صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پایان پرونده جنجالی پلیکو؛ بحران فرهنگ تجاوز جنسی در فرانسه ادامه دارد

۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸:۱۲
کد خبر: ۴۸۱۰۳۷۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
فرانسه در سال‌های اخیر با موج مهارناپذیری از تجاوز و خشونت جنسی مواجه شده است که پرونده جنجالی پلیکو، نقطه اوج این بحران محسوب می‌شود.

یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های خشونت جنسی در فرانسه با صدور حکم دادگاه برای حدود ۵۰ متهم، پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳ خاتمه یافت؛ این در حالی است که فرهنگ مسموم خشونت و تجاوز جنسی در فرانسه با نرخ فزاینده‌ای قربانی می‌گیرد و پیش می‌رود.

انتشار پرونده ژیزل پلیکو، زن ۷۲ ساله قربانی خشونت جنسی نه فقط فرانسه بلکه جهان را شوکه کرد؛ این زن که به نماد مبارزه با خشونت جنسی تبدیل شده و با اعلام هویت واقعی خود خواستار برگزاری دادگاه علنی شد، طی یک دوره ۹ ساله ازسوی همسرش هدف خشونت جنسی قرار گرفت.

محاکمه متهمان پرونده پلیکو، پرده‌ای واقعی از بحران خشونت جنسی در فرانسه است؛ براساس مدارک و مستندت این پرونده، همسر پلیکو طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ با خوراندن داروی آرامبخش و تجاوز به وی، این زن را قربانی خشونت جنسی می‌کرد.

دادگاه تاریخی رسیدگی به شکایت ژیزل پلیکو، با حدود ۵۰ متهم و بیش از ۲۰۰ مورد تجاوز جنسی، طی سه ماه گذشته در سال جاری برگزار شد؛ دادگاهی که در آن محاکمه‌ای دسته جمعی برای آشکار کردن ابعاد پنهان فرهنگ تجاوز جنسی در فرانسه در جریان بود.

احکام دادگاه تاریخی رسیدگی به شکایت ژیزل پلیکو در نهایت پنجشنبه، ۲۹ آذر با رای‌گیری مخفی در میان هیئت متشکل از پنج قاضی اعلام شد؛ دومینیک پلیکو، همسر سابق ژیزل پلیکو به ۲۰ سال حبس و بقیه متهمان به ۱۰ تا ۱۸ سال حبس محکوم شدند.

همسر پلیکو در سال ۲۰۲۰ درپی ایجاد آزار جنسی در یک مکان عمومی دستگیر شد؛ ضبط تلفن همراه وی سبب شد تا بررسی دستگاه‌های الکترونیک وی انجام شده و پرونده جنجالی پلیکو به جریان بیفتد.

ژیزل پلیکو در همه سال‌هایی که قربانی خشونت جنسی شده بود، اطلاعی از این موضوع نداشت، اما علائم نگران‌کننده جسمی را تجربه می‌کرد که خودش و پزشکان برای آن‌ها پاسخی نداشتند؛ وی در این سال‌ها همواره تصور می‌کرد که علائم جسمی وی ناشی از ابتلا به آلزایمر یا سرطان است.

فرانسه در سال‌های اخیر با موج گسترده‌ای از اعتراض‌ها به سیطره فرهنگ تجاوز و خشونت جنسی مواجه شده است، اما همچنان اقدام معنادار و موثری برای مقابله با این بحران فزاینده انجام نداده است.

کارشناسان فرانسوی تاکید دارند که تعریف قانونی فرانسه از تجاوز جنسی دارای ایراد‌هایی است که باید برطرف شود؛ آن‌ها با اشاره به اینکه بخش کوچکی از شکایت‌های مربوط به تجاوز جنسی به پلیس منجر به تحقیقات می‌شود، خواستار توجه بیشتر پلیس به این بحران و قربانیان آن شدند.

کارزار‌های مبارزه با خشونت جنسی در فرانسه امیدوار هستند که مجازات‌های درنظر گرفته شده در پرونده پلیکو به نقطه‌عطفی در مبارزه با فرهنگ تجاوز جنسی در این کشور تبدیل شود.

براساس یک گزارش دولتی، تعداد قربانیان خشونت جنسی در فرانسه در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۳ درصد افزایش یافته و در مقایسه با سال ۲۰۱۷ تقریبا ۲ برابر شده بود؛ از مجموع موارد تعرض جنسی ثبت‌شده در فرانسه، تنها حدود ۱۰ درصد تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند و کمتر از ۵ درصد آن‌ها با محکومیت مواجه شدند.

در عین حال، این گزارش نشان داد که بیشتر قربانیان تعرض یا تلاش برای تعرض (۹ نفر از هر ۱۰ نفر) هرگز شکایتی را ارائه نمی‌کنند؛ یک کارشناس حقوقی در این باره اظهار کرد که خاتمه دادن به بحران نادیده گرفتن خشونت جنسی علیه زنان در فرانسه ضروری است. 

براساس آمار دولتی در فرانسه، سالانه ۹۴ هزار زن در این کشور قربانی تعرض یا اقدام برای تعرض جنسی می‌شوند

در عین حال، قربانیان تعرض جنسی در فرانسه باید علاوه بر آسیب‌های روانی و عاطفی ناشی از چنین حوادثی با سیستم اداری نامناسب و کلیشه‌های دیرپا که غالبا بر نگرش جامعه و اداره‌ها از یک‌سو و رویه‌ها و احکام دادگاه‌ها از سوی دیگر تاثیر می‌گذارند، دست‌وپنجه نرم کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *