۲۰۲۴؛ سال نقض‌های مرگ‌بار حقوق بشر در سراسر جهان

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۵:۴۶
کد خبر: ۴۸۱۰۶۶۲
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سال ۲۰۲۴ در حالی روز‌های پایانی خود را طی می‌کند که فهرست بلندی از موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان در این سال با ردپای آمریکا رقم خورده است.

روز‌های پایانی سال ۲۰۲۴ در حال سپری شدن هستند؛ سالی که با بحران‌ها، چالش‌ها و نقض‌های مرگ‌بار حقوق بشری طی شد و خیابان‌های پایتخت‌های غربی را به محل اعتراض‌های درازمدت به نقض حقوق بشر تبدیل کرد.

مردم نقاط مختلف جهان در سال ۲۰۲۴ با شکل‌های مختلفی از نقض حقوق بشر مواجه شدند و از پیامد‌های آن رنج بردند؛ خبر‌های نقض حقوق بشر در سال میلادی که تا ۱۰ روز دیگر پایان می‌یابد، در صدر اخبار رسانه‌ها جا خوش کرده بودند؛ برخی از این خبر‌ها عبارتند از:

-المپیک فرانسه در میان نگرانی‌های حقوق بشری؛ 

-خشونت‌های مرگ‌بار علیه مهاجران در مرز‌های اروپا؛

-نقض گسترده حقوق کودکان در کشور‌های مختلف؛

-ناآرامی‌های نژادپرستانه در انگلیس؛

-خشونت باند‌های جنایت‌کار در هائیتی؛

-نقض حقوق زندانیان در آمریکا و کشور‌های اروپایی؛

-افزایش شمار آوارگان در سودان؛

-وخامت بحران آب‌وهوایی؛

-تشدید وضعیت بحرانی روهینگیایی‌ها؛

-تداوم فروش تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی؛

-و نقض مستمر حقوق بشری در غزه از طریق ارتکاب جنایت علیه بشریت، تحمیل گرسنگی، جنایت جنگی و نسل‌کشی.

اگرچه گستره، حجم و تعداد جنایت‌های رژیم صهیونیستی در جریان جنگ غزه در طول سال ۲۰۲۴ قابل تامل است و سبب ابراز نگرانی و خشم جهانی شده است، اما اصلی‌ترین بازیگر نقض حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۲۴ آمریکا بود که نه فقط در رسیدگی به مسائل حقوق بشری داخلی مانند کوچه سرطان، افزایش سانسور، ... ناکام ماند، بلکه به روند نقض حقوق بشر در خارج از مرز‌های خود به‌ویژه با تداوم فروش تسلیحات مورد استفاده در نسل‌کشی غزه، ادامه داد.

ازسوی دیگر، ۲ نقطه روشن حقوق بشری سال ۲۰۲۴ برای کسانی که در جست‌وجوی عدالت و مبارزه با جنایت علیه بشریت بودند، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را رقم زد؛ صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی ازسوی دیوان بین‌المللی کیفری ICC یکی از این نقطه‌های روشن بود.

۲۰۲۴؛ سال نقض‌های مرگ‌بار حقوق بشر در سراسر جهان

دیوان برای صدور حکم یادشده، سران صهیونیستی را به جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی در غزه متهم کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری ICJ نیز با ارائه توصیه‌ها و نظر‌های مشورتی نشان داد که این ساختار‌ها می‌توانند از زیر فشار مدعیان و حامیان استاندارد‌های دوگانه حقوق بشری برای بی‌اعتبارسازی نهادهای بین‌المللی کمر راست کرده و به کمک قربانیان بیایند.

دیوان بین‌المللی دادگستری در حکم تاریخی خود در ماه جولای ضمن تاکید بر نقض قوانین بین‌المللی متعدد ازسوی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها، برای نخستین بار رژیم صهیونیستی را مسئول آپارتاید علیه فلسطینی‌ها در اراضی اشغالی خواند.

دیده‌بان حقوق بشر، نهاد بین‌المللی رصدکننده نقض‌های حقوق بشر در جهان، در دسته‌بندی بدترین نقض‌های حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۲۴، موارد زیر را آورده است:

- قحطی تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه غزه: در گزارش ماه آوریل (فروردین) دیده‌بان حقوق بشر درباره استفاده رژیم صهیونیستی از گرسنگی به‌عنوان سلاح آمده است که این امر یک جنایت جنگی است و سبب جان باختن شمار زیادی ازجمله کودکان شده است.

- پاکسازی قومی در سودان: درگیری‌های نظامی مرگ‌بار در سودان به مرگ هزاران نفر و آوارگی صدهزار سودانی منجر شد.

 

دیده‌بان حقوق بشر همچنین از دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا که تا چند روز دیگر آغاز می‌شود، به‌عنوان تهدیدی جدی برای حقوق بشر در آمریکا و سراسر جهان یاد کرد.

انتهای پیام/


برچسب ها: نقض حقوق بشر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *