صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرایی شدن استفاده از رمز‌های یکبار مصرف به کجا رسید؟

۱۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۴:۰۱
کد خبر: ۴۸۱۱۰۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
با اجرایی شدن سند الزامات رمز‌های یک بار مصرف از ابتدای آذرماه برخی بانک‌ها اقدام به ارائه اپلیکیشن در این زمینه کردند، اما برخی هنوز سازوکاری برای اجرای این سند ارائه نکرده اند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، سند الزامات رمز‌های یک‌بارمصرف از ابتدای شهریورماه سال جاری به شبکه بانکی کشور ابلاغ و قرار شد مفاد این سند از ابتدای آذرماه سال جاری در بانک‌ها عملیاتی شود.

دراین میان برخی از بانک‌ها براساس این بخشنامه از روز‌های ابتدایی اجرای سند راه‌های ارائه رمز‌های پویا را در اختیار مشتریان خود قرار دادند و برخی هنوز برنامه‌ای برای اجرای آن ندارند.

با گذشت بیش از یک ماه از زمان اجرایی شدن این سند هنوز مشتریان در خصوص راه‌های دریافت رمز‌های یک بار مصرف با سختی‌هایی روبرو هستند به طوریکه برخی از بانک‌ها دریافت توکن را برای تولید رمز‌های یکبار مصرف به مشتریان خود پیشنهاد می‌دهند و برخی پیشنهاد استفاده از همراه بانک را می‌دهند.

این درحالی است که شاید استفاده از توکن سخت افزاری و یا دسترسی به اینترنت در بسیاری موارد برای تمام افراد امکان پذیر نباشد از این رو کار را برای استفاده مشتریان از این سرویس سخت‌تر می‌کند.

ناگفته نماند که استفاده از رمز‌های یک بار مصرف تنها زمانی برای افراد امکان پذیر می‌شود که شخص برای فعالسازی این سرویس به صورت حضوری به بانک مراجعه کند و درخواست استفاده از آن را بدهد.

با این حال اغلب افراد با سازوکار استفاده از رمز‌های یک بار مصرف آشنا نیستند و، چون از سوی بانک‌ها هیچ اطلاع رسانی درخصوص فعالسازی رمز‌های پویا صورت نگرفته مشتریان برای فعال کردن رمز‌های پویا اقدامی نکرده اند.

از طرفی برخی بانک‌ها هنوز زیرساخت‌های لازم برای استفاده از رمز‌های یکبار مصرف را ندارند و با وجود اینکه بیش از یک ماه از زمان اجرایی شدن سند الزامات رمز‌های یک‌بارمصرف می‌گذرد، ولی هنوز برنامه‌ای برای فعالسازی رمز‌های پویا ارائه نکردند.

برخی بانک‌ها نیز اجباری برای استفاده از این رمز‌ها برای مشتریان خود در نظر نگرفته اند و در هنگام مراجعه شخص به بانک پیشنهاد استفاده از این رمز‌ها را به مشتریان می‌دهند و در صورت تایید آن‌ها را برای فعال کردن رمز یک بار مصرف راهنمایی‌های لازم را به مشتریان می‌دهند.

این درحالی است که براساس سند الزامات رمز‌های یک‌بارمصرف بانک‌ها از اول آذرماه سال جاری ملزم به ارائه رمز‌های یکبار مصرف به مشتریان شدند و از همین تاریخ مسئولیت جبران خساراتی که به دلیل نبود این خدمت برای مشتریانشان رخ می‌دهد را عهده دار شدند.

چندی پیش جواد جاویدنیا معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی از اجرایی شدن طرحی با همکاری مشترک دادستانی کل، پلیس فتا و بانک مرکزی برای کاهش کلاهبرداری خبر داد و ضمن تشکر از همکاری‌های خوب بانک مرکزی گفت: در قالب این طرح بانک‌ها مکلف هستند خدمات رمز دوم یکبار مصرف را برای امنیت بیشتر مردم به آن‌ها ارائه دهند.

معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در ادامه خاطرنشان کرد: از اوایل سال آینده استفاده از رمز دوم ثابت ممنوع می‌شود و بانک‌ها موظف به اجرایی کردن طرح رمز دوم یکبار مصرف برای مشتریان خود هستند.در غیر اینصورت مکلف به جبران خسارت مشتریان خواهند بود.

با این تفاسیر از اول آذرماه جبران خساراتی که براثر اجرایی نشدن سند الزامات رمز‌های یک بار مصرف رخ می‌دهد بر عهده بانک‌ها خواهد بود و در این خصوص بانک‌ها باید پاسخگو باشند.

گفتنی است تکنولوژی رمز‌های یک‌بارمصرف یا OTP یکی از روش‌های مهم رمزنگاری است که امنیت در تراکنش‌های بر پایه کارت را افزایش و درعین‌حال جرائم بانکی و برداشت‌های غیرمجاز را در سطح گسترده‌ای کاهش می‌دهد. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *