فناوریهای نوین به کمک پایش حریق پارک ملی گلستان میآیند
به گزارش گروه جامعه ، حمید ظهرابی، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر گفت: این سامانه شامل دوربینهای حساس به گرما و دود است و با استفاده از پوشش شبکه مخابراتی، اطلاع رسانی آنلاین و لحظهای در مورد حریقهای احتمالی را انجام میدهد.
وی ادامه داد: این سامانه در مسیر ۱۲ کیلومتری جاده پارک ملی گلستان در قسمت جنگلی این عرصه نصب خواهد شد چرا که بیشترین آتش سوزیها در گلستان به دلیل حضور مسافران و گردشگران از حاشیه جاده آغاز میشوند.
ظهرابی خاطر نشان کرد: این طرح با اعتبار بیش از ۴۰ میلیارد ریال و به صورت پایلوت در پارک ملی گلستان اجرا خواهد شد که امیدواریم در آینده نزدیک چنین طرحی در سایر نقاط حادثه خیز مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست نیز به اجرا در اید.
معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تقدیر از همکاری وزارت ارتباطات در این طرح گفت: ایده اصلی این طرح متعلق به وزارت ارتباطات است و جناب آقای دکتر آذری جهرمی، وزیر محترم ارتباطات به دلیل علاقه شخصیشان به حفاظت از عرصههای طبیعی کشور شخصا پیگیری اجرای این طرح را انجام داده اند و برای ما مایه خرسندی است که این وزارتخانه در راه حفظ محیط زیست و جنگلهای کشور چنین گام بلندی را برداشته ست.
وی افزود توجه وزارت ارتباطات به موضوع مسئولیت اجتماعی، نشانه وجود دیدگاههای نوین در آن وزارت خانه است چرا که ماموریت این وزارتخانه، کمترین آسیب را به محیط زیست وارد میکند، اما همین دستگاه، برای حفظ محیط زیست دغدغه نشان میدهد. امیدواریم چنین دیدگاهی در دیگر وزارت خانههایی که ماموریتهای آنها گاه با حفاظت محیط زیست در تداخل بوده و با تخریب همراه است هم، دیده شود.
به گفته ظهرابی، به روز رسانی شبکه بی سیم پارک ملی گلستان به شبکه بی سیم دیجیتال با پوشش ۱۰۰ در صدی از دیگر طرحهای در دست اقدام سازمان حفاظت محیط زیست در قدیمیترین پارک ملی کشور است که در آینده نزدیک آغاز خواهدشد.
ظهرابی افزود: ارتقا شرایط حفاظتی پارک ملی گلستان به عنوان نمونهای از مدیریت روز آمد مناطق تحت مدیریت از اولویتهای سازمان حفاظت محیط زیست کشور است و انشاالله تا پایان سال ۹۸ شاهد تحولی عظیم در حفاظت از این پارک ملی خواهیم بود. ظهرابی ایجاد ردیف مستقل بودجهای برای پارک ملی گلستان را در راستای حفاظت ویژه از این پارک ملی برشمرد و تاکید کرد با تامین امکانات و منابع کافی و تکیه جدی به مشارکت جوامع بومی –محلی به مطلوبترین شکل ممکن از این ذخیرگاه زیستکره حفاظت خواهد شد.