صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استاندارد‌های دوگانه اروپا در قبال تروریسم؛ اروپایی‌ها در رویای کریسمس امن

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶:۱۷
کد خبر: ۴۸۱۰۸۲۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تروریسم کریسمسی به عنوان بحرانی مرگ‌بار در سال‌های اخیر کشور‌های مختلف را در سراسر اروپا تحت تاثیر قرار داده و تراژدی‌هایی را در آستانه سال نو میلادی رقم زده است.

آیین‌ها و تعطیلات کریسمس در کشور‌های اروپایی در سال‌های اخیر با رشد انفجاری انواع خشونت و جرایم همراه شده‌اند؛ همین موضوع سبب شده تا رویداد‌های مربوط به تعطیلات کریسمس مانند بازارها، جشنواره‌ها، ... به‌شدت تحت تاثیر قرار بگیرند.

همین امر سبب شده در سال‌های اخیر بازتعریفی از کریسمس در کشور‌های اروپایی انجام شود: تعطیلات، شادی، خانواده، هدایا و جرم و جنایت؛ رشد انفجاری خشونت‌ها و جنایت‌های یادشده نقطه کانونی دارد که همان اقدام‌های تروریستی و جنایت‌های نفرت‌محور است.

اروپایی‌ها به‌عنوان حامیان و میزبانان تروریسم، بیش از هر زمانی با پیامد مرگ‌بار این اقدام خود مواجه شده‌اند و به همین دلیل در موارد متعددی ناچار به صدور اعلامیه‌های هشدار می‌شوند.

از این رو، سال‌ها است که برگزاری کریسمس امن و بدون وقوع حادثه‌های مرگ‌بار برای کشور‌های اروپایی به یک رویای دست‌نیافتنی تبدیل شده است؛ تکرار حادثه‌های مرگ‌بار تروریستی در فصل کریسمس در کشور‌های اروپایی، نوع خاصی از تروریسم یعنی تروریسم کریسمسی را ایجاد کرده است.

 

این نوع از تروریسم را می‌توان نتیجه استاندارد‌های دوگانه اروپا در قبال تروریسم و ژست بی‌حاصل مبارزه با این بحران جهانی دانست؛ نمایشی که پشت پرده آن حمایت از تروریسم در جریان است.

در این میان بازار‌های کشور‌های اروپایی به‌عنوان بخشی مهم از جشن‌های سال نو هدف حمله‌های تروریستی متعدد خودرویی، مسلحانه و بسته‌های انفجاری قرار گرفته‌اند.

حمله تروریستی خودرویی به عابران پیاده در بازار شهر دیژون فرانسه در سال ۲۰۱۴ با ۱۳ مجروح، حمله تروریستی خودرویی به عابران پیاده در بازار شهر نانت فرانسه در ۲۰۱۴ با یک کشته و چند مجروح، حمله تروریستی خودرویی به عابران پیاده در بازار شهر برلین آلمان در ۲۰۱۶ با ۱۲ کشته و ۵۰ زخمی، حمله تروریستی با بسته انفجاری در بازار شهر پوتسدام در ۲۰۱۷، حمله تروریستی مسلحانه به حاضران در بازار شهر استراسبورگ فرانسه در ۲۰۱۸ با پنج کشته و ۱۱ زخمی، حمله تروریستی خودرویی به عابران پیاده در بازار تریر آلمان ۲۰۲۰ با پنج کشته و ۱۵ زخمی و حمله تروریستی خودرویی به عابران پیاده در بازار شهر ماگدبورگ آلمان در ۲۰۲۴ با دست‌کم پنج کشته و ۲۰۰ زخمی از جمله این موارد هستند.

این موارد فقط بخشی از رویداد‌های تروریسم کریسمسی هستند که مردم اروپا را قربانی می‌کنند؛ فهرست کامل‌تر این موارد شامل چاقوکشی‌ها و تهدید‌هایی است که امنیت را به‌ویژه از اماکن عمومی در کشور‌های اروپایی می‌رباید؛ مقام‌های اروپایی همواره در توجیه این رویداد‌ها تلاش می‌کنند با طرح ادعا‌های غیرواقعی، مهاجران و حتی قربانیان اقدام‌های تروریستی اروپا در سراسر جهان در چارچوب رویکرد مبتنی بر فرار از مسئولیت به‌عنوان عاملان این رویداد‌های تروریستی معرفی کنند.

این در حالی است که اروپا به ویژه در سال‌های اخیر در جریان تروریسم کریسمسی به شکل ویژه و آشکاری با اصابت بومرنگ حمایت از تروریسم خود مواجه است؛ سیاست اروپا در حمایت از سازمان‌ها، نهاد‌ها و گروه‌های تروریستی با هدف بهره‌برداری از آن‌ها جهت تامین منافع نامشروع در حال حاضر مانند بومرنگی این کشور‌ها را هدف قرار داده است.

این امر در کنار بی‌توجهی اروپایی‌ها به جریان‌های روبه‌رشد اسلام‌هراسی، بیگانه‌هراسی و مهاجرستیزی سبب قدرت گرفتن جریان‌های افراط‌گرایی شده که ناآرامی‌ها و شورش‌های خشونت‌بار در اروپا را رقم می‌زنند؛ نمونه چنین اتفاقی در تابستان ۲۰۲۴ در انگلیس رخ داد.

هجوم خودرو به بازار شلوغ کریسمس در ماگدبورگ آلمان در روز‌های اخیر نگرانی‌های امنیتی را دوباره در سراسر اروپا برانگیخته است، زیرا یادآور حمله‌های تروریستی به بازار‌های کریسمس در سراسر اروپا طی سال‌های اخیر است؛ در حادثه تروریستی یادشده که جمعه گذشته روی داد، یک خودرو وارد بازار شلوغ کریسمس در شهر ماگدبورگ در شرق آلمان شد که بر اثر آن دست‌کم پنج نفر کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند.

 

براساس بررسی‌های انجام‌شده عامل این حمله که سابقه اظهارنظر‌های اسلام‌ستیزانه و ضدمسلمانان را داشته و حتی برلین هشدار‌هایی درباره رویکرد‌های افراط‌گرایانه آن دریافت کرده، از حامیان حزب افراطی این کشور بود.

اگرچه درپی حمله تروریستی به بازار ماگدبورگ آلمان، برلین و دیگر پایتخت‌های اروپایی تدابیر امنیتی را در کشور‌های خود تشدید کردند، اما به نظر می‌رسد این امر کافی نیست.

اروپا باید فراتر از تدابیر امنیتی در شهرهای خود، دست از استاندارد‌های دوگانه در موضوع تروریسم برداشته و با عزم جدی به مبارزه با این پدیده شوم بپردازد تا بتواند مانع کشتار و آسیب دیدن شهروندان خود شده و رویای کریسمس امن را برای آن‌ها محقق سازد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *