صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مواجهه صهیونیست‌ها با پیامد‌های جنایت در غزه؛ حبس در مرز‌های اراضی اشغالی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶:۴۲
کد خبر: ۴۸۱۰۵۸۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
حکم دیوان بین‌المللی کیفری برای بازداشت سران رژیم صهیونیستی، آغاز فرآیند‌های حقوقی علیه نظامیان صهیونیست شرکت‌کننده در جنگ غزه و ثبت شکایت علیه ۳۰ نظامی صهیونیست به اتهام جنایت جنگی، صهیونیست را با ترس بازداشت مواجه و درون مرز‌های اراضی اشغالی محبوس کرده است.

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شد، با تشدید استراتژی نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت ازسوی این رژیم همچنان ادامه دارد و سبب قتل‌عام حدود ۴۵ هزار نفر در باریکه تحت محاصره شده است.

غزه در حال حاضر بحران‌زده‌ترین و قحطی‌زده‌ترین جغرافیای روی کره زمین است و ویرانی هولناکی آن را به پرتگاه فاجعه انسانی می‌برد.

افکار عمومی جهان دیگر درباره وقوع نسل‌کشی و جنایت جنگی در غزه تردیدی ندارد و سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی یکی پس از دیگری با ارائه گزارش‌های مستند به شواهد و اصول حقوقی و قانونی بر وقوع گسترده جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی در غزه مهر تایید می‌زنند.

در عین حال، دیوان بین‌المللی کیفری یک ماه پیش حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، نخست‌وزیر و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی را به اتهام نسل‌کشی صادر کرد؛ حکمی که نقطه‌عطفی در مسیر مبارزه با بی‌کیفرمانی جنایت‌های رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود.

ضمن اینکه رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه با یک پرونده نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری ICJ مواجه است.

اگرچه کشور‌های غربی و در راس آن‌ها آمریکا همچنان تلاش می‌کنند که جنایت ۱۵ ماهه رژیم صهیونیستی در غزه بی‌کیفر بماند و برای این هدف از همه ابزارها و استانداردهای دوگانه حقوق بشری سوءاستفاده می‌کنند، اما این به معنای امنیت کامل جنایت‌کاران از مواجهه با مجازات جنایت‌های ارتکابی در غزه نیست.

به گزارش جروزالم‌پست، پس از آن که ولادیسلاو بارتوشفسکی، معاون وزیر خارجه لهستان گفت که اگر نتانیاهو، وارد این کشور شود، ورشو براساس تعهد این کشور به دیوان بین‌المللی کیفری ICC او را دستگیر خواهد کرد، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل ترس از بازداشت پس از صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری در مراسم یادبود قربانیان اردوگاه‌های ادعایی کار اجباری آلمان نازی در لهستان شرکت نمی‌کند.

این مراسم ۲۷ ژانویه (۸ بهمن ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد؛ براساس گزارش رسانه‌های لهستانی، مقام‌های ر ژیم صهیونیستی به دلیل ترس از دستگیری نتانیاهو، حتی درخواست حضور او در این مراسم ادعایی را ندادند.

همه ۱۲۴ کشور امضاکننده اساسنامه رم به‌عنوان مبنای تشکیل دیوان بین‌المللی کیفری موظف هستند، براساس حکم صادرشده ازسوی این دیوان، نتانیاهو را در صورت ورود به خاک خود دستگیر کرده و تحویل دیوان دهند.

تایمز آو اسرائیل نیز به‌تازگی گزارش داد که یک نظامی صهیونیست که به سریلانکا سفر کرده بود، پس از شناسایی ازسوی یک گروه حامی فلسطین ناچار به فرار از این کشور شد؛ نظامی یادشده متهم به قتل یک غیرنظامی فلسطینی در غزه است.

بنیاد هند رجب مستقر در بلژیک، با انتشار تصویر نظامی رژیم صهیونیستی از مقام‌های سریلانکایی، دیوان بین‌المللی کیفری و پلیس اینترپل درخواست دستگیری او به اتهام قتل یک غیرنظامی را ارائه کرد؛ این بنیاد اعلام کرد که نظامی یادشده در ۹ آگوست (۱۸ مرداد)، ویدیویی را در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرد که در آن پیکر یک غیرنظامی فلسطینی را نمایش می‌داد و می‌خندید.

ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به این رویداد ادعا کرد که برای محافظت از نظامیان خود در داخل و خارج از اراضی اشغالی هر کاری انجام می‌دهد؛ با وجود این، ارتش رژیم صهیونیستی به پرسش‌ها درباره مواجهه نظامی یادشده با پیگرد انضباطی یا کیفری پس از بازگشت به اراضی اشغالی، چیزی نگفت.

 

نکته قابل تامل این است که این نخستین موردی نیست که رژیم صهیونیستی به سربازان و نظامیان خود به دلیل خطر دستگیری توصیه بازگشت به اراضی اشغالی را می‌دهد؛ اتفاق مشابهی نیز در ماه گذشته در قبرس رخ داده بود.

رسانه صهیونیستی یدیعوت آحرونوت نیز گزارش داد که ارتش رژیم صهیونیستی در هشت مورد به نظامیانی که به کشور‌های مختلف ازجمله اسلوونی و هلند سفر کرده بودند، به دلیل ترس از دستگیری و بازجویی در کشور‌های مقصد دستور بازگشت فوری داد؛ در اوایل ماه جاری نیز، ارتش رژیم صهیونیستی ده‌ها نظامی این رژیم را از سفر به خارج از اراضی اشغالی پس از شکایت‌های علیه رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی علیه حدود ۳۰ نظامی که در جنگ غزه شرکت کرده بودند، هشدار داد.

ارتش رژیم صهیونیستی همچنین به نیرو‌های ذخیره خود که در جنگ غزه شرکت کرده بودند، اعلام کرد که برای سفر به دیگر کشور‌ها حتما با وزارت خارجه هماهنگ کنند تا سطح خطر ارزیابی شود.

مقام‌های رژیم صهیونیستی نگران هستند که جدای از اقدام‌های قانونی محلی، ممکن است برخی از افسران ارشد این رژیم در دیوان بین‌المللی کیفری که ماه گذشته حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام جنایت‌های جنگی صادر کرد، تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.

منابع ارتش رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با رسانه‌های این رژیم ابراز نگرانی کردند که فرآیند‌های فردی علیه سربازان و افسران رده پایین‌تر صهیونیست که به خارج از اراضی اشغالی سفر می‌کنند، براساس حکم دیوان لاهه و براساس شواهد جمع‌آوری‌شده از رسانه‌های اجتماعی یا گزارش‌های رسانه‌ها در جریان باشد.

سربازان و نظامیان صهیونیست از طریق فیلم‌ها و تصاویری که از جنایت‌های خود در غزه در فضای مجازی منتشر کرده‌اند، به تدریج در حال شناسایی ازسوی نهادها و گروه‌های حقوق بشری هستند؛ ارتش رژیم صهیونیستی به همین دلیل به نظامیان خود دستور داد که از انتشار چنین تصویر‌ها و ویدیو‌هایی که ممکن است بعدا به‌عنوان مدرک در پرونده‌های جنایت جنگی علیه آن‌ها استفاده شود، خودداری کنند.

در عین حال به آن‌ها توصیه شده است که در صورت داشتن سفر‌های خارجی تصویر نشان‌دهنده موقعیت مکانی را منتشر نکنند.

به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی که طی ۲ دهه گذشته غزه را به بزرگ‌ترین زندان روباز جهان تبدیل کرده بود، اراضی اشغالی را به زندانی روباز برای سران سیاسی و نظامیان خود تبدیل کرده است، زندانی که خروج از آن نیز به معنای بازداشت، محاکمه و حبس است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *