمال زیاد کم‌تر از حد واقعی هستند، زیرا رصد داده‌های دقیق مرگ‌ومیر در فلسطین تقریبا غیرممکن است؛ منابع مختلف تاکید دارند که فلسطین خطرناک‌ترین مکان برای کار خبر است.

انتهای پیام/


برچسب ها: خبرنگاران شهید

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *